Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
mam problem. Robie strone oparta na ramkach i chce dac na logo obrazek, w rozdzielczosci 1024x768 wyglada spoko ale w 800x600 ju pojawiaja sie suwaki[cholera]i nie wiem czy jest jakies polecenie do skolowania obrazka. Ramka sama dostosowuje sie do rozdzielczosci ale obrazek juz nie. POMOCY!!!
mam problem. Robie strone oparta na ramkach(...)
No to masz problem... Robienie stron na ramkach jest odradzane już bodaj od 10 lat...
Spróbuj dać obrazkowi wielkość w procentach, ale to tylko dalsze kłopoty wygeneruje...
do szkoły to babka sie na to uparla
to ktos jeszcze jedzie na rozdzialce 800x600?? a ja myslalem ze 1024x768 zaczyna byc juz z male
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
to ktos jeszcze jedzie na rozdzialce 800x600?? a ja myslalem ze 1024x768 zaczyna byc juz z male
musze ja przystosowac do kompow w mojej szkole a tam 1024x768 to marzenia:)
zmiejsz obrazek??
ale on musi pasowac na kazda rozdzielczosc, temat zamkniety.
Jeśli chcesz, żeby wyglądał okej zarówno w 1024x768 jak i w mniejszych rozdziałkach, to najpierw musisz dobrać jego rozmiar tak, żeby pasował do mniejszych.
Strony o szerokości 700px wyglądają całkiem ładnie i mogą być w pełni funkcjonalne (sam nigdy raczej nie przekraczam 800px).
Chyba, że chcesz się bawić w skalowanie obrazka z użyciem PHP - wykrywać rozdziałkę usera i na jej podstawie dobierać odpowiedni rozmiar obrazka. Ale skalowanie i tak odradzam ze względu na niską jakość takiego zabiegu.
Poza tym - geez, czego oni uczą w tych szkołach. Ramki to jedno wielkie zło.
Strony 1