#1 2007-03-05 12:16:10

Sigall
Użytkownik

Twój pomysł na Shi-kai, Ban-kai

Czy w trakcie oglądania Bleacha nie przyszedł wam pomysł na jakieś odlotowe shi-kai, ban-kai?
Napiszcie, podzielcie się pomysłem z innymi, opiszcie formę zampaktou, kształt i moce.
Zastanawiacie się jak wyglądają inne formy pokazanych lub nie przebudzonych zampaktou?
Napiszcie swoje domysły.

Moje pomysły:

Podstawowa forma: dwa sztylety,
Shi-kai: zatrute szpony na rękach,
Ban-kai: szpony wydłużają się,rozrastają się na całe ciało, umożliwiają strzelanie małymi ostrzami, zwiększenie prędkości.
Prawdopodobny przydział: Soi Fong, oddział 2.

Podstawowa forma: Pochwa na lewym ręku w kształcie owalnym (służąca jako mała tarcza), krutki miecz,
Shi-kai: zwiększenie miecza, powiększenie się tarczy,
Ban-kai: rozpłynięcie się tarczy po całym ciele (płynny metal), reaguje na miejsce ataku gdzie pancerz zwiększa grubość, miecz podobny, przy zderzeniu mieczy przecina się i zaraz łączy umożliwiając przenikniecie bloku przeciwnika.
Prawdopodobny przydział: Zaraki Kenpachi, oddział 11.

#2 2007-03-05 15:40:38

Yaku
Użytkownik

Odp: Twój pomysł na Shi-kai, Ban-kai

Przyczepie sie do czesci tematu.
Ban tłumaczac na polski oznacza przestepca, złodziej, bandyta, postępujacy niezgodnie z prawem, tak?
Ciekawy jestem jak można by najtrafniej przetłumaczyć "shi". Ma ktoś dobry slownik by sprawdzić?

Zarówno jeden jak i drugi czasem stanowi przyrostek w formalnych odmianach imion japonskich nadajac im specyficzny charakter.

center

#3 2007-03-05 15:55:48

T e n s h i
Użytkownik

Odp: Twój pomysł na Shi-kai, Ban-kai

Z tego co wiem to shi znaczy smierc lub cztery... Ale to chyba moze znaczyc tez miasto albo poemat, wiersz, poezja... Kombinujcie xP

Stopka forum

© Animesub.info 2024