Nie jesteś zalogowany.
Jak oceniacie anime "wolf's rain"? Chciałbym poznać jego wszystkie plusy i minusy. Co się podobało a co nie.
Bo nie wiem, czy mam ściągać, czy nie.
Jakbym stawiał sobie takie pytanie przed każdym ściągnięciem jakiegoś anime to pewnie nie miałbym go za wiele, dlatego polecam strony z opisami poszczególnych serii, OAV czy filmów. Mi bardzo odpowiadają recenzje na stronie http://anime.tanuki.pl/strony/ , na której znajdziesz również Wolfa.
Po mnie tylko spłyneło i nic po nim nie zostało, ściągać się nie opłaca - już lepiej się z kimś wymienić za ten tytuł. Zrobisz i tak jak będziesz uważał to za stosowne
Narazie widziałam 9 pierwszych epizodów, cóż by powiedzieć:
-OST-słyszałam lepsze
-kreska-przyjemna dla oka
-fabuła-jak na razie troche zakręcona, ale ciekawa
Podsumowując polecam, ale widziałam lepsze anime (chociaż i gorsze też )
Wolf's rain był przecież piękny! A zwłaszcza to boskie zakończenie przez które padnąć można było... 3 ostatnie odcinki są rewelka
anime godne polecenia...
Do tej pory widziałem z 8 odcinków, dalej nie mogłem się zmusić. To co mnie skutecznie zniechęca do tej serii to bezbarwni, całkowicie pozbawieni życia bohaterowie. O żadnym z nich nie mogę napisać, że mnie zaintrygował, wydał się sympatyczny czy nawet... zirytował. Być może sytuacja poprawia się w kolejnych odcinkach, ale nie mam już ochoty tego sprawdzać.
W tym anime nie masz ciągle wartkiej akcji.. za to dużo jest motywu wolności, podróży (co doskonale podkreśla ending zarówna swoją muzyką, tekstem jak i animacją) oraz szukania celu w życiu (to z kolei dobrze uwidacznia treść openiengu)...
Jeśli lubisz baśnie/legendy w trochę melancholijnym klimacie (ofkoz ten klimat nie jest non stop) przeplatane ciekawą fabułą i zrywami akcji to to anime jest zdecydowanie dla ciebie..
Dopiero co sciagnalem cala serje
Zobaczylem 1 ep i mi sie spodobalo hyhy zobaczymy jak bedzie dalej.
słuchajcie ...jak kolwiek głupio to nie zabrzmi...pominę że z czerwonym kwadracikiem....i to że jest przed 5 rano...ale wolfs rain właśnie leci na canal +
O_o
z czerwonym kwadracikiem? to Hentaica z tego zrobili, czy co?
o ile się nie mylę.....to byl 4 odcinek - nie pamietam bo dawno oglądałem ...ale ta seri nie powinna miec czerwonego kwadracika....to trochę głupie... a wolfsowi do hentaja daleko (pomine ze ciągle jakaś babka lezy na stole na go - ale włosy wszystko zasłaniają )[placze][wstyd]
Dla mnie to anime należy do tych nielicznych do których po pewnym się czasie wraca i ogląda jeszcze raz. A potem znowu.
Jest niesamowicie smutne i przejmujące, i to z odcinka na odcinek coraz mocniej. I wcale się dobrze nie kończy.
Ostatnie odcinki oglądałem już z bólem serca.
Co do muzyki to płytka z OST z tego anime nadal należy do moich ulubionych. Ma dużo elementów latynoskich, jazzowych.
Myślę, że w moim przypadku klimat tego anime zupełnie przysłonił mi jego niedociągnięcia, bo z pewnością można by sie trochę czepiać fabuły. Podsumowując 5 gwiazdek, zobaczyć koniecznie.
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Ja również Wolf's Rain zaliczam do moich ulubionych anime. Że zakończenie jest smutne? Dla mnie to duży plus tej serii. Zresztą, zaczynając oglądanie wręcz oczekiwałam, że zakończenie nie będzie dobre. Jakby mi zafundowali coś w stylu "i żyli długo i szczęśliwie", to seria poszłaby do kasacji. Ale Japończycy z zakończeniem nie zrobili ukłonu do zachodniego widza, dzięki im za to .
Trochę zawiodłam się na ostatnim 26 epizodzie, ale już 3 odcinki OAVki, dopełniiające całości, jak najbardziej spełniły moje oczekiwania.
Różne opinie można snuć na temat tego Anime... nie mniej jednak należy do jednych z moich ulubionych tytułów. Ta charakterystyczna kreska, niesamowity klimat, przejmująca historia i świetna ścieżka dźwiękowa (ciągle mam w głowie kawałek Steve Conte - Heaven's not Enough.) Co prawda są pewne niedociągnięcia, ale spokojnie można o nich zapomnieć delektując się kolejnymi odcinkami.
Koło tego tytułu nie można przejść obojętnie. Jednym słowem POLECAM
Tłumaczenia są jak kobiety. Wierne nie są piękne, a piękne nie są wierne.
Wolf's Rain? No nie powiem, całkiem niezłe anime, które naprawde warto zobaczyć.
Czerwony kwadracik? Ależ i owszem, powinien być. W końcu żaden dzieciak nie zrozumie o co w tym wszystkim chodzi, a potem będzie gadał jakieś brednie "że to beznadziejne anime i że wcale nie warto tego oglądać".
Zawiedzeni zakończeniem serii TV? A co się dziwić. Był scenariusz rozpisany na 26 epizodów. Przyszła epidemia, nie miał kto rysować, to powstały 4 epizody "retrospekcyjne". A potem już nie można było przedłużyć emisji, bo sezon się kończył, ramówka wymagała wprowadzenia nowego tytułu, no to serie trzeba było jakoś skończyć, no nie? Nie ważne że prawdziwe zakończenie dopiero można było poznać później. Zresztą w NGE też mieliśmy doczynienia z beznadziejnym zakończeniem (kłopoty finansowe) i dopiero w endzie możemy ujżeć prawdę. Dlatego mając na uwadze takie okoliczności, inaczej się podchodzi do oceniania serii.
Rzeczywiście anime to nie jest skierowane do młodszych widzów. Mi spodobało sie od razu (znalazłem gdzies jeden odcinek potem postarałem sie o więcej). Niektórych może zniechęcić wolno rozwijająca sie akcja, mówiąc dobitnie - czasami można zasnąć. Ale na szczeście jest ich stosunkowow niewiele. Muzyka ... nie jest zla. Szczegolnie przypadł mi do gustu Opening. Ogólnie całe anime oceniam na 4+/5.
Wlasnie dzisiaj skonczylem ogladac to anime. Dla mnie rewelacja. Szkoda ze sie troche smutno konczy. Muzyka tez dobra. Kurde 6 ostatnich odcinkow to juz w ogole wymiata. Nawet poplakalem sie, bardzo wzruszajace anime:(:( qrde rozkmina pozostaje, teraz to jeden z moich ulubionych tytolow. Oceniam 6/6. polecam, naprawde warto obejrzec.
jak dla mnie czasami nudne a po rozstaniu się serią nic nie czułem tak jak bym jej nie oglądał....
Szkoda ze sie troche smutno konczy.
Troche mało powiedziane:P[szpan]
Też uważam jest to anime godne polecenia, doskonała fabuła, zgrana z doskonałą muzyką (m.in. Maaya Sakamoto i Yoko Kano). Polecam z całych sił.