#1 2007-05-05 15:23:00

Mavet
Użytkownik

Uh Problem z xvid?

to teraz Cos alla problematyka na Dentyka! ^_^
otoz od jakiegos czasu zaczelo mi straaasznie ciac Xvid / Dvix nie wiem dlaczego ? przyklad wlaczylem wczoraj Lovely complex 2 i wszystko pieknie chodzilo dzis wlaczam lovely complex 3 i scina mi opening . ;x(resetowalem kompa etc zeby zwiekszyc pamiec wirtualna bo myslalem ze przez to ... niestety nie.)
przejde moze odrazu do sprawy CCCP zainstalowany BYL , K-lite i Mega Tez , i teraz mam wersje taka kodekow :
3ivx d4 4.5.1
Coreavc Pro 1.1
ac3filter 1.11
WMV9
Matroska Spliter
vsfilter 2.37
coreVorbis 1.1.0.79
CoreAAC 1.2.0.575
DivX 6.4

need help ? :X

(dodam ze mkv sie nie przycinaja)

#2 2007-05-05 16:40:00

songoku
Użytkownik

Odp: Uh Problem z xvid?

Co ci moge poradzic...
Hmm ja bym najpierw pousowal wszystkie kodeki i wyczyscil ich powiazania w rejestrze, nastepnie dopiero bym instalowal na nowo. Najlepiej jakis pak (K-Lite lub jak tylko ogladasz to cccp). Jesli nie to metoda prob i bledow sprobuj moze przywrocic sysatem do stanu, gdy wszystko bylo ok.

#3 2007-05-05 16:41:14

Zeus
Użytkownik

Wynstaluj wszysko i zainstaluj ponownie, badz K-lita ale wersje bez wszystkich zbednych dodatków, ja mam minimalna instalke, z dodatkami do mkv i chodzi wszystko:)

#4 2007-05-05 16:48:33

Mavet
Użytkownik

Boshe blagam bez takich wyinstaluj wszystko i zaintaluj ponowie probowalem I lipa teraz wyczyscielm rejestr i wyinstalowalem kodeki instaluje K-lite Codec Pack Full 3.01 Full standard zobaczymy jak pojdzie.

edit teraz taki problem . zacina mi sie jak szybko dzieje sie akcja np Naruto Movie 3.
why?

Ostatnio edytowany przez Mavet (2007-05-05 17:34:51)

#5 2007-05-05 17:35:53

Kisiel
Użytkownik

Do uwolnienia pamięci cache używaj cacheboost 4 pro a nie restartuj jezor Prawie nic nie zabiera z pamięci a bardzo ułatwia życie.

Mavet ja ostatnio miałem podobnie ale pomyślałem chwilę co łączy wszystkie pliki które mi się tną. Na początku sądziłem, że to był Xvid, potem sprawdzałem na innych anime i pomyśłałem, że to coś z formatem mkv. Na koniec wpadłem co je łączy - wszystkie miały dźwięk vorbis. coreVorbis miał problem i zmieniłem to w ffdshow i nagle wszystko pięknie zaczęło chodzić. Może takie rozumowanie nakieruje cię na coś.

aha, teraz jestem na K-Lite Mega Codec Pack 2.01 [odinstalowałem osobny coreAVC bo nowy Mega ma wreszcie go w sobie]
i nie narzekam na żadny kodek audio/video i format a nawet HD oczkod

PS: odinstalowywanie i instalowanie od nowa w takich sytuacjach też mi nie pomagało - to jest porada bez sensu. Nie słuchaj jej.

Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-05-05 17:36:37)

10721827ve.gif

#6 2007-05-05 17:45:16

Mavet
Użytkownik

Dobra mowisz Mega . ale wiesz na K-lite Standard Pack tnie mi sie przy szybkich Akcjach na Divx i Xvid powiedz mi czy mega pack zalatwi ta sprawe bo jak patrze to teraz z MKV cos mi sie dzieje -.- :X kuso! dobra sciagam Mega Codec Pack zobaczymy czy podziala.

pS. wiem.

#7 2007-05-05 22:19:01

Kisiel
Użytkownik

Mega = Full + Qucik Time Alternative + Real Alternative + CoreAVC
Żadna paczka ci tego nie naprawi. Pomyśl co łączy pliki które tną ci sie a wcześniej było ok. Nie ograniczaj się do kilki, sprawdź anime w różnych formatach kodekach audio/video. Ffdshow daje łatwą możliwość zmiany przecież na libavcodec lub inny jeśli odkryjesz co to. Mi odkrycie tego co wcześniej napisałem zajęło 3 godziny.
A mkv i ogm z dźwiękiem ogg miałem slideshow mimo, że dzień wcześniej bylo wszystko ok oczkod Domyśliłem się dopiero, że to nie xvid czy format jak zapuściłem shippuuden w mkv/xvid/aac i było miodzio.
Jest też takie urządzenie jak codec tweak tool - w K-Lite, ma możliwość wykrycia uszkodzonych filtrów i kodeków - jedna częśt o niektóre pomija za to po deinstalacji zawsze je odkryje [mimo, żw później zainstaluje znów błędnie] ale przynajmniej będziesz wiedział co powodowało błąd bo ci to wyświetli.
Właśnie u mnie to był coreVorbis i zmieniłem kodowanie tego w ffdshow.

10721827ve.gif

Stopka forum

© Animesub.info 2024