Nie jesteś zalogowany.
Tak więc mam problem, otóż patrzę a tu zrobiły się czystki w 2 partycjach (dodam, że są to partycje na 2 różnych dyskach)... zostały tylko niektóre foldery i pliki (tj. gdzieś koło 4 GB z 28 i 99 GB)... prawdopodobnie pliki znikły po Oczyszczaniu dysku c:...
tak więc, co robić by odzyskać jak najwięcej z tych utraconych danych...
Spróbuj program EasyRecovery Professional do odzyskiwania utraconych danych lub inny program tego typu. Gdy żaden z nich Ci nie pomoże, a dane były bardzo ważne i chcesz je odzyskać, zawsze można zgłosić się do specjalnych firm zajmujących się odzyskiwaniem danych :p
Tak więc mam problem, otóż patrzę a tu zrobiły się czystki w 2 partycjach (dodam, że są to partycje na 2 różnych dyskach)... zostały tylko niektóre foldery i pliki (tj. gdzieś koło 4 GB z 28 i 99 GB)... prawdopodobnie pliki znikły po Oczyszczaniu dysku c:...
tak więc, co robić by odzyskać jak najwięcej z tych utraconych danych...
Wpisać w Google "odzyskiwanie plików".
tylko pamiętaj abyś na to miejsce nie dał innych plików bo nie bedzie mozna je odkasowac
Miałem taki sam przypadek i użyłem programu freeundelete, wszystko odzyskałem w 10 minut. Pamiętaj jednak, że jak napisał bnn1983nic nie możesz zapisać na tych partycjach, bo jeśli to zrobisz przed odzyskaniem, to możliwość odzyskania spada. Jeszcze jedno nie zapisuj też odzyskanych plików na tych partycjach (to tak zapobiegawczo).
Gwoli ścisłości, to jedna partycja jest NTFS (głownie anime), a druga FAT32(ważne dane)...
EasyRecovery Professional
już próbowałem tym progosem na partycji FAT32 i co z tego, że odzyskuje pliki jak są uszkodzone...
FreeUndelete
właśnie jadę tym programem po partycji NTFS... jak na razie udaje się odzyskać dane, tylko nie wiem czy będę miał wystarczająco miejsca na innych partycjach ;p
edit, zlukałem FreeUndelete tę partycję FAT32 i jakoś się program kiełbasi, tj. długo skanuje dysk, a gdzieś w połowie wywala błąd... dlatego, czy zna ktoś dobry program do odzyskiwania z FAT32?
Ostatnio edytowany przez FAiM (2007-04-23 08:32:33)