Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam tak jak w temacie (nazwa dobra) chodzi mi mianowicie o mange i anime i mam pytanie czy aby napewno jedno i drugie to to samo ?? bo jak pierw obejrzalem anime to ta historia mi sie spodobala ale jak teraz czytam mange to kopara opada ze az to tak dziwnie sie przekrecilo np.
-w anime tam bylo bodajrze 10 HIME w anime żeby wezwać dzieci wystarczyło ze (chyba) poświecisz coś dla ciebie najważniejszego no i wiadomo zginie dziecko osoba najważniejsza dla ciebie znika
-a w manga(nie wiem jak to napisać)już co 5-ta to HIME i jeżeli chodzi o dzieci to znów tu muszą mieć jakieś klucze żeby je uruchomić i oczywiście muszą być blisko siebie bo to ma ograniczony zasięg no i jak dziecko(jak co to są jakieś potwory co zostają przyzywane)zginie to klucz razem z nim
To są tylko niektóre różnice pomijając sam początek anime i mangi(W anime to Mai przypływa na wyspę a w mandze jest ze ten chłopak co sie spotkał z Mai na statku w anime ) to po prostu anime zostało zrobione na nowo na podstawie pomysłu autora anime zostały jedynie takie same postacie i podobna a raczej nie ta sama historia chodzi mi o moce jakie miały te dziewczyny.
No i jak co proszę wyraźcie swoje opinie na temat mojego bezsensowego topika :D i jak coś źle napisałem to proszę o poprawkę no i wiadomo wyraźcie swoja opinie na temat anime i mangi
Pozdrawiam Zmora
z tego co zauważyłem z twojego opisu mangi, to trochę bardziej mai otome przypomina:)
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2007-08-08 11:12:53)
Właśnie dlatego myślę ze Mai Otome to jest kontynuacja Mai Hime z mangi autorzy po prostu trochę to naprostowali ale nie wiem jak wygląda to w mandze Mai Otome bo nie czytałem bo nie mogę znaleźć po polsku
bo po polsku nie ma, jest tylko po angielsku.
o to kogoś też to zdziwiło hmm Mai Otome muszę jeszcze obadać, bo wszystko pokręcone.
Strony 1