#41 2007-02-17 18:00:55

Illparazzo
Użytkownik

Odp: Ranking grup - zapytanie

Ja bym się może i wypowiedział, ale z krypty w której aktualnie przebywam po uśmierceniu mnie za wiele nie usłyszycie.
A karaluch pocztowy którym wysłałem tą wiadomość niestety więcej nie zabierze jezor

#42 2007-02-17 18:01:31

songoku
Użytkownik

Ok. moze troche zle sie wyrazilem. Nie tlumacze dla siebie, tylko pod siebie, czyli jednym slowem tylko te anime, ktore mnie interesuja. Gdybym byl w grupie musialbym nie raz miec do czynienia z jakimis gniotami, przy pracy, z ktorymi nudzilbym sie i meczyl strasznie oczkod

#43 2007-02-17 18:02:21

Hiroyuki
Użytkownik

gracol napisał:

Dziwi mnie tylko jedna rzecz. Dlaczego, zawsze gdy mówię (tu, irc, gg...), że nie robię tego dla chwały, sławy i innego gówna to nikt jakoś nie chce wierzyć. Czy nie można już robić czegoś just for fun?

O, i ja Cię gracol doskonale rozumiem smile Nie robię fansubów żeby zbawiać świat, robię to, bo lubię... i w zasadzie więcej mi nie potrzeba.

Oczywiście, jako członek jednej z grup tudzież opisywanych powstrzymam się od komentarzy na ten temat, gdyż znam realia aż nadto dobrze smile

Virus napisał:

Ocena podwyzszona ze wzgledu na Mare-nee-san xD oraz jej cudną korekte.

Lizus... jezor

Ostatnio edytowany przez Hiroyuki (2007-02-17 18:09:36)

Tłumaczenia są jak kobiety. Wierne nie są piękne, a piękne nie są wierne.
ub-3.gif

#44 2007-02-17 18:11:30

gracol
Użytkownik

Dehumanizer napisał:

zobowiązania wobec odbiorców wypadałoby jednak mieć oczkod

Zobowiązania wobec odbiorców? Nie rozśmieszaj mnie. jezor Nikt mi nie płaci, więc nie ma mowy o jakichkolwiek zobowiązaniach. Mogę mieć zobowiązania, ale wobec kolegów i koleżanki z teamu, bo uważam ich za dobrych znajomych i imho jest to moja KOLEŻEŃSKA powinność, ale nic więcej. Nie dorabiajmy tutaj jakiejś zbędnej ideologii.

Ostatnio edytowany przez gracol (2007-02-17 18:14:35)

#45 2007-02-17 18:21:49

Dehumanizer
Użytkownik

gracol napisał:

Zobowiązania wobec odbiorców? Nie rozśmieszaj mnie. jezor Nikt mi nie płaci, więc nie ma mowy o jakichkolwiek zobowiązaniach. Mogę mieć zobowiązania, ale wobec kolegów i koleżanki z teamu, bo uważam ich za dobrych znajomych i imho jest to moja KOLEŻEŃSKA powinność, ale nic więcej. Nie dorabiajmy tutaj jakiejś zbędnej ideologii.

Zależy, co pojmujesz jako zapłatę. Dla mnie owe "dziękuję" jest zapłatą, dlatego czuję się zobowiązany dokończyć to co zacząłem oczkod To żadna ideologia, po prostu lubię, jak ktoś docenia to co robię smile

#46 2007-02-17 18:45:13

_KiRA
Użytkownik

Hiroyuki napisał:
Virus napisał:

Ocena podwyzszona ze wzgledu na Mare-nee-san xD oraz jej cudną korekte.

Lizus... jezor

xD Dla Nee-san wszystko;)

@Dehu: nie ma sensu sie klocic, zyjemy w takim kraju, ze jak nie zaplacisz to ci nic nie dadza (dlatego nienawidze togo syfistycznego panstwa[fuj])... ja robie za free i sie ciesze z tego powodu (musze sie w tym momencie z toba zgodzic - samo "dziekuje" wystarcza). hAmerykanie wydaja cholernie czesto i nikt im nie placi. Ale co tam, nikt tego nie zmieni... jedynie co pozostalo to olac reszte i robic swoje.

#47 2007-02-17 18:52:46

Suchy
Użytkownik

[cytuj=Virus]
Wydawaniem krotkometrazowek sobie slawy nie zapewnicie... AIR MOVIE robiony juz od ponad roku (i ciagle ten sam postep) nie bawi juz nawet. Tak samo z FMP Fumoffu - 1 ep raz na rok. Jedynie co was ratuje to kodowanie, karaoke i typesetting. Tyle luda u was w grupie (na pokaz chyba) a wydajecie jakby to byla ONE-MAN-GROUP. Wydajcie cos powazniejszego, to ocena sie zwiekszy. [/quote]

1. Nie szukamy sławy. Subujemy bo lubimy. A wydajemy na net, bo co nam szkodzi. Póki na tym nie tracę, to nic mi nie szkodzi na podzieleniu się efektem z innymi.

2. Air Movie unikalny projekt smile_big A tak na poważnie: życie..

3. FMP F - j.w. Po prostu nie jestesmy grupą która za wszelką cene chce wszystko wydac w 1 tydzień. Jak mamy czas (większość u nas to studenci, w dodatku pracujący i to niektórzy w 2 pracach na raz! - nawet nie pytaj ile mam wolnego czasu dziennie) to robimy. Nie oznacza to, że mamy zamiar wydawać ep na rok. Robimy starania by było to szybciej (my też lubimy gdy udaje nam się wydać coś na tym samym poziomie jak zwykle, ale szybciej).

4. Liczba luda nie koniecznie jest wyznacnikiem szybkości wydawania hardków. Przypominam, że u nas część luda pracuje tylko przy softach, inna (np ja) przy wszystkim na raz (hardki, PF, FHU, strona i inne). Ponad to część luda ma też problemy z netem (nie mam zamiaru wywalać z tego powodu kogoś z grupy). Owszem mógłbym ograniczyć grupę do ilości osób najczęściej pracujących (łatwo się domysleć jakie to osoby), ale nie o to chodzi. Jest tak jak Gracki napisał: Stowrzyliśmy grupę bo mamy wspólne zainteresowania i poglądy, a nie po to by iść pod publiczkę i wydawać sub za subem, w oczekiwaniu na słowa pochwały od tego samego grona ludzi (nie mówię, że inne grupy tak robią).

5. Mnie osobiście zastanawia skąd pogląd, że czym większy tytuł tym lepsza grupa? Wydajemy to co nas interesuje i to co lubimy, a nie to co jest większe i ma szanse na zebranie większych słów uznania. Bez obawy większe projekty też są i będą.

Pozdrawiam
Miłego subowania.

P.S.
Czytając twoje opisy innych grup i oceny mam wrażenie, że "dostało" nam się za to, że oceniłem Akatsuki na 6,5 smile_big Ale luz.. możesz wyrazić dowolną opinie jaką chcesz. Na tym polega wolny kraj (a przynajmniej internet). Poza tym nas to ani swędzi ani piecze (czy jak to tam było smile_big).

P.S.S.
Jak tylko zobaczyłem tytuł wątku od razu wiedziałem, że oceny będą w dużej mierze wg schmatów:
- każdy każdemu dobre, by samemu dostać dobre
- oko za oko, ty mi średnio, ja Ci średnio.

Dlatego tym bardziej nie biorę sobie do serca danych ocen, a traktuję to raczej jako ciekawostkę.

Ostatnio edytowany przez Suchy (2007-02-17 19:00:27)

#48 2007-02-17 18:59:24

phenix
Użytkownik

Virus - nie zrozumiałeś chyba przebiegu dyskusji... Nie powiem, żebym był tym zdziwiony. oczkod

gracol - KAŻDY robi dla siebie i dla własnej satysfakcji. Inaczej zahaczałoby to o masochizm. oczkod Ale bądźmy poważni, jeśli coś udostępniamy szerszej publiczności, to warto by tę publiczność uszanować i kończyć to, co się zaczęło. No i wydawać tak, żeby ukończenia serii nie zobaczyło następne pokolenie fanów anime. ;-) BTW: Mam jednak nadzieję, że inni w grupie rzeczywiście myślą inaczej, bo inaczej komentarze w Waszych torkach "Od fanów dla fanów" straciłyby sens...

Hiro, Illparazzo - powodzenia w "zmartwychwstaniu" oczkod Przynajmniej radość z powrotu będziecie mieć większą. smile

Edit:
W międzyczasie Suchy mnie wyprzedził. oczkod

Suchy napisał:

większość u nas to studenci, w dodatku pracujący i to niektórzy w 2 pracach na raz! - nawet nie pytaj ile mam wolnego czasu dziennie

A u innych to myślisz, że inaczej jest? smile_lol

Ostatnio edytowany przez phenix (2007-02-17 20:39:54)

#49 2007-02-17 19:03:21

Suchy
Użytkownik

Ja wiem, czy straciły sens? Zależy od interpretacji.
Generalnie chodzi o to, że robimy to dla nas (jakby nie dla nas, to by w ogóle nie było smile_big) i dla was (jakbyśmy dla was nie robili, to by nie było tego na torkach i nie było by poprawek), ale nie dla zbierania pochwał i słodkich słówek.

#50 2007-02-17 19:15:34

phenix
Użytkownik

Suchy napisał:

P.S.S.
Jak tylko zobaczyłem tytuł wątku od razu wiedziałem, że oceny będą w dużej mierze wg schmatów:

Dodałbym do tego jeszcze jedną zależność - kto z kim współpracuje, temu wystawia wyższe oceny. oczkod Dlatego sam się od oceniania wolałem uchylić, bo nie ma ono najmniejszego sensu.

[cytuj]Dlatego tym bardziej nie biorę sobie do serca danych ocen, a traktuję to raczej jako ciekawostkę.

Słowa mądrości płyną z Twej klawiatury. :-)

[cytuj]Nie szukamy sławy. Subujemy bo lubimy.

Sławy.:-D W fansubbingu.[roftl] "Mojsza ksywka jest bardziej znana niż twojsza"[los] Jeśli ktokolwiek subuje dla sławy, to życzę mu powodzenia. smile_big

[cytuj]Wydajemy to co nas interesuje i to co lubimy, a nie to co jest większe i ma szanse na zebranie większych słów uznania.

Odkrywcze... Inni zapewne zmuszają się do pracy nad znienawidzonymi seriami, żeby tylko zyskać poklask, huh? oczkod

#51 2007-02-17 19:17:59

_KiRA
Użytkownik

Suchy napisał:

2. Air Movie unikalny projekt smile_big A tak na poważnie: życie..

Ciekawe czy za życia go jeszcze zobacze:D

Suchy napisał:

3. FMP F - j.w. Po prostu nie jestesmy grupą która za wszelką cene chce wszystko wydac w 1 tydzień. Jak mamy czas (większość u nas to studenci, w dodatku pracujący i to niektórzy w 2 pracach na raz! - nawet nie pytaj ile mam wolnego czasu dziennie) to robimy. Nie oznacza to, że mamy zamiar wydawać ep na rok. Robimy starania by było to szybciej (my też lubimy gdy udaje nam się wydać coś na tym samym poziomie jak zwykle, ale szybciej).

Poki co, drugi ep pojawil sie dopiero po roku od pierwszego...

Suchy napisał:

4. Liczba luda nie koniecznie jest wyznacnikiem szybkości wydawania hardków. Przypominam, że u nas część luda pracuje tylko przy softach, inna (np ja) przy wszystkim na raz (hardki, PF, FHU, strona i inne). Ponad to część luda ma też problemy z netem (nie mam zamiaru wywalać z tego powodu kogoś z grupy). Owszem mógłbym ograniczyć grupę do ilości osób najczęściej pracujących (łatwo się domysleć jakie to osoby), ale nie o to chodzi. Jest tak jak Gracki napisał: Stowrzyliśmy grupę bo mamy wspólne zainteresowania i poglądy, a nie po to by iść pod publiczkę i wydawać sub za subem, w oczekiwaniu na słowa pochwały od tego samego grona ludzi (nie mówię, że inne grupy tak robią).

A myslisz ze u nas inaczej? U nas tez czesc nieaktywna, a czesc kladzie laske na fansubing.

Suchy napisał:

5. Mnie osobiście zastanawia skąd pogląd, że czym większy tytuł tym lepsza grupa? Wydajemy to co nas interesuje i to co lubimy, a nie to co jest większe i ma szanse na zebranie większych słów uznania. Bez obawy większe projekty też są i będą.

Bo zadna przyjemnosc z obejrzenia 5 minutowego filmiku.

Suchy napisał:

P.S.
Czytając twoje opisy innych grup i oceny mam wrażenie, że "dostało" nam się za to, że oceniłem Akatsuki na 6,5 smile_big Ale luz.. możesz wyrazić dowolną opinie jaką chcesz. Na tym polega wolny kraj (a przynajmniej internet). Poza tym nas to ani swędzi ani piecze (czy jak to tam było smile_big).

IIe... tylko ci sie wydaje... mnie to leci ze dales ocene 6.5 (choc niska sie wydaje, to fakt - ale olal to xD).

Suchy napisał:

P.S.S.

Napisalem przeciez ze jak wydacie cos wiecej, to podwyzsze ocene, nie? Na razie nie mam z czego tej oceny wystawic... a za marke nie wystawiam:D. Tak wiec no offence smile

#52 2007-02-17 19:22:47

Aaron
Użytkownik

Akuma 5/10
nie oglądałem nic z nowości, ale np. film Kenshin był fatalny :p a z nowych produkcji na screenach rażą czcionki ;p jedyny plus, relki w miarę regularne jezor
Anime-People 8/10
dobór starszych projektów słaby, ostatnio coraz ambitniejsze produkcje (Karas, 12k, Notes śmierci) smile_big strasznie wolno ostatnio wydają ;] btw Agito rządzi, lepsze niż na Hyperze wydanie ;P
KSquad 5/10
Na razie widziałem Vampire Hunter D od nich, ohydna czcionka, długie zdania, a raw beznadziejny jezor i Canvas 2, w ogóle mi się nie podoba tłumaczenie synibosa - to tylko moje zdanie smile
Akatsuki 7/10
Disgaea i Tsubasa movie, klasa sama w sobie, choć w Disgaea jest słabe kodowanie ;p Efekty zawsze na najwyższym poziome (Natoe wymiata!)
GLS 9/10
Za Miód i Koniczynę smile
SRS 10/10
za Mushishi, moje ulubione anime, super type, tłumaczenie, i korekta Izumi [przecinki zawsze w dobrym miejscu] oczkod
ASG-Across 6/10
zdarzają się błędy, a poza tym np. w takim FF LO i Basilisk, type wali po oczach [chyba dali Arial smile_big], kiedyś byli lepsi smile_big No i Call... coś tam nie powinno być wydane blee...
Basaka 8/10
drugie wydanie Haibane już bez błędów raczej smile_big
Ubique 8+/10
Solidna grupa, ładnie wydane Ar-Tonelico OAV, + za korektę Mare szpan
StrayLife Fansubs 3/10
zbieranina amatorów z Ansi, nie podoba mi się bzdura
FREEDOM-Fansubs 4/10
D gray man nawet ładnie wydany, ale tłumaczenie nie do końca mi się podoba, i szybkość też nie powala na kolana cool [całość będzie za 2-3 lata... może]
GTW 6/10
Tempo - słabe, poprawki - częste, dobór projektów - dobry, kodowanie - najlepsze ze wszystkich grup, tłumaczenie - dobre, nawet, nawet... smile_big

#53 2007-02-17 19:25:24

Starfox
Użytkownik

Virus napisał:

Ciekawe czy za życia go jeszcze zobacze:D

1. Zobaczysz, wątpisz w to?;]

2. To po co to ściągasz, skoro żadna to przyjemność?

#54 2007-02-17 19:31:25

_KiRA
Użytkownik

[cytuj="~Starfox"]1. Zobaczysz, wątpisz w to?;][/quote]
Nie pozostalo mi zbyt wiele czasu, ale to szczegol;). Moze przeznaczenie da sie jednak oszukać:P.

[cytuj="~Starfox"]2. To po co to ściągasz, skoro żadna to przyjemność?[/quote]
Zeby zobaczyc co sklecili tym razem:D, a tak na serio z ciekawosci.

#55 2007-02-17 19:41:23

Starfox
Użytkownik

Virus napisał:

Nie pozostalo mi zbyt wiele czasu, ale to szczegol;). Moze przeznaczenie da sie jednak oszukać:P.

Virus napisał:

Zeby zobaczyc co sklecili tym razem:D, a tak na serio z ciekawosci.

1. Olać przeznaczenie, wątpisz w to czy nie?;]
2. Chyba lubisz się katować czymś, co nie sprawia Ci przyjemności;] A nawet uważam, że ściągnąłbyś każdy syf, jeśli wyszedłby jako pl hard, ale przecież masz dużo wolnego czasu, więc co Ci szkodzi obejrzeć, nie?;]

Ostatnio edytowany przez Starfox (2007-02-17 19:42:16)

#56 2007-02-17 20:04:22

gracol
Użytkownik

[cytuj=Virus]
Wydawaniem krotkometrazowek sobie slawy nie zapewnicie

LOL! Sława. A na ch*** mi ona :] A za "dziękuję" chleba nie kupię.

phenix napisał:

bo inaczej komentarze w Waszych torkach "Od fanów dla fanów" straciły sens...

Mówiłem, to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. A torków nie robię ja, bo by tego tam nie było jezor

[cytuj=Virus]

No tutaj to powiem tylko ROTFL!!! Jeśli wyznacznikiem jakości, przekazu czy wartości anime jest dla Ciebie jego długość to... n/c

Aaron napisał:

GTW 6/10
Tempo - słabe, poprawki - częste, dobór projektów - dobry, kodowanie - najlepsze ze wszystkich grup, tłumaczenie - dobre, nawet, nawet... smile_big

Hmmm, jako GTW żadnej v2 jeszcze nie było jezor jezor jezor

Ostatnio edytowany przez gracol (2007-02-17 20:07:31)

#57 2007-02-17 20:15:04

Hatake
Użytkownik

Aaron napisał:

StrayLife Fansubs 3/10
zbieranina amatorów z Ansi, nie podoba mi się bzdura

Hm, ja bym tam nie powiedział, że wszyscy są amatorami, ale to twoje zdanie:P

#58 2007-02-17 20:23:04

_KiRA
Użytkownik

Starfox napisał:

1. Olać przeznaczenie, wątpisz w to czy nie?;]
2. Chyba lubisz się katować czymś, co nie sprawia Ci przyjemności;] A nawet uważam, że ściągnąłbyś każdy syf, jeśli wyszedłby jako pl hard, ale przecież masz dużo wolnego czasu, więc co Ci szkodzi obejrzeć, nie?;]

1. Olac przeznaczenie, zastanawiam się... mam nadzieję ze dozyje tej wilkopomnej chwili[hehe]
2. Bład, kupy polskich hardow nie mam bo mnie nie interesuja... czasu to mam w cholere malo xD i anime ogladam na sile xD.

#59 2007-02-18 00:12:10

Aaron
Użytkownik

gracol napisał:

Hmmm, jako GTW żadnej v2 jeszcze nie było jezor jezor jezor

... ale będzie FMF ep 2 druga wersja jezor Może jednak za małą ocenę Wam dałem, Kigeki było super! Widziałem że macie już coś podobnego w planach smile

Hatake napisał:

Hm, ja bym tam nie powiedział, że wszyscy są amatorami, ale to twoje zdanie:P

Źle to napisałem - dużo początkujących, jeszcze może nie wszystko zgrało się w Waszej grupie, ale jesteście na dobrej drodze, też może ocena za niska, ale nie łamcie się i dawajcie więcej Naruto, kumalski? szpan

#60 2007-02-18 00:17:53

Hatake
Użytkownik

A, no tu się zgodzę:P

Stopka forum

© Animesub.info 2024