#1 2007-04-28 23:15:07

Starfox
Użytkownik

Ciekawe cytaty

Do napisania tego tematu skłoniła mnie... matura, którą za kilka dni będę pisał;] Większość moich znajomych, także i ja, w swoich prezentacjach maturalnych zastosowało dużo ciekawych cytatów, dlatego może ludzie na ansi mogą pochwalić się znajomością wielu ciekawych cytatów(mam nadzieję, że Obi coś tutaj rzuci godnego uwagi;]).

Kilka interesujących przykładów:
1. Winston Churchill:
"Mieli do wyboru wojnę albo hańbę. Wybrali hańbę. A wojnę będą mieli i tak."
"Nigdy w dziejach wojen tak liczni nie zawdzięczali tak wiele tak nielicznym."
"Jedyną rzeczą, której powinniśmy się bać jest strach."
"Stwierdzono, że demokracja jest najgorszą formą rządu, jeśli nie liczyć wszystkich innych form, których próbowano od czasu do czasu."

2. Tadeusz Kościuszko:
"Pierwszy krok do zrzucenia niewoli jest odważyć się być wolnym, pierwszy krok do zwycięstwa - poznać się na własnej sile."
"Największym zwycięstwem jest to, które odnosimy nad nami samymi."
"To jest czas, w którym trzeba poświęcić wiele, żeby wszystko ocalić."

3. Patton(mój ulubieniec:):
"Niech Bóg zlituje się nad mymi wrogami, bo ja tego nie zrobię."
"Pamiętajcie, żaden głupi bękart nie wygrał żadnej wojny umierając za swój kraj, wojny można wygrać tylko zabijając innego głupiego bękarta za jego kraj."
"Celem wojny nie jest zginąć za swoją ojczyznę, tylko sprawić by tamci skurwiele zginęli za swoją."
"Fortyfikacje są pomnikiem ludzkiej głupoty. Wszystko, co zostało zbudowane przez człowieka może zostać przez niego zniszczone."
"Jest tylko jedna droga do śmierci dla zawodowego żołnierza: od ostatniego naboju w ostatniej bitwie podczas ostatniej wojny."
"Nigdy nie mów ludziom, jak mają wykonywać swe zadania. Powiedz im tylko, co mają robić, a będziesz zdziwiony ich pomysłowością."
"Dobry plan wykonany dziś jest lepszy niż doskonały plan wykonany w przyszłym tygodniu."
"Jeśli myślisz, że nauka jest droga, spróbuj niewiedzy."
"Ludzie są jak alkohol, lepsi w małych ilościach."

#2 2007-04-28 23:27:35

Obiwanshinobi
Użytkownik

Odp: Ciekawe cytaty

Po co mu skrzydła, jak on dzioba nie ma?
- pewien mój znajomy (podczas oglądania Escaflowne TV).

#3 2007-04-29 00:10:38

marcin2
Użytkownik

"Im bardziej ped ku zyciu zostaje zahamowany, tym wiekszy jest ped ku zniszczeniu."

"Kimkolwiek bys byl, gdy ciebie zabraknie, swiat nie przestanie sie krecic.
Nie wolno ci traktowac siebie tak powaznie, by uwierzyc, ze tak sie stanie." - S. Hudson

"w zyciu, w gruncie rzeczy chodzi o to, nie umrzec przed smiercia." - jakis filozof amerykanski(?), nie pamietam..

"Slaboscia kazdego czlowieka jest lek przed dzwiganiem nowych ciezarow" - A. Asnyk

"Czlowiek ksztaltuje sie co dzien, ale sprawdza w sytuacjach kryzysowych" - K. Brandys

"A ze strach rzadko wiedzie do dobrego, wiec przywiodl mnie do usuniecia w tym watku mnostwa zamyslonych i naszkicowanych szczagolow"
- M. Dabrowska

Nikt nie zna swojej przyszlosci na tyle, by wiedziec jaka ona bedzie - A. Rose

Get yourself together, drink till you drop, forget about tomorrow, and have another shot! gwizdze:P

jak mi sie jeszcze cos sensownego przypomni - napisze;)

#4 2007-04-29 00:19:42

Dżibril
Użytkownik

"Darwin był marzycielem i idealistą!" cytat z książki pt.Cień wiatru
"Życie to najpopularniejsza forma prostytucji" ( chyba tak to szło )
"Kto za młodości nie był idealistą ten na starość będzie świnią" Einstain (?)
"CREDE ,QUAD HABES ET HABES" Wierz że masz a będziesz miał
"Czy istotnie myśl wszystko stworzyła?
Czy raczej: "na początku była Siła"!" Czyli rozważania Fausta o pierwszych słowach z Ewnageli św. Jana. Jak dla mnie przykład niepotrzebnego zawracania sobie dupy.

#5 2007-04-29 00:43:21

Obiwanshinobi
Użytkownik

Wykluwa się klon tego wątku.
Dieri wierzą również, że napletek ścinany chłopcom podczas obrzezania posiada moc sprowadzania deszczu. Dlatego też Wielka Rada plemienia zawsze przechowuje mały zapas napletków gotowych do użytku. Są one pieczołowicie ukryte w piórach oraz w tłuszczu dzikiego psa i węża australijskiego. Takiej paczki nie wolno w żadnym wypadku otwierać w obecności kobiety. Po zakończonej ceremonii napletek zagrzebuje się w ziemi, ponieważ jego siła magiczna została wyczerpana.
- ze Złotej gałęzi.

Dżibril napisał:

"Czy istotnie myśl wszystko stworzyła?
Czy raczej: "na początku była Siła"!" Czyli rozważania Fausta o pierwszych słowach z Ewnageli św. Jana. Jak dla mnie przykład niepotrzebnego zawracania sobie dupy.

W du?ie byłeś, g?wno widziałeś.
- anonim.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-04-29 02:09:25)

#6 2007-04-29 11:12:09

Zeus
Użytkownik

życie jest jak papier toaletowy : długie, szare i do du.py:)

#7 2007-04-29 11:24:05

dulu
Moderator

Jeden z moich ulubionych:)
"Jesteśmy z tego samego materiału co nasze sny." - William Shakespeare

"Wszystko jest cierpieniem,a przyczyną cierpienia jest niewiedza" - Budda

"Śmierć jednego człowieka jest tragedią, milionów statystyką" - Józef Stali

"Dulce et decorum est pro patria mori - słodko i zaszczytnie jest umrzeć za ojczyznę." - Horacy.

"Prawdziwy wierny przyjaciel jest korzeniem życia." - Św. Ambroży

#8 2007-04-29 11:35:39

Zell ff8
Użytkownik

Kto się pizdą urodził, kanarkiem nie umrze.

Stopka forum

© Animesub.info 2024