Nie jesteś zalogowany.
witam... mam bardzo dziwny problem, otóż jaki plik [inny niz avi. np mkv,mp4] nie otworze to ma 25FPS... wg subedita i zaden napis juz nie dziala. mieliscie podobny problem? da sie na to cos poradzić??
czytalem te tematy z problemem jesli chodzi o haali media spliter ale nie mam wymuszania włączonego no i nie wiem co na to poradzić...
skad wiem że to zła wartośc? bo np Mushisi od Niizk jest na 100% w 23.976 jak pokazują to inne programy... chocby glupi anime list... nie moge wyłączycz haali media splitera do tego. oczywiscie wiem jak się recznie zmienia FPS uzywany w programie ale czy nie ma jakiegos sposobu do automatycznej detekcji?
Bo SE to gówniany program, który już tak ma. I nic na to nie poradzisz.
se niejest gowniany, gownioane sa kodeki :}
jezeli uzywasz cccp to w haali media splitter zdejmij wszystkie ptaszki (avi, mp4, ogm, ts, vsfilter tez bez ptaszkow, i szystkie pliki oprucz mkv pokazuja prawdziwa wartosc :}}
no spoko ale jak potem wybiore/włącze sobie napisy?
no spoko ale jak potem wybiore/włącze sobie napisy?
normalnie...
a no w sumie zostaje vobsub... no a jesli chodzi o dual audio to nie bedzie klopotów?
Hybrid załaduj do oglądania MPC, a SE zostaw do edycji.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-03-19 20:50:12)
Bo SE nie rozpoznaje poprawnej wartości fps w formatach o których pisałeś. Ja zawsze jak oglądam w SE to zmieniam sobie wartość fps - z poprawnej na ta która SE rozpoznaje i wyświetlają się prawidłowo- tak robie w przypadku napisów klatkowych [mdvd], a dodatkowo jak chce np. obejżeć na MPC (ładniejsza czcionka)to konwertuje na format czasowy (w tym wypadku srt najlepsze). Dodatkowo, jak nagrywam na płytke mam 2 wersje napisów mdvd - z fałszywą wartościa fps i srt.
Bo SE to gówniany program, który już tak ma. I nic na to nie poradzisz.
Popieram. Alleluja, rzekłbym.
To samo mógłbym powiedzieć o formacie subów - MicroDVD, którego nie znoszę.
A właśnie dlatego ludzie oglądają w SubEdicie, bo w nim najlepiej CHYBA czuje się ten format.
SubEdita używam tylko do poprawiania subów.
Poza tym nie oglądam filmów w programach, w których nie da się "podrasować[baka]" [jezor]dźwięku.
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2007-03-19 22:05:56)
gracol napisał:Bo SE to gówniany program, który już tak ma. I nic na to nie poradzisz.
Popieram. Alleluja, rzekłbym.
Straciliście w moich oczętach za taką obrazę. Ja tam nie mam do SE zadnych zastrzeżeń - działa pieknie i jest z Polska.
Ostatnio edytowany przez radziocd (2007-03-19 21:59:16)
MPC? media player classic ??
MPC? media player classic ??
Minister Zdrowia poleca
eh w SE jest mozliwosc zmiany recznie fps filmu, jesli ktos uzywa plikiw *.ini to program w nim zapisuje rozne rzeczy wiec jest to jednorazowa zmiana dlamnie SE jest najlepszy bo umozliwia banalnie latwe przesuwanie obrazu i tekstu i zawsze ogladam film z napisami pod obrazem na czarnym tle nawet jak jest w proporcjach 4:3
ara ara...
eh w SE jest mozliwosc zmiany recznie fps filmu, jesli ktos uzywa plikiw *.ini to program w nim zapisuje rozne rzeczy wiec jest to jednorazowa zmiana dlamnie SE jest najlepszy bo umozliwia banalnie latwe przesuwanie obrazu i tekstu i zawsze ogladam film z napisami pod obrazem na czarnym tle nawet jak jest w proporcjach 4:3
O, Tak jak ja!
Jak widzę, starzy ludzie cenią wygodę
Ostatnio edytowany przez filippiarz (2007-03-19 23:31:37)
Kilgur napisał:eh w SE jest mozliwosc zmiany recznie fps filmu, jesli ktos uzywa plikiw *.ini to program w nim zapisuje rozne rzeczy wiec jest to jednorazowa zmiana dlamnie SE jest najlepszy bo umozliwia banalnie latwe przesuwanie obrazu i tekstu i zawsze ogladam film z napisami pod obrazem na czarnym tle nawet jak jest w proporcjach 4:3
O, Tak jak ja!
Jak widzę, starzy ludzie cenią wygodę
oczy zdecydowanie mniej sie mecza jesli napisy sa na czarnym tle starosc nie radosc
ara ara...
Oj dziadki, dziadki
Czas wydzielić w hydeparku kącik "Problemy z prostatą" (i "Przekwitanie", żeby nie było
Się zgodzę z przedmówcami, do SE nie mogę się przekonać nawet jako do edytora, o playerze to nawet nie wspominam.
Wydziel dla nich, wydziel
poprostu kwestja przyzwyczajenia ja np. nie moge sobie wyobrazic jak mozna ogladac jakikolwiek film z napisami na obrazie probowalem kilkakrotnie i ja tak nie potrafie
ara ara...