Nie jesteś zalogowany.
Boże...słyszałeś kiedyś o literce ó?? jak odnowił miecz?? Słyszałeś o kimś kto sie nazywa płatnerz??(on chyba własnie robił miecze i je naprawiał ale nie mam 100% pewności prosze mnie więc nie gonić xD)...nikt cie nie przyjmie do żadnej kancelari prawniczej jeśli bedziesz pisał "zabujca"... A KATANA ulega zniszczeniom...jego CIAŁO nie ulega zniszczeniom z powodu wielkiego reiatsu.
Po 1: Pytanie skad biora sie zabujcy dusz?.....
Bzdury jak cholera. Po prostu niektórzy mają w sobie moce shinigami a inni nie i mogą one zostać uaktywnione tylko po śmierci lub w formie duchowej. A to o wykuwaniu mieczy to bzdura na potęge, przynajmiej dlamnie a oglądam tylko anime.
Podczas walki katana Zarakiego nie ulega uszkodzeniom z powodu jego ogromnego reiatsu, jednak po walce z Ichigo pekla w pol i to jest dowod na to ze Zaraki poznal imie swojego zabujcy.
To chyba jesteś jedyną osobą na tym forum. Bo wszyscy choć mamy różne opinie o shikai Zarakiego zgadzamy się że niezna on imienia miecza.
A to dlaczego , odpowiedz jest prosta - jak Ichigo czy ktokolwiek spawial ze jego zabujca spowrotem nadawal sie do walki? Zmienial jego forme lub gadal z nim o walce itp. a zeby to uczynic trzeba znac imie swojego Zanpaktou.
Jeszcze nie widziałem żeby ktoś od gadania wyzdrowiał hahahahahahahahahahaha
Miecz regeneruje sie sam!! A w formie podstawowej to nawet nie jest jego prawdziwa postać więc nie powinno być z tym problemu.
Wyszczerbienia na mieczu o niczym nie świadczą!!
Rafcik_PL - jakie cytaty, te z obrazka? Sory ale nie wiem o które cytaty chodzi.
Dla mnie sprawa jest prosta nie zna imienia to i niema shikai
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2007-05-06 22:54:44)
To w takim razie po pierwszym, czy drugim odcinku gdy Ichigo otrzymał moce od Rukii to w jakim stadium był jego miecz?
Fenix cytaty z tego postu - http://animesub.info/forum/drukuj.php?W … &PT=166621 (z anime)
Jeżeli jego zabójca jest w formie uśpionej to jak rozumieć słowa "On nigdy nie był zapieczętowany." ALE patrząc również w kontekście zdania "Powodem dla którego nie usypiam|swojego Pogromcy jest fakt... że moja energia duchowa jest tak wielka, |że nie potrafię tego zrobić, nawet gdybym chciał." . Jeżeli jest w uśpionej (podstawowej) to dlaczego mówi, że nie potrafi uśpić swojego zabójcy? Zakładając, że to forma uśpiona, to wygląda to tak, że zabójca byłby pieczętowany 2 razy (nie mylić z bankai; wychodzi że shikai -> podstawowa -> ciul wie co ). Coś tu się nie klei prawda? Wspominałem już o tym chyba w trzech postach, ale jak zwykle nikt do tego argumentu nie chce się ustosunkować. Chyba moje posty są za długie i nikomu się nie chce ich czytać.
Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-07 00:59:38)
Boże...słyszałeś kiedyś o literce ó?? jak odnowił miecz?? Słyszałeś o kimś kto sie nazywa płatnerz??(on chyba własnie robił miecze i je naprawiał ale nie mam 100% pewności prosze mnie więc nie gonić xD)...nikt cie nie przyjmie do żadnej kancelari prawniczej jeśli bedziesz pisał "zabujca"... A KATANA ulega zniszczeniom...jego CIAŁO nie ulega zniszczeniom z powodu wielkiego reiatsu.
Misiu pisalem to po 4 piwach :X i wlasnie zajrzalem na forum. A te bledy to mam w dupie to tylko inet forum
hf
Fenix cytaty z tego postu - http://animesub.info/forum/drukuj.php?W … &PT=166621 (z anime)
Jeżeli jego zabójca jest w formie uśpionej to jak rozumieć słowa "On nigdy nie był zapieczętowany." ALE patrząc również w kontekście zdania "Powodem dla którego nie usypiam|swojego Pogromcy jest fakt... że moja energia duchowa jest tak wielka, |że nie potrafię tego zrobić, nawet gdybym chciał." . Jeżeli jest w uśpionej (podstawowej) to dlaczego mówi, że nie potrafi uśpić swojego zabójcy? Zakładając, że to forma uśpiona, to wygląda to tak, że zabójca byłby pieczętowany 2 razy (nie mylić z bankai; wychodzi że shikai -> podstawowa -> ciul wie co ). Coś tu się nie klei prawda? Wspominałem już o tym chyba w trzech postach, ale jak zwykle nikt do tego argumentu nie chce się ustosunkować. Chyba moje posty są za długie i nikomu się nie chce ich czytać.
No i kolega potwierdzil wiekszosc moich przypuszczen
A ten cytat to proste zakonczenie sporu, miecz Zarakiego jest w shikai
Całkowicie Cię popieram i zgadzam się z tym co piszesz. Ale tego nie ujawniam, bo już nie mam sił tutaj pisać, bo wiem, że ten spór i tak się nie skończy.
dla mnie wlasnie uspienie jak i zapieczętowanie miecza to jest powrot do jego podstawowej formy. I tu wlasnie wychodzi to co mowilem: To czy jest w shikai czy nie, zalezy od jego reiatsu. Rukia kiedys mowila ze miecz staje sie tak wielki jak wielka jest uchodząca energia duchowa z wlasciciela. Wiec skoro Kenpachi nie potrafi pohamowac swojego reiatsu to nie potrafi go tez utrzymac w zwyklej formie o wyglądzie katany. A to czy zna imie czy nie nie ma zbytniego znaczenia bo to liczy sie tylko do wykozystywania "sily" miecza i jego specjalnych zdolnosci.
Jego katana jest wyszczerbiona i to uwazam za cos szczagulnego , w calym Bleachu nie spotykamy sie z podobna "zdolnoscia".
To co powiesz na temat Zanpakutou Baishina ???
Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-05-07 12:20:22)
Rafcik_PL yyyyyyyyyyyyy jak coś wymyśle to napisze Dobry argument, naprawdę dobry.
A nie przyszło ci do głowy, ze zarakiemu może się tylko WYDAWAĆ, że ma uwolnionego Zabójcę?
Arry a tobie sie nie wydaje ze glupota ci przyszla do glowy?
[cytuj]A nie przyszło ci do głowy, ze zarakiemu może się tylko WYDAWAĆ, że ma uwolnionego Zabójcę?[/quote]
Wybacz, ale to najgłupszy argument jaki w tym temacie słyszałem. Bez przesady. No chyba na jakiejś podstawie stwierdził, że jego zabójca nie jest uśpiony. Aż takim totalnym kretynem i upośladem to on chyba nie jest? Z resztą, o co opierasz ten argument? Bo jak dla mnie to on jest wyssany z palca.
Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-07 14:09:22)
Kubo tite wg mnie wprowadził wiele nie spójności...Jest wyraźnie powiedziane w mandze i anime(sprawdzałem na rawkach) że jest jedynym kapitanem który NIE osiągną nawet shikai...odpowiedz na ten argument...poza tym jakoś tego co ty mówisz(tych dwóch cytatów nie moge znaleźć podaj numer epka i numer chapka a znajde...
Musimy sie tez liczyc z tym ze a ang napisach nawet moga byc problemy (anime )
[cytuj]Arry a tobie sie nie wydaje ze glupota ci przyszla do glowy?[/quote]
Porownaj to co wczesniej on pisal a to co ty niedawno pisales zabujco wykoty ;o Pisales to po 4 piwah a f tym tfoim posće jest mniej sensu niz ortogawow
Alkohol nie działa tylko na pisownie.
Btw, Zaraki nie jest sam w SS, mógł mu to ktoś najzwyczajniej powiedzieć.
Tylko czy fakt, że nie osiągną shikai, przeszkadza temu, że ma uwolnionego zabójcę? No niby tak, ale nie jak założymy, że osiągnięcie shikai wiąże się nie tylko z wyglądem miecza, ale samym korzystaniem z jego mocy. Wtedy wszystko by się zgadzało - jego zabójca jest w uwolnionej formie, ale on nie osiągnął shikai, ponieważ nie potrafi korzystać z jego mocy. Jak dla mnie wydaje się to znacznie bardziej logiczne, niż "Nie wie, że nie ma shikai".
~khadzad A jak ty rozumiesz z tego postu http://animesub.info/forum/drukuj.php?W … &PT=166621 (z anime) czy też stwierdzenie z mangi "I didn't put seal on it". A, że nie chce mi się 3-ci (czy tam 4-ty) raz tego powtarzać to zacytuję sam siebie.
[cytuj=Rafcik_PL]Jeżeli jego zabójca jest w formie uśpionej to jak rozumieć słowa "On nigdy nie był zapieczętowany." ALE patrząc również w kontekście zdania "Powodem dla którego nie usypiam|swojego Pogromcy jest fakt... że moja energia duchowa jest tak wielka, |że nie potrafię tego zrobić, nawet gdybym chciał." . Jeżeli jest w uśpionej (podstawowej) to dlaczego mówi, że nie potrafi uśpić swojego zabójcy? Zakładając, że to forma uśpiona, to wygląda to tak, że zabójca byłby pieczętowany 2 razy (nie mylić z bankai; wychodzi że shikai -> podstawowa -> ciul wie co ). Coś tu się nie klei prawda?[/quote]
Jak ktoś mi przedstawi w miarę wiarygodny kontrargument to możemy dyskutować.
Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-07 17:25:51)
w anime przeciez było ze miecz zarakiego jest w shinkai tak samo jak ichigo bo maja tyle energi duchowej ze nieumia nadnia panowac i nieumia jej zmiejszyc dlatego nie wracaja do zwyklych form tylko ca cały czas uwolnione :p jelsi ktos niewiezy to niech se obejrzy jeszcze raz te walki w gotei 13
daj numer chaptera to sobie w rawku sprawdze...
ja pamietam i to było w anime nie w mandze jak pisałem