Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Orientuje sie ktos moze w jakiej kolejnosci ogladac "sage" gundama? Zdaje mi sie, ze serie sa ze soba powiazane, moge sie mylic hehe... Jestem na ukonczeniu Gundam SEED i wlasnie sciagam Gundam SEED DESTINY mam nadzieje ze dobrze wybralem. Mam dostep do wszystkich Oav, filmow itp wiec jesli ktos by podal szczegolowo w jakiej kolejnosci to ogladac bylbym bardzo szczesliwy Z gory Dzieki.
Jedne serie są powiązane, drugie nie. Np. najpierw Gundam Seed, a Gundam Seed Destiny to sequel, ale już Gundam Wing i Gundam 00 to zupełnie inne serie i można je oglądać niezależnie od Seeda.
Anidb Graph. EOT
Orientuje sie ktos moze w jakiej kolejnosci ogladac "sage" gundama?
Jaką sagę? Gundam jest podzielony na czasy [sagi] a nei jest jedną. poszczgólne srie nie są kontynuacjami poprzednich.
[cytuj]# Światy Gundam (timelines)
* 1 Universal Century
* 2 After Colony
* 3 Cosmic Era
* 4 After War
* 5 CC (Seireki)
* 6 Future Century
* 7 Super Deformed Gundam
Anidb Graph. EOT
świr? spójrz na graph! było już kiedyś o tym mówione
Jest nieczytelny
Zdaje mi sie, ze serie sa ze soba powiazane, moge sie mylic hehe... Misiek nie rzucaj sie tak bo ataku serca dostaniesz. Nie mam pojecia co to jest Anidb Graph :/ Dzieki za pomoc
Mylisz sie bo nie sa W kazdym razie, nie wszystkie. Nie musisz ogladac od poczatku. Ja zaczelam od Gundam Seed'a a pozniej drugiej serii, czyli Gundam Seed Destiny. Teraz ogladam Gundam Wing'a a to juz nie jest zadna kontynuacja.
Teraz juz wiem ze nie sa wszystkie ze soba powiazane, zamierzam skonczyc SEED-a a pozniej DESTINY. Ale widze ze jest jeszcze pare Oav i filmow, chcialbym obejrzec wszystko w odpowiedniej kolejnosci i niczego nie przeoczyc bo naprawde spodobal mi sie swiat przedstawiony w SEED. Nadal nie moge doisc z tym do ladu no nic najwyzej jak skoncze DESTINY pomysle nad "dodatkami"
Serie, OAV-y i FIlmy ktore moge sciagnac to :
# Gundam_0079
# Gundam_0080
# Gundam_0083_Stardust_Memory
# Gundam_F91
# Gundam_G
# Gundam_SD
# Gundam_Seed_Astray
# Gundam_Seed_Destiny
# Gundam_Victory
# Gundam_W
# Gundam_Z
# Gundam_ZZ
# Kidou_Senshi_Gundam_Dai_08_MS_Shoutai
# Kidou_Senshi_Gundam_SEED
# Kidou_Shin_Seiki_Gundam_X_(Hero-Legends)
# Turn_A_Gundam_DVD_(Hero-Legends)
BTW slyszalem ze WING juz nie jest taki fajny, jakie sa twoje odczucia?
EDIT : To moze inaczej, ktore sa warte ogladanie a ktore omijac szerokim lukiem? Pomalu dochodze do wniosku, ze tylko SEED i DESTINY mi pozostana - mam nadzieje ze sie myle
Ostatnio edytowany przez Destenis (2007-10-19 15:05:51)
Najpierw Kidou Senshi Gundam (staroć z 1979, nie oglądałem), potem Kidou Senshi Zeta Gundam (staroć z 1985, znacznie ładniejszy od SEEDa, choć tak samo durny, jak to Gundam)... Zresztą podobny temat już był.
To moze inaczej, ktore sa warte ogladanie a ktore omijac szerokim lukiem? Pomalu dochodze do wniosku, ze tylko SEED i DESTINY mi pozostana - mam nadzieje ze sie myle
Zeta (Z, nie mylić z ZZ) jest warta obejrzenia ze względu na miłą dla oka grafikę, ładnie przedstawiony ludzki behawior, projekty mechów, walki. Dla mnie wszystkie Gundamy to fabularny megalit i żeby je oglądać, muszę sam przed sobą udawać głupszego, niż jestem.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-10-19 15:13:49)
To moze inaczej, ktore sa warte ogladanie a ktore omijac szerokim lukiem? Pomalu dochodze do wniosku, ze tylko SEED i DESTINY mi pozostana - mam nadzieje ze sie myle
Kwestia gustu, ale moim zdaniem Gundam Wing jest świetny, a dlaczego kwestia gustu? Bo wielu uważa że jest najgorszy, ale ja tą serię lubię, bo przynajmniej nie jest tak podkolorowana i oldskulowa jak cała reszta (a przynajmniej większość).
Hej mam pytanie, wiecie moze cos na temat Gundam Seed Movie? Bo ostatnio w necie znalazlam mala zmianke na ten temat. Tzn. bylo tylko napisane Gundam Seed Movie i data 2008
ja tam mam wsyztkei gundamy:D
ja tam mam wsyztkei gundamy:D
super. pożyczysz?
Strony 1