Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
co myślicie o nowym jetAudio!!! Dla mnie ten odtwarzacz jest genialny zarówno do słuchania muzy jak i oglądania filmów!! Brak problemów z napisami...[okej][okej][okej]
Ma własny subtitle filter8-D
Cieszy mnie ma bardzo to, że przez niego mam bardzo łatwy dostęp do japońskiego radia!!
Nawet czaje po wokalu wokalistki i wokalistów z OP i ED anime
Gdyby ów program miał porządny edytor napisów dawno już bym wyrzucił Sub-Edita...
Dla mnie przebija wszystkie odtwarzacze [okej][okej]
Dziwie się tylko dlaczego zabrakło go w ankiecie na głównej stronie Anime-sub
Ale to Tylko moja opinia:P:P:P
A tak poza tym wszystkiego najlepszego
Oby Zajączki Was uszczęśliwiły[okej][okej][okej]
Aż tak dobry? Może odtwarza napisy w .ass bez VobSuba i codec packów? To byłoby coś :] (przynajmniej ludzie przestaliby się czepiać, że napisy są w najlepszym możliwym formacie xD)
Musze Cię Nevar zaskoczyć [yahoo][yahoo]
Ale odpowiedz brzmi "TAK" [okej][okej][okej]
Sam się przekonaj.....
[los][los][los]
Odtwarza napisy w formatach: smi, sub, srt, psb, ssa, ass, idx
łał działa a czy jest polska wersja tego programu lub czy można ściagnąć jakiś pack z j.polskim jak tak to z skąd
już niebawem pojawi się na oficjalnej stronie programu.
Obecnie jest sprawdzana, zauważ że 7'ka wyszła 4 kwietnia.
Edit:
Przepraszam, już jest pack z językiem polskim
Ostatnio edytowany przez DaBiDo (2007-04-06 19:34:14)
Szczerze mówiąc - pierwszy wynik na google jaki mi się pojawił to było właśnie spolszczenie, więc...
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=22&id=803&t=39
A program ściągnie się za kilka minut...
do wersji 6 jest spolszczenie[hehe][hehe]
jeśli chodzi o 7 to jeszcze nie ma!!!
Ale napewno niebawem wyjdzie [yahoo][yahoo][yahoo]
Kurcze dobry wynalazek z tego jet audio denerwuje mnie tylko że nie mogę obniżyć położenia napisów ass
Hehe ja mam zawsze go w trybie paska narzędziowego...
Cały czas włączony, widzisz go... i nie przeszkadza
O Playliście nie wspomnę [okej]
No cóż pozostaje nam tylko złożenie petycji do Moderatora A-S
"...dlaczego ów w/w program nie znalazł się w sondzie na najlepszy player..."
Jeśli chodzi o mnie daje mu 10/10[respekt][respekt][respekt]
Jeśli chodzi o napisy .ass to ma u mnie plusa za to, że działają bez VobSuba, tylko jest jedno "ale" - czcionka w jetAudio różni się od tej z VobSuba (a powinna być taka sama - jak z Aegis). Jest inna i w ogóle za duża. Pewnie można to jakoś zmienić, ale póki co...
Do wszystkich amatorów .txt - ściągać ten program i przestać ględzić o degradowanie napisów do tego prymitywnego formatu, jakim jest .txt...
Co do radia - u mnie nie działa.
Ostatnio edytowany przez Nevar (2007-04-06 20:07:57)
Do wszystkich amatorów .txt - ściągać ten program i przestać ględzić o degradowanie napisów do tego prymitywnego formatu, jakim jest .txt...
Chyba chodzi ci o txt-tmp, o to się zgodzę. Za to do txt-mdvd nic nie mam
Aż, tak zachwalacie to wypada sprawdzić.
Ostatnie nie pod pasował mi KMPlayer, GOM Player, Dziobas RAR Player, SMPlayer. No i wróciłem tradycyjnie do MPC, SEP, MPUI. Może ten to zmieni.
aha, czym się różni wersja basic od innych?
czcionka w jetAudio różni się od tej z VobSuba (a powinna być taka sama - jak z Aegis). Jest inna i w ogóle za duża. Pewnie można to jakoś zmienić, ale póki co...
Przy odtwarzaniu filmu = PPM i Configure Subtitle Option. Może sobie kombinować z wyglądem napisów. Kolor, czcionki, położenie, napisy '3D'(taki fajny cień) ...
Ostatnio edytowany przez DaBiDo (2007-04-06 20:17:03)
Ogólnie to chodziło mi o osoby, które narzekają na format napisów maskując swój brak "umiejętności" uruchomienia z tymi subami, dodając do tego argument, że nie potrzebują bajerów :]
[cytuj]Dodatkowe możliwości w płatnej wersji jetAudio Plus
-kodowanie dźwięku w formacie MP3/MP3PRO
-rozszerzone efekty specjalne (Special Sound Effect (BBE) Pack)
-dodatkowe, rozszerzone opcje dźwiękowe m.in. 32-bitowe odtwarzanie dźwięku (Sound Pack)
-rozszerzone możliwości nagrywania m.in. wykrywanie ciszy, filtry Low/High/Band (Enhanced Recording Pack)
-dodatkowe aplikacje Audio Trimmer, Audio Mixing Recorder (Application Pack)[/quote]
Źródło - http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=788&t=24
Edit
Zmienianie w opcjach nic nie dało, a jak sprawdzałem przy innym odcinku - suby są gigantycznie wielkie, mimo, że ustawione są na 16...
Ostatnio edytowany przez Nevar (2007-04-06 20:27:33)
Na jakim anime testujesz napisy Nevar ????
Pozwól, że ja spróbuje....
Mam troszkę większe doświadczenie jeśli chodzi o jetAudio
poproszę wersje zarówno odcinka jak i napisów[wstyd][wstyd]
Poświecę się bo chce pokazać, że program jest jedyny w swoim rodzaju[okej]
Ostatnio edytowany przez Drizzt DoUrden (2007-04-06 21:20:26)
Chociażby 24ep Death Note ( [Kuro-Hana] Death Note - 24 [71B3B75D] ) - napisy z VobSub lepiej zakrywają tekst niż w jetAudio, gdzie czcionka jest całkowicie inna.
Ogólnie program fajny, ale ma jedną wadę - uruchomienie filtra do napisów strasznie się mi muli, i w sytuacji w której w BSplayerze rawy S^M do Death Note chodzą mi w miarę porządnie, tutaj mi się film wiesza właśnie po uruchomieniu napisów. W sumie dla większości to za duża wada nie będzie, bo i tak prawie każdy ma kompa lepszego ode mnie (800 Mhz, 256 Mb ramu i GeForce FX 5500 256 Mb).
EDIT:
Przyjrzałem się programowi trochę dokładniej i niestety im dalej tym gorzej:
-Za cholerę nie chce mi nie chce odczytać ID3 tagów w niektórych utworach
-Otwarcie listy m3u zawierającej około 900 utworów w WinAmpie trwa poniżej jednej sekundy, tutaj prawie minutę
-Brak jakiejkolwiek współpracy z LastFM
-Masa różnych bzdur które wywaliłem zaraz po instalacji (w stylu chmurek pokazujących jaki utwór obecnie leci, czy tego ciemnego prostokąta z informacjami który przez kilka sekund po uruchomieniu utworu 1/5 ekranu zasłania)
Jeżeli chodzi o muzę to ja jednak wracam do WinAmpa, a jeżeli chodzi o filmy to się jeszcze zobaczy.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-04-06 23:45:46)
Strony 1