Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
witam
Czy ktoś wie czy ta manga (hikaru no go) doczeka się 24 tomu?
O co chodziło w ostatnim odcinku anime (Gantz) jak w wielu anime koniec jest niejasny (jak dla mnie dlatego lubie anime między innymi).
Czekam na spekulacje. Może ktoś kto czytał mange coś pomoże, niestety ja jeste zdany na polskie skalacje więc jestem na 100 części.
Hikaru no Go jest już chyba definitywnie zakończony... swoja drogą końcówka nie dawała tego co fan by chciał, bo by chciał jeszcze z parę tomów ... ale ostatni mecz Hikaru mnie satysfakcjonuje, przynajmniej nie skończył się I TU UWAGA SPOJLER!!!! happy endem. Aż szkoda było Hikaru ;( ale sądzę że wygrana wcale nie miała by takiego wydźwięku, znaczy się było by: "fajnie że wygrał idt., dobra manga, to teraz zabieram sie za coś innego". Jak dla mnie ta końcówka (przegrana) pasuje idealnie, aż chce sie HnG 2 ^^
Co do Gantza, to obecnie manga cały czas wychodzi i jak na stan dzisiejszy pojawiło sie 246 chapterów i wychodzi pod tytułem 'Gantz 2nd Phase' - a dlatego, że nastąpiła diametralna zmiana sytuacji (ci co czytają wiedzą) i zapewne Oku Hiroya postanowił rozdzielić 'starego' Gantza od 'nowego' tym dodatkiem (2nd Phase), jak dla mnie to troche poszedł na łatwiznę, fakt faktem, że historia dalej sie toczy, ale końca nie widać... no ale smaczki typowe dla Gantza są i jak na razie poziom jest zachowany.
Co do anime - w porównaniu do mangi to słabe... no ale sie kończy przynajmniej. Wielkim spojlerem chyba nie będzie, jak napiszę , że ostatni sorry ostatnie zadanie od Gantza w anime to filler (znaczy się czegoś takiego nie było w mandze), a końcówka? Uuu sam nie wiem co chcieli przedstawić/pokazać producenci, może pozostawili ja do przemyśleń dla widza, a może Kai przeżył i tego nie pokazali, a jeszcze może zrobili z Gantza skurwiela, który nie wynagradza xD. W każdym bądź razie końcówka jest intuicyjna. Napiszę jeszcze, że w mandze akcja trwa dalej, znaczy sie po masakrze w świątyni Kuruno ma dostaje niezły wycisk od Gantza (btw. zajebista misja ) no i dzieje się naprawdę sporo, poza tym pojawiają sie nowi bohaterowie, nowe wątki... Kuruno staje sie bohaterem dynamicznym (no wiecie, jego zachowanie się zmienia) iiiiiiiiii... polecam, bo dalej jest zajebyście
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-04-04 22:51:35)
W hikaru no go zakończenie mi się podoba (historia hikaru ) ale brakuje mi kontynuacji wątku mistrz inte1rnetowy Sai kontra reszta świata, a zwłaszcza przydała by się kontynuacja w której Sai przez internet zmieża się z Hikaru lub coś podobnego ostatnie tomy moim zdaniem bez Sai były troche niekompletne .
moje spekulacje na zakończenie anime Gantz to Kuruno ginie pod pociągiem (jego kostium w końcu się zepsół), lub prezeżył i przeniusł się do pokoju wiec czekam na kontynuacje lub najpewniej stał się Gantzem bo jak sugeruje Maniack Gantz to skurwiel.
wlasnie ogladam Gantz'a i mam pytanko.
Mam wersje 11 epkuf i pozniej od 14 do 26. Czy wersja nieocenzurowana ma tez upłyconą fabułe, czy chodzi tylko o sceny brutalne itp?
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
o ile wiem gantz ma 26 odcinków wersji nieocenzurowanej i 11 epizodów telewizyjnej. A jeśli chodzi o upłycenie fabuły to dotyczy głównie porównania anime do mangi gdzie anime traci na fabule.
zresztom podobne pytanie na forum już chyba padało więc sprawć na wyszukiwarce.
I tu mam pytanie do Maniacka, a właściwie prośbe o zapodanie jakis linkow do Mangi
EDIT: Sprecyzuje moze prośbe bo mange znalazłem : Czy moze mi ktokolwiek powiedziec od którego chaptera mam sciagac mange? Najlepiej : który rozdzial to koniec walki w świątyni buddyjskiej ?????
Ostatnio edytowany przez kensei_satori (2007-04-05 19:01:46)
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
@kensei_satori - no jak znalazłeś to git
Co do twojego pytana, to akcja w świątyni buddyjskiej kończy sie na 90 chapterze, czyli 8 tom, a jak na razie powstaje 21! czyli zobaczcie ile jeszcze akcji przed potencjalnymi czytelnikami mangi! Napisze, jeszcze, że 9 tom jest popie***lony max! i za to taki cholernie dobry!
W dwa dni wciągnąłem 100 rozdziałów. Manga Gantz jest naprawdę dobra , moim zdaniem zdecydowanie lepsza od anime.
Dziekuje Maniack :-) i jeszcze jedno małe :na stronce http://www.yakusoku-scans.pl/ sa polskie skany do 100 rozdzialu, czy ktos kontynuuje ten projekt po PL, czy trzeba szukac ENG?
Dziekuje Maniack :-) i jeszcze jedno małe :na stronce http://www.yakusoku-scans.pl/ sa polskie skany do 100 rozdzialu, czy ktos kontynuuje ten projekt po PL, czy trzeba szukac ENG?
Niestety, trzeba szukac ang wersji... ale w sumie dialogów w tej mandze za duzo nie ma, więc myślę, że problemów żadnych ze zrozumieniem nie ma.
Jak nie wiesz gdzie znaleźć to uraczę cię linkami:
http://www.mangadownload.net/manga.php
http://www.stoptazmo.com/
W obu wypadkach trzeba sie zarejestrować.
Prawda @dżibril , ja nocki zarywałem, bo był syndrom "jeszcze jeden chapter"
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-04-05 21:05:54)
Heh , dopóki nie zobaczyłem daty ostatniego news , to miałem syndrom odświeżania strony .
I dzięki Maniack za linki przydadzą się .
EDIT.
Kurde , mój angielski jest do dupy, a czytanie ze słownikiem w ręce to nie to samo.
Wie ktoś może , czy GANTZ będzie dalej tłumaczony przez yakusoku , lub kontynuowany ( Boże ile namęczyłem się żeby poprawnie napisać to słowo ) , przez jakąś inną grupę ?
Ostatnio edytowany przez Dżibril (2007-04-05 21:52:26)
Wie ktoś może , czy GANTZ będzie dalej tłumaczony przez yakusoku...?
Będzie. Projekt jest wciąż aktywny, a prace nad kolejnymi rozdziałami prawie na pewno są już w toku
niektóre z ostatnich archiwów na yakusoku są uszkodzone i nie da sie ich do konca rozpakowac :C
niektóre z ostatnich archiwów na yakusoku są uszkodzone i nie da sie ich do konca rozpakowac :C
A które potrzeba? Mam ich tłumaczenie tylko do 57 chapteru Ale pewnie chodzi o te nowsze chaptery.
Co do yakusoku - tłumaczenie mają dobre, ale wydają coś na ruski rok (mają duzo aktywnych projektów, a cholernie wolno wydają), a jakbym miał tak długo czekać za kolejnymi chapterami Gantza, gdzie akcja jest cholernie dynamiczna to sobie podarowałem i sięgnąłem po ang wersje.
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-04-06 00:18:48)
eee juz wszystko okej, cos mi sie zle sciagnelo, zdarza sie czasem coprawda, że pojedynczych skanów nie mozna odpakowac, ale da sie przezyc, przeczytalem calosc i niedlugo biore sie za eng
ile tomow ma Gantz? Zamkli juz serie czy nadal wychodzą kolejne?
ile tomow ma Gantz? Zamkli juz serie czy nadal wychodzą kolejne?
Yaku pisałem o tym . Jak na razie cały czas powstaje, co 2 tygodnie chapter. Oku Hiroya skończył na 20 tomie pewien okres powiedzmy, a teraz analogicznie powstaje 21 tom. Aha napisałem jeszcze że 9 tom jest popier**lony, ale to co się teraz dzieje, jest naprawdę popierd***ne
A ja właśnie wziąłem się za naukę angielskiego i jestem jak na razie na 130 rozdziale.
Historia zaschizowała w tym samym sensie co przy Gunsmith Cats?
Jeśli tak autorzy muszą być pod wielkimi naciskami ze tak nie wytrzymują. Trudno mi znależć inną przyczynę ^^
Dżibril szkoda ze tłumaczenie mang jest duzo trudniejsze od tłumaczenia anime. Chciałbym przełożyc na ojczysty jezyk cos ambitniejszego niż hentaika ^^
Strony 1