#421 2007-05-06 22:45:33

khadzad
Użytkownik

Odp: Dyskusja o Bleach vol. 4/5...

Boże...słyszałeś kiedyś o literce ó?? jak odnowił miecz?? Słyszałeś o kimś kto sie nazywa płatnerz??(on chyba własnie robił miecze i je naprawiał ale nie mam 100% pewności prosze mnie więc nie gonić xD)...nikt cie nie przyjmie do żadnej kancelari prawniczej jeśli bedziesz pisał "zabujca"... A KATANA ulega zniszczeniom...jego CIAŁO nie ulega zniszczeniom z powodu wielkiego reiatsu.

#422 2007-05-06 22:53:49

Feniks_Ognia
Użytkownik

crixon napisał:

Po 1: Pytanie skad biora sie zabujcy dusz?.....

Bzdury jak cholera. Po prostu niektórzy mają w sobie moce shinigami a inni nie i mogą one zostać uaktywnione tylko po śmierci lub w formie duchowej. A to o wykuwaniu mieczy to bzdura na potęge, przynajmiej dlamnie a oglądam tylko anime.

crixon napisał:

Podczas walki katana Zarakiego nie ulega uszkodzeniom z powodu jego ogromnego reiatsu, jednak po walce z Ichigo pekla w pol i to jest dowod na to ze Zaraki poznal imie swojego zabujcy.

To chyba jesteś jedyną osobą na tym forum. Bo wszyscy choć mamy różne opinie o shikai Zarakiego zgadzamy się że niezna on imienia miecza.

crixon napisał:

A to dlaczego , odpowiedz jest prosta - jak Ichigo czy ktokolwiek spawial ze jego zabujca spowrotem nadawal sie do walki? Zmienial jego forme lub gadal z nim o walce itp. a zeby to uczynic trzeba znac imie swojego Zanpaktou.

Jeszcze nie widziałem żeby ktoś od gadania wyzdrowiał hahahahahahahahahahaha
Miecz regeneruje sie sam!! A w formie podstawowej to nawet nie jest jego prawdziwa postać więc nie powinno być z tym problemu.

Wyszczerbienia na mieczu o niczym nie świadczą!!

Rafcik_PL - jakie cytaty, te z obrazka? Sory ale nie wiem o które cytaty chodzi.

Dla mnie sprawa jest prosta nie zna imienia to i niema shikai smile_big

Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2007-05-06 22:54:44)

#423 2007-05-06 23:54:57

pawelo86
Użytkownik

To w takim razie po pierwszym, czy drugim odcinku gdy Ichigo otrzymał moce od Rukii to w jakim stadium był jego miecz?

#424 2007-05-07 00:57:47

Rafcik_PL
Użytkownik

Fenix cytaty z tego postu - http://animesub.info/forum/drukuj.php?W … &PT=166621 (z anime)
Jeżeli jego zabójca jest w formie uśpionej to jak rozumieć słowa "On nigdy nie był zapieczętowany." ALE patrząc również w kontekście zdania "Powodem dla którego nie usypiam|swojego Pogromcy jest fakt... że moja energia duchowa jest tak wielka, |że nie potrafię tego zrobić, nawet gdybym chciał." . Jeżeli jest w uśpionej (podstawowej) to dlaczego mówi, że nie potrafi uśpić swojego zabójcy? Zakładając, że to forma uśpiona, to wygląda to tak, że zabójca byłby pieczętowany 2 razy (nie mylić z bankai; wychodzi że shikai -> podstawowa -> ciul wie co smile ). Coś tu się nie klei prawda? Wspominałem już o tym chyba w trzech postach, ale jak zwykle nikt do tego argumentu nie chce się ustosunkować. Chyba moje posty są za długie i nikomu się nie chce ich czytać.

Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-07 00:59:38)

#425 2007-05-07 01:10:48

crixon
Użytkownik

khadzad napisał:

Boże...słyszałeś kiedyś o literce ó?? jak odnowił miecz?? Słyszałeś o kimś kto sie nazywa płatnerz??(on chyba własnie robił miecze i je naprawiał ale nie mam 100% pewności prosze mnie więc nie gonić xD)...nikt cie nie przyjmie do żadnej kancelari prawniczej jeśli bedziesz pisał "zabujca"... A KATANA ulega zniszczeniom...jego CIAŁO nie ulega zniszczeniom z powodu wielkiego reiatsu.

Misiu pisalem to po 4 piwach :X i wlasnie zajrzalem na forum. A te bledy to mam w dupie to tylko inet forum

hf

#426 2007-05-07 01:14:02

crixon
Użytkownik

Rafcik_PL napisał:

Fenix cytaty z tego postu - http://animesub.info/forum/drukuj.php?W … &PT=166621 (z anime)
Jeżeli jego zabójca jest w formie uśpionej to jak rozumieć słowa "On nigdy nie był zapieczętowany." ALE patrząc również w kontekście zdania "Powodem dla którego nie usypiam|swojego Pogromcy jest fakt... że moja energia duchowa jest tak wielka, |że nie potrafię tego zrobić, nawet gdybym chciał." . Jeżeli jest w uśpionej (podstawowej) to dlaczego mówi, że nie potrafi uśpić swojego zabójcy? Zakładając, że to forma uśpiona, to wygląda to tak, że zabójca byłby pieczętowany 2 razy (nie mylić z bankai; wychodzi że shikai -> podstawowa -> ciul wie co smile ). Coś tu się nie klei prawda? Wspominałem już o tym chyba w trzech postach, ale jak zwykle nikt do tego argumentu nie chce się ustosunkować. Chyba moje posty są za długie i nikomu się nie chce ich czytać.

No i kolega potwierdzil wiekszosc moich przypuszczen smile_big
A ten cytat to proste zakonczenie sporu, miecz Zarakiego jest w shikai

#427 2007-05-07 01:16:53

Psychopata
Użytkownik

Rafcik_PL napisał:

Całkowicie Cię popieram i zgadzam się z tym co piszesz. Ale tego nie ujawniam, bo już nie mam sił tutaj pisać, bo wiem, że ten spór i tak się nie skończy.

#428 2007-05-07 01:54:17

Hybrid
Użytkownik

dla mnie wlasnie uspienie jak i zapieczętowanie miecza to jest powrot do jego podstawowej formy. I tu wlasnie wychodzi to co mowilem: To czy jest w shikai czy nie, zalezy od jego reiatsu. Rukia kiedys mowila ze miecz staje sie tak wielki jak wielka jest uchodząca energia duchowa z wlasciciela. Wiec skoro Kenpachi nie potrafi pohamowac swojego reiatsu to nie potrafi go tez utrzymac w zwyklej formie o wyglądzie katany. A to czy zna imie czy nie nie ma zbytniego znaczenia bo to liczy sie tylko do wykozystywania "sily" miecza i jego specjalnych zdolnosci.

#429 2007-05-07 12:20:08

Rammstein
Użytkownik

crixon napisał:

Jego katana jest wyszczerbiona i to uwazam za cos szczagulnego , w calym Bleachu nie spotykamy sie z podobna "zdolnoscia".

To co powiesz na temat Zanpakutou Baishina ???

Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-05-07 12:20:22)

#430 2007-05-07 12:43:29

Feniks_Ognia
Użytkownik

Rafcik_PL yyyyyyyyyyyyy jak coś wymyśle to napisze smile_big jezor Dobry argument, naprawdę dobry.

#431 2007-05-07 13:13:08

Arry
Użytkownik

Rafcik_PL napisał:

A nie przyszło ci do głowy, ze zarakiemu może się tylko WYDAWAĆ, że ma uwolnionego Zabójcę?

90TLh

#432 2007-05-07 13:32:34

crixon
Użytkownik

Arry a tobie sie nie wydaje ze glupota ci przyszla do glowy?

#433 2007-05-07 14:06:38

Rafcik_PL
Użytkownik

[cytuj]A nie przyszło ci do głowy, ze zarakiemu może się tylko WYDAWAĆ, że ma uwolnionego Zabójcę?[/quote]
Wybacz, ale to najgłupszy argument jaki w tym temacie słyszałem. Bez przesady. No chyba na jakiejś podstawie stwierdził, że jego zabójca nie jest uśpiony. Aż takim totalnym kretynem i upośladem to on chyba nie jest? Z resztą, o co opierasz ten argument? Bo jak dla mnie to on jest wyssany z palca.

Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-07 14:09:22)

#434 2007-05-07 15:32:14

khadzad
Użytkownik

Kubo tite wg mnie wprowadził wiele nie spójności...Jest wyraźnie powiedziane w mandze i anime(sprawdzałem na rawkach) że jest jedynym kapitanem który NIE osiągną nawet shikai...odpowiedz na ten argument...poza tym jakoś tego co ty mówisz(tych dwóch cytatów nie moge znaleźć podaj numer epka i numer chapka a znajde...

#435 2007-05-07 16:05:14

Roni1001
Użytkownik

Musimy sie tez liczyc z tym ze a ang napisach nawet moga byc problemy (anime oczkod)
[cytuj]Arry a tobie sie nie wydaje ze glupota ci przyszla do glowy?[/quote]
Porownaj to co wczesniej on pisal a to co ty niedawno pisales zabujco wykoty ;o Pisales to po 4 piwah a f tym tfoim posće jest mniej sensu niz ortogawow smile_big

#436 2007-05-07 16:40:12

Psychopata
Użytkownik

Alkohol nie działa tylko na pisownie. oczkod

Btw, Zaraki nie jest sam w SS, mógł mu to ktoś najzwyczajniej powiedzieć.

#437 2007-05-07 16:44:57

Rafcik_PL
Użytkownik

Tylko czy fakt, że nie osiągną shikai, przeszkadza temu, że ma uwolnionego zabójcę? No niby tak, ale nie jak założymy, że osiągnięcie shikai wiąże się nie tylko z wyglądem miecza, ale samym korzystaniem z jego mocy. Wtedy wszystko by się zgadzało - jego zabójca jest w uwolnionej formie, ale on nie osiągnął shikai, ponieważ nie potrafi korzystać z jego mocy. Jak dla mnie wydaje się to znacznie bardziej logiczne, niż "Nie wie, że nie ma shikai".

~khadzad A jak ty rozumiesz z tego postu http://animesub.info/forum/drukuj.php?W … &PT=166621 (z anime) czy też stwierdzenie z mangi "I didn't put seal on it". A, że nie chce mi się 3-ci (czy tam 4-ty) raz tego powtarzać to zacytuję sam siebie.
[cytuj=Rafcik_PL]Jeżeli jego zabójca jest w formie uśpionej to jak rozumieć słowa "On nigdy nie był zapieczętowany." ALE patrząc również w kontekście zdania "Powodem dla którego nie usypiam|swojego Pogromcy jest fakt... że moja energia duchowa jest tak wielka, |że nie potrafię tego zrobić, nawet gdybym chciał." . Jeżeli jest w uśpionej (podstawowej) to dlaczego mówi, że nie potrafi uśpić swojego zabójcy? Zakładając, że to forma uśpiona, to wygląda to tak, że zabójca byłby pieczętowany 2 razy (nie mylić z bankai; wychodzi że shikai -> podstawowa -> ciul wie co  ). Coś tu się nie klei prawda?[/quote]
Jak ktoś mi przedstawi w miarę wiarygodny kontrargument to możemy dyskutować.

Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-05-07 17:25:51)

#438 2007-05-07 17:05:55

BeAsTMaStEr
Użytkownik

w anime przeciez było ze miecz zarakiego jest w shinkai tak samo jak ichigo bo maja tyle energi duchowej ze nieumia nadnia panowac i nieumia jej zmiejszyc dlatego nie wracaja do zwyklych form tylko ca cały czas uwolnione :p jelsi ktos niewiezy to niech se obejrzy jeszcze raz te walki w gotei 13

#439 2007-05-07 17:13:58

khadzad
Użytkownik

daj numer chaptera to sobie w rawku sprawdze...

#440 2007-05-07 18:54:48

BeAsTMaStEr
Użytkownik

ja pamietam i to było w anime nie w mandze jak pisałem

Stopka forum

© Animesub.info 2024