Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Proszę, wytłumaczcie mi dlaczego mam coś z napisami. Tzn. mam ściagniętego Naruto w rmvb i pierwsze 5 sekund to reklama strony. Robię przesunięcie o 5 sekund do przodu, ale po pewnym czasie napisy przestają działać jak trzeba. Pojawiają sie za wcześnie albo za późno. Czy wiecie co to może być? A jeśli nie to mi wytłumaczcie jak w classic media playerze odtwarzać napisy. Z góry dzięki.
Ciekawe, ciekawe. Bym ci pomóg, ale rmvb unikam jak ognia, więc nie wiem co z nim jest nie tak. Ale generalnie powinno być ostrzeżenie: "Ściągasz rmvb na własną odpowiedzialność, wielce prawdopodobne że będziesz miał z nim problemy, jakość będzie beznadziejna, a od nikogo nie uzyskasz pomocy. Pamniętaj, ostrzegaliśmy cię!"
~Tarnum: Powodem może być fps napisów, (który jest zwykle 23.976), ponieważ anime (lub coś innego) w formacie.rmvb ma fps 25.0, dlatego ja zwykle zmieniam tylko fps napisów na 25,0 i wszystko gra,(oczywiście w subedit)(jednak ma się to jedynie, do mDVD),
Jeśli zaś napisy masz w formacie TMPlayer to powodem może być to, iż napisy masz do innej grupy, która mogła niektóre fragmenty danego anime powycinać i dlatego nieraz może tobie późnić lub spieszyć.
Co do wyświetlania napisów w MPC to wystarczy nazwać dane napisy tak samo jak dane anime np. "narutoep02.rmvb" więc napisy nazywają się tak "narutoep02.txt" i napisy bendom się wyświetlać. (Oczywiście rozumiem, że masz zainstalowany filtr 'direct VobSub')
Mam nadzieje, że jakoś pomogłem.
~Yang: co do jakości to masz rację, jednak są wyjątki gdzie jakość dorównuje formatowi.avi niestety rzadko.
No właśnie. Co najwyżej dorównuje. Jednak dla mnie waga pliku nie jest tak ważna, jak jakość, dlatego rmvb jest u mnie na przegranej pozycji. Jednak jeśli chce się mocno zmniejszyć wage wraz ze znaczną utratą jakości, to rm się świetnie do tego nadają .
Tarnum: Podaj numer EPa, zapewne będę w stanie Ci pomóc z synchronizacją (Sam z niektórymi miałem problem, a jednak dopasowałem )
Wyboru nie miałem... Nie mam iejsca na dysku i nie mam czego usunąć... A nowego twardziela sobie dopiero za tydzień dokupię (200 giga ). Problem rozwiązałem ściągając te ostatnie odcinki już w avi No i od teraz będę ściagał w avi
A znalazłeś stronkę HTTP, z której mozna Direct Downloadem ściągnąć z rozszerzeniem .avi ?? Jak tak, to bardz prosze
Tia, ale tylko ostatnie 15 czy 20 epów. >>>KLIK<<< Musisz się najpierw zarejestrować.
Strony 1