Nie jesteś zalogowany.
Witam
Chciałbym trochę po uploadować anime, jednakże mam kłopot ... Mam całego DMC w wersji Avi po 180 mb ... Próbowałem łączyć AviRecompem to dźwięk nie współgrał... W VirtualDubie nie wiem jakiego kodeka użyczyć ... I stoje w punkcie ...
Czy jest jakiś błyskotliwy pomysł na dodawanie napisów bez żadnych trudności i bez kompresowania i innych dupereli ??
Z góry Dziękuje !
Ostatnio edytowany przez Adi206 (2007-09-24 23:16:31)
Po co?
Jest. Ale po co?
Hm, jeśli masz vobsub'a włączonego, to możesz spróbować programem WinAvi (w najnowszej wersji). Trzeba podczas kompresji coś ustawić, aby używał właśnie ów vobsub'a. Dokładnie nie mogę ci teraz wszystkiego opisać, gdyż nie mam dzisiaj dostępu do swojego kompa, a i samej kompresji dawno nie przeprowadzałem.
Ale kombinujecie Adi206 i mkriso.
Poczytaj sobie o formacie Matroska i MKVMerge.
Ja miałem raczej na myśli kompresję do .avi
Nie trzeba przekodować do avi, można dodać napisy bez tego. Tylko, po co?
Przerabianie z kontenera na avi może miec sens, jeśli np. ktoś chce sobie oglądać film na TV z playera nieobsługującego ogm i mkv. Jednak, o ile się orientuję, napisy wystarczy mieć w pliku txt, żeby taki player poradził sobie z ich wyświetlaniem, więc nie trzeba ich koniecznie scalać z plikiem.
mkriso napisał:Ja miałem raczej na myśli kompresję do .avi
Nie trzeba przekodować do avi, można dodać napisy bez tego. Tylko, po co?
A może chce oglądać na dvd, które nie ma directa?
ard napisał:Nie trzeba przekodować do avi, można dodać napisy bez tego. Tylko, po co?
A może chce oglądać na dvd, które nie ma directa?
Nie widzę związku, co ma avi do jakiegoś directa?
Napisy w AVI to raczej wynik Hacka niż możliwości AVI i sporo playerów ma z nimi problemy (a co dopiero stacjonarki).
Podsumowująć, bez rekompresji najsensowniejszym wyjściem jest remux do MKV, z rekompresją to hulaj dusza do czego chcesz.
A ja nie widzę związku pomiędzy tematem: "Dodawanie napisów bez kompresji", a
ard napisał:Po co?
Jestem zdania, że jeśli ktoś się o coś pyta, to trzeba udzielić jakiejś odpowiedzi, a nie napisać: "Po co"
Antycypuję dzielenie włosa na czworo w starym, dobrym stylu.
po co??