Nie jesteś zalogowany.
Witam.
Otóż ściągnąłem sobie ostatnio całą serię Elfen Lied w wersji MKV. Wszystko było by fajnie, gdyby nie to, że w MPlayerze dźwięk nie chodzi jak należy, tzn. muzyka jest w porządku, ale rozmowy są bardzo ciche i niewyraźne. Spróbowałem więc z VLC i o ile dźwięk był już ok, to chrzaniły się napisy. Próbowałem też z WMP, AllPlayerem i Core Media Player, ale działo się to samo co w przypadku Mplayera.
Za wszystkie rady z góry dziękuje.
Ostatnio edytowany przez Turelius (2007-04-22 00:01:01)
Jeśli chodzi o ten dźwięk, to z reguły jest to wynikiem złego ustawienia głośników (dajmy na to, masz dwa głośniczki, a w optionsach dźwiękówki masz ustawione na zestaw 5.1). Co do napisów w VLC to nie mam pojęcia, używam tego playera tylko do podglądu plików w czasie ściągania, bo generalnie jest bardzo nie user friendly moim zdaniem.
Poza tym - as usual - to już chyba było i to kilka razy.
Problem rozwiązany. Wystarczyło zainstalować CCCP i wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegarku choćby i w WMP. Temat do zamknięcia.
Ja też mam problem z mkv, przycina mi obraz. Mam CCCP oglądam w zoom player'ze.
[cytuj]Ja też mam problem z mkv, przycina mi obraz. Mam CCCP oglądam w zoom player'ze.[/quote]
Jaki film/anime?
podaj ilość fps i rozdzielczośc, oraz konfig kompa.. moze komp nie wyrabia + masz zainstalowane kodek matroska ?
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2007-10-13 16:37:16)
-W każdym mkv
-w Allplayer,ze nie
-mam 1 Gh i 384 RAM
Pelen pentium, czy Celeron?
Najprawdopodobniej jest to wina softsubu, ktory jest w kontenerze. Dlatego komp moze sie nie wyrabiac. Jesli jeszcze film jest w x264 to juz w ogole.
Sprawdz na mkv z hardsubem, czy jest tak samo.
Staraj sie do odtwarzania wyl. wszystkie dzialajace w tle programy.
- subedit player
- klmcodem pack
I jeszcze nigdy nie miałem problemow, tylko mp4 ma problem mulic.
Nie wiem jak innych programach ale jezeli napisy maja taka same nazwe to subedit player odrazu wywala napisy eng z mkv i zastepuje je PL wiec synchro oraz czcionka jest idealna.
Ostatnio edytowany przez Elesender (2007-10-13 18:45:06)
-W każdym mkv
-w Allplayer,ze nie
-mam 1 Gh i 384 RAM
Jesli obraz jest zakodowany w h264/avc/etc. to raczej sobie nie poogladasz.
Zobacz w gspot'cie jaka droge przebywa obraz video.
I jeszcze nigdy nie miałem problemow, tylko mp4 ma problem mulic.
Mi wyglada na to, ze jednak masz.
hmm może to pytanie sie wydać naiwne, ale czy mkv pójdzie na stacjonarnym odtwarzaczu DVD, który rozpoznaje divx/xvid ?
Siemanko. Zaczynam znowu problem wiecznie nurtujący i denerwujący otóż mianowicie MKV. Mam pytanko, zacząłem oglądać Soul Eater od Kami skład i wszystko leci jak ta lala. Następnie stwierdziłem że nie będę czekał na polskie wypusty i ściągnąłem wersje Rumbel i zacina mi się obraz, a tak mi się zacina że leci normalnie i po jakiś 2 minutach chwila zacięcia(tylko obrazu głos leci) i już obraz nie leci jak powinien w stosunku do głosu. Nie chce słyszeć odpowiedzi w stylu Google itp. Nie masz nic mądrego do napisania, nie pisz. Chce się tylko dowiedzieć co jest tego przyczyną że jedno MKV działa a drugie nie. Jakby ktoś miał jeszcze na to pomysł jak rozwiązać słucham. Chyba kompa to wina nie jest Dual-Core 2G 2GRam
Może Ci procek nie nadąża, bo masz jakieś konie na twardym. Zobacz jakie masz obciążenie procesorze. Albo ściągnąłeś jakąś lipną wersję i przez to CI wszystko lata.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
No w sumie to jak jest włączone to procek czaem skacze na 100 Co może być tego przyczyną??
Przeczyść sobie system jakimś cleanerem, czy czymś podobnym. Powinno pomóc, jak nie to spróbuj przywrucić system albo reinstal systemu.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
dzięki
Ja natomiast mam taki problem, że przed formatem wszystko śmigało bez problemu z .MKV (miałem wgrane k-lite full codec pack). Zrobiłem format, zainstalowałem te same kodeki i lipa :/ Usunąłem je, zainstalowałem CCCP i nadal lipa. Problem polega na tym, że obraz się prawie, że zatrzymuje, a dźwięk leci w tle i potem nagle obraz przyspiesza :/
Mój config to: P4 3.0Ghz i 512MB ram. Co może być przyczyną? ;/
Mam ten sam problem co diesvindu :/ Tylko u mnie po reinstalce wszystko dzialalo i po jakims czasie zaczelo sie ciac, tez mam k-lite.
Z chęcią usłysze rozwiazanie na ten problem
Intel Core 2 Duo 2.40 GHz i 2GB ram :/
Tylko mam nadzieje, ze znowu nie reinstal bo to bedzie juz 6 w ciagu 3 tygodni XD