Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
na wstępie ;p
biorca pod uwagę "porozmawiajmy o anime", to jest w podtytule działu dyskusje daje to tutaj a nie w dziale "Hyde Park" ale przejdźmy powoli konkretów ;p...
... mam nadzieje ze większość oglądała tego klasyka jakim jest sailor moon, oraz wszyscy wiedzą że cała ekipa czarodziejek z księżyca to dziewczyny ale i tu sie rodzi pytanie jakiej płci są sailor stars... czy sa to dziewczyny? zgodzę sie z tym [kliknij tutaj] ,a może są to chłopcy i z tym też się zgodzę [kliknij tutaj]... żeby było jaśniej w pierwszym filmiku należy patrzeć na biust "sailor stars" najlepiej widać to na przykładzie "Healer Star" (1min 9sec) dodatkowo są kolczyki + mini xD... natomiast na drugim filmie (2min 37sec) są wyraźnie pokazani jako płeć przeciwna =) ... i tu sie rodzi pytanie jakiej płci są Sailor Stars ?
może niedługo założysz temat pt. ile lat ma goku. Zastanów się jakie tematy zqkładzasz
Pożatym mogłeś się o to zapytać w jakimś istniejączym już wątku o sailor moon.
a tak ogółem to oczywiste że są to kobiety.
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2007-11-05 00:07:12)
tia... tylko dla kamuflazu na ziemi sobie płec zmieniły i w cywilu były facetami >_< temat oklepany i wałkowany chyba każdym forum poswięconym sailor moon. radze tam poszukać.
猫が大好き!!!
Ja bym ich nazwał obojniakami, (w końcu z innego świata pochodzą;) Ogłądałem to anime juz więcej jak 10 lat temu, i pewnie nieprędko go sobie odświerzę, ale na taki temat zawsze pogadać można, powspomminać:) Jedno mogę powiedzieć. Nie podobali mi się ani jako kobiety, ani w ogóle[blee]
Gdzieś tam, ze względu na ich raczej "ponuracki" charakter, określił bym ich jako osobniki męskie.
może niedługo założysz temat pt. ile lat ma goku. Zastanów się jakie tematy zqkładzasz
((Tak zaglądam czasem na to forum, popatrzeć co tu się dzieje, i widzę że coraz więcej przybywa moderatorów. Każdy wie lepiej, po co powstało to forum, a coraz mniej jest tu wzajemnej życzliwości...))
temat oklepany i wałkowany chyba każdym forum poswięconym sailor moon. radze tam poszukać.
No. Jak chcesz sobie z kimś pogadać, to lepiej weź do ręki kompendium kawaii i poczytaj.:p
Ostatnio edytowany przez Tulix (2007-11-05 00:34:22)
[cytuj]coraz mniej jest tu wzajemnej życzliwości[/quote] no to jest niestety prawda :/ ... ściganie sie z innymi użytkownikami kto dogryzie innemu bardziej, żałosne :/
[cytuj]tylko dla kamuflazu na ziemi sobie płeć zmieniły i w cywilu były facetami[/quote]thx za pomoc :/ btw. forum jest po to żeby sie pytać :/
[cytuj]Ja bym ich nazwał obojniakami, (w końcu z innego świata pochodzą...)[/quote]... chyba jedyna realna odpowiedź
@Jubei a o jakiego goku Ci chodzi (z jakiej części) bo jak dla Ciebie to jest ważne to Ci mogę znaleźć, a ostatnia wypowiedz o sailor moon była z maja wiec jakbym tam to napisał to byś marudził że odświeżam stare wątki (tak źle i tak niedobrze)
[cytuj]
a ostatnia wypowiedz o sailor moon była z maja wiec jakbym tam to napisał to byś marudził że odświeżam stare wątki (tak źle i tak niedobrze)
A jak sądzisz po co są stare wątki? Czemu nie zostały usuniete? Dlatego żeby nie zakładać nowych takich samych wątków a ewentualnie zapytać się o coś w jakimś z już istniejących.
A czy w Mandze nie było tak, iż Sailor Stars były kobietami a dla kamuflaży na Ziemi przebierały się za facetów? Tylko przebierały bez zmiany płci.
Swoją drogą oglądając jakiś rok-dwa lata temu Sailor Moon zrozumiałem iż w dzieciństwie inaczej odbierałem to anime.
Może nie byłem tak doświadczony by zrozumieć że Ryba (z tria Ryba, Sokół i Tygrys) to nie jest kobieta a mężczyzna, który woli chłopców oraz lubi nosić damskie ciuszki.
Także nie rozumiałem za bardzo miłości Zoisite i Kunzite.
Nie zwracałem również zbytnio uwagi na różnicę wieku Usagi i Mamoru a tym bardziej Naru i Nephrite (śmierć Naphurite, bardzo ładny odcinek).
W Sailor Moon zostały wplecione różne wątki, pokazując różnych ludzi. Łamanie tabu (przynajmniej w naszym kraju)
Choć nie wiem, gdyż nie pamiętam, jak czasz lektor (to była pani) tłumaczył niektóre tzw. odchylenia, choć chyba pomijał, w końcu tłumaczenie było naprawdę naszpikowane błędami.
Po latach Sailor Moon ogląda się naprawdę niesamowicie.
Strony 1