Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Z powodu błędu w pliku, odtworzenie odcinka w całości jest możliwe tylko w VLC.(subedit i inne programy, po prostu w tym miejscu się zawieszają albo pisze, że wystąpił błąd) Białe napisy zlewają się, z angielskim subem i nic nie idzie przeczytać. a w opcjach zmieniając kolor na np. czerwony powoduje, że napisy są rozmazane i słabo czytelne, a włączając background pojawiają się takie półprzezroczyste paski, co wcale nie ułatwi a czytania. Są może do tego jakieś pluginy czy coś w tym rodzaju co może rozwiązać ten problem.
Nawet w VDM próbowałem usunąć ten błąd tylko, że ścieżka VBR przez co wystąpił brak synchronizacji, a na dodatek jak doszło do miejsca, w którym był błąd program się zamknął, a obraz został i nie szło go w żaden sposób usunąć bez restartu komputera.:(
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Może spróbuj odtworzyć ten plik Dziobas playerem.
a ten Dziobas player ma porządne wyświetlanie napisów?(zmiana kolorów, tła, pozycji wyświetlania napisów itp.):P
Chodzi mi głównie, czy w tym VLC da się coś zrobić z tymi napisami, bo to podobno najlepszy program w przypadku gdy inne zawodzą.;)
A może jest jakiś sposób na naprawienie tego w VDM albo jakimś innym pragramie
Ostatnio edytowany przez Bakura (2007-02-05 17:01:44)
Kainote link
Umu umu
Hmm, jak teraz sprawdziłem, to w Dziobasie jest wybór koloru, ale program na to nie reaguje (wer. 0.006).[baka]
EDIT: U mnie w VLC po ustawieniu "background" nie ma żadnych pasków, jest normalne półprzeźroczyste tło.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-02-05 17:18:41)
MPlayer + Mencoder - powinny dac rade zalatwic Twoj problem }:>
Wiem że jest półprzezroczyste tło, ale czy da się zmienić na całkiem czarne, żeby napisy spod spodu nie przebijały?;)
MPlayer + Mencoder - powinny dac rade zalatwic Twoj problem }:>
a czy MPlayer dobrze wyświetla napisy? Da się ustawiać to co wymieniłem wcześniej? Bo jeśli tak, to go zainstaluję i przebadam to wszystko, a jeśli nie to nawet sobie trudu nie zadaję.:P
Kainote link
Umu umu
Coś mi się zdaje, że na ten program nie ma sposobu, żeby chociaż vobsub szło włączyć, to byłby problem z głowy,
ale ten program ma własne kodeki i filtry, i nic zainstalowanego w systemie nie wczytuje.:(
Kainote link
Umu umu
ja zamiast vlc uzywam GOM player. dziala lepiej od vlc.
Michaello masz rację, ten program lepiej wyświetla napisy i nie zacina się na błędach, tylko czy jest jakaś możliwość przestawienia jakości, (te okienko co się pojawiło na początku) bo dałem na normal a chciałbym zobaczyć jak to wygląda na high?:)
Kainote link
Umu umu
Michaello masz rację, ten program lepiej wyświetla napisy i nie zacina się na błędach, tylko czy jest jakaś możliwość przestawienia jakości, (te okienko co się pojawiło na początku) bo dałem na normal a chciałbym zobaczyć jak to wygląda na high?:)
nie wiem o co Ci chodzi.
Dobra rozkminiłem to, chodziło mi o ten wizard co się pojawił na początku, odcinek obejrzałem, dosyć dobry program, nawet equalizer ma, jedyną wadą jaką zauważyłem, to lekkie zacinanie przy napisach, ale to z powodu
ustawienia wygładzania napisów, które wyglądały nawet lepiej niż z vobsuba, jeszcze raz dzięki za pomoc.:)
Kainote link
Umu umu
Strony 1