#1 2007-04-21 23:32:02

Turelius
Użytkownik
Dołączył: 2007-04-21

Problem z MKV

Witam.
Otóż ściągnąłem sobie ostatnio całą serię Elfen Lied w wersji MKV. Wszystko było by fajnie, gdyby nie to, że w MPlayerze dźwięk nie chodzi jak należy, tzn. muzyka jest w porządku, ale rozmowy są bardzo ciche i niewyraźne. Spróbowałem więc z VLC i o ile dźwięk był już ok, to chrzaniły się napisy. Próbowałem też z WMP, AllPlayerem i Core Media Player, ale działo się to samo co w przypadku Mplayera.
Za wszystkie rady z góry dziękuje.

Ostatnio edytowany przez Turelius (2007-04-22 00:01:01)

Offline

#2 2007-04-21 23:44:15

Freeman
Użytkownik
Skąd: Pabianice
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: Problem z MKV

Jeśli chodzi o ten dźwięk, to z reguły jest to wynikiem złego ustawienia głośników (dajmy na to, masz dwa głośniczki, a w optionsach dźwiękówki masz ustawione na zestaw 5.1). Co do napisów w VLC to nie mam pojęcia, używam tego playera tylko do podglądu plików w czasie ściągania, bo generalnie jest bardzo nie user friendly moim zdaniem.
Poza tym - as usual - to już chyba było i to kilka razy.

Offline

#3 2007-04-22 14:49:26

Turelius
Użytkownik
Dołączył: 2007-04-21

Odp: Problem z MKV

Problem rozwiązany. Wystarczyło zainstalować CCCP i wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegarku choćby i w WMP. Temat do zamknięcia.

Offline

#4 2007-10-13 16:16:47

Wrona
Użytkownik
Skąd: Szczecin
Dołączył: 2006-09-19

Odp: Problem z MKV

Ja też mam problem z mkv, przycina mi obraz. Mam CCCP oglądam w zoom player'ze.

Offline

#5 2007-10-13 16:36:48

tymek88
Użytkownik
Skąd: Brühl
Dołączył: 2006-11-20

Odp: Problem z MKV

[cytuj]Ja też mam problem z mkv, przycina mi obraz. Mam CCCP oglądam w zoom player'ze.[/quote]

Jaki film/anime?

podaj ilość fps i rozdzielczośc, oraz konfig kompa.. moze komp nie wyrabia + masz zainstalowane kodek matroska ?

Ostatnio edytowany przez tymek88 (2007-10-13 16:37:16)

Offline

#6 2007-10-13 16:55:48

s0n1c
Użytkownik
Skąd: Tokyo-3
Dołączył: 2005-09-24

Odp: Problem z MKV

Co to jest "kodek matroska"?

Jak juz zostalo napisane:
- Czy dzieje sie to z kazdym mkv?
- Czy dzieje sie to na kazdym zainstalowanym playerze?
- Jak zadne z w/w, to podaj wlasciwosci danego filmu, oraz procesor/ilosc pamieci.


KiXBu

Offline

#7 2007-10-13 18:06:56

Wrona
Użytkownik
Skąd: Szczecin
Dołączył: 2006-09-19

Odp: Problem z MKV

-W każdym mkv
-w Allplayer,ze nie
-mam 1 Gh i 384 RAM

Offline

#8 2007-10-13 18:12:10

songoku
Użytkownik
Skąd: Bydgoszcz
Dołączył: 2005-02-07

Odp: Problem z MKV

Pelen pentium, czy Celeron?
Najprawdopodobniej jest to wina softsubu, ktory jest w kontenerze. Dlatego komp moze sie nie wyrabiac. Jesli jeszcze film jest w x264 to juz w ogole.
Sprawdz na mkv z hardsubem, czy jest tak samo.
Staraj sie do odtwarzania wyl. wszystkie dzialajace w tle programy.

Offline

#9 2007-10-13 18:44:34

Elesender
Użytkownik
Skąd: Chrzów
Dołączył: 2007-07-25

Odp: Problem z MKV

- subedit player
- klmcodem pack

I jeszcze nigdy nie miałem problemow, tylko mp4 ma problem mulic.
Nie wiem jak innych programach ale jezeli napisy maja taka same nazwe to subedit player odrazu wywala napisy eng z mkv i zastepuje je PL wiec synchro oraz czcionka jest idealna.

Ostatnio edytowany przez Elesender (2007-10-13 18:45:06)

Offline

#10 2007-10-13 20:04:32

s0n1c
Użytkownik
Skąd: Tokyo-3
Dołączył: 2005-09-24

Odp: Problem z MKV

Wrona napisał:

-W każdym mkv
-w Allplayer,ze nie
-mam 1 Gh i 384 RAM

Jesli obraz jest zakodowany w h264/avc/etc. to raczej sobie nie poogladasz.
Zobacz w gspot'cie jaka droge przebywa obraz video.

Elesender napisał:

I jeszcze nigdy nie miałem problemow, tylko mp4 ma problem mulic.

Mi wyglada na to, ze jednak masz. oczkod


KiXBu

Offline

#11 2007-11-05 13:46:11

turunks
Użytkownik
Skąd: Silesia
Dołączył: 2004-11-26

Odp: Problem z MKV

hmm może to pytanie sie wydać naiwne, ale czy mkv pójdzie na stacjonarnym odtwarzaczu DVD, który rozpoznaje divx/xvid ?

Offline

#12 2007-11-05 14:20:19

Kakugane
Użytkownik
Skąd: Szczecin [KA]
Dołączył: 2007-03-31

Odp: Problem z MKV

turunks napisał:

hmm może to pytanie sie wydać naiwne, ale czy mkv pójdzie na stacjonarnym odtwarzaczu DVD, który rozpoznaje divx/xvid ?

Na 100% nie, takie rzeczy to tylko na X-box 360


sygnaht1.png

Offline

#13 2009-02-15 13:30:36

Zell ff8
Użytkownik
Skąd: Legnica/Walsall
Dołączył: 2006-03-05

Odp: Problem z MKV

Siemanko. Zaczynam znowu problem wiecznie nurtujący i denerwujący otóż mianowicie MKV. Mam pytanko, zacząłem oglądać Soul Eater od Kami skład i wszystko leci jak ta lala. Następnie stwierdziłem że nie będę czekał na polskie wypusty i ściągnąłem wersje Rumbel i zacina mi się obraz, a tak mi się zacina że leci normalnie i po jakiś 2 minutach chwila zacięcia(tylko obrazu głos leci) i już obraz nie leci jak powinien w stosunku do głosu. Nie chce słyszeć odpowiedzi w stylu Google itp. Nie masz nic mądrego do napisania, nie pisz. Chce się tylko dowiedzieć co jest tego przyczyną że jedno MKV działa a drugie nie. Jakby ktoś miał jeszcze na to pomysł jak rozwiązać słucham. Chyba kompa to wina nie jest Dual-Core 2G 2GRam

Offline

#14 2009-02-15 13:36:00

arystar
Użytkownik
Skąd: Dzierżoniów
Dołączył: 2008-05-29

Odp: Problem z MKV

Może Ci procek nie nadąża, bo masz jakieś konie na twardym. Zobacz jakie masz obciążenie procesorze. Albo ściągnąłeś jakąś lipną wersję i przez to CI wszystko lata.


-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!

Offline

#15 2009-02-15 13:43:26

Zell ff8
Użytkownik
Skąd: Legnica/Walsall
Dołączył: 2006-03-05

Odp: Problem z MKV

No w sumie to jak jest włączone to procek czaem skacze na 100 baka  Co może być tego przyczyną??

Offline

#16 2009-02-15 13:47:58

arystar
Użytkownik
Skąd: Dzierżoniów
Dołączył: 2008-05-29

Odp: Problem z MKV

Przeczyść sobie system jakimś cleanerem, czy czymś podobnym. Powinno pomóc, jak nie to spróbuj przywrucić system albo reinstal systemu.


-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!

Offline

#17 2009-02-15 14:06:54

Zell ff8
Użytkownik
Skąd: Legnica/Walsall
Dołączył: 2006-03-05

Odp: Problem z MKV

dzięki

Offline

#18 2009-04-08 14:40:57

diesvindu
Użytkownik
Dołączył: 2005-11-08

Odp: Problem z MKV

Ja natomiast mam taki problem, że przed formatem wszystko śmigało bez problemu z .MKV (miałem wgrane k-lite full codec pack). Zrobiłem format, zainstalowałem te same kodeki i lipa :/ Usunąłem je, zainstalowałem CCCP i nadal lipa. Problem polega na tym, że obraz się prawie, że zatrzymuje, a dźwięk leci w tle i potem nagle obraz przyspiesza :/

Mój config to: P4 3.0Ghz i 512MB ram. Co może być przyczyną? ;/

Offline

#19 2009-04-08 15:00:36

s0n1c
Użytkownik
Skąd: Tokyo-3
Dołączył: 2005-09-24

Odp: Problem z MKV

Malo ramu? Podaj info z gspota na temat sciezek i ich drogi.


KiXBu

Offline

#20 2009-04-08 16:03:52

Minto
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2006-08-08

Odp: Problem z MKV

Mam ten sam problem co diesvindu :/ Tylko u mnie po reinstalce wszystko dzialalo i po jakims czasie zaczelo sie ciac, tez mam k-lite.
Z chęcią usłysze rozwiazanie na ten problem oczkod
Intel Core 2 Duo 2.40 GHz i 2GB ram :/
Tylko mam nadzieje, ze znowu nie reinstal bo to bedzie juz 6 w ciagu 3 tygodni XD


gr.png
lw.pngShelin.pngpr.png

Offline

Stopka forum

© Animesub.info 2019