#1 2007-11-04 23:49:32

nehem
Użytkownik

Sailor moon/stars

na wstępie ;p
biorca pod uwagę "porozmawiajmy o anime", to jest w podtytule działu dyskusje daje to tutaj a nie w dziale "Hyde Park" ale przejdźmy powoli konkretów ;p...

... mam nadzieje ze większość oglądała tego klasyka jakim jest sailor moon, oraz wszyscy wiedzą że cała ekipa czarodziejek z księżyca to dziewczyny oczkod ale i tu sie rodzi pytanie jakiej płci są sailor stars... czy sa to dziewczyny? zgodzę sie z tym [kliknij tutaj] ,a może są to chłopcy i z tym też się zgodzę [kliknij tutaj]... żeby było jaśniej w pierwszym filmiku należy patrzeć na biust "sailor stars" najlepiej widać to na przykładzie "Healer Star" (1min 9sec) dodatkowo są kolczyki + mini xD... natomiast na drugim filmie (2min 37sec) są wyraźnie pokazani jako płeć przeciwna =) ... i tu sie rodzi pytanie jakiej płci są Sailor Stars ?

#2 2007-11-05 00:06:24

Shinuta
Użytkownik

Odp: Sailor moon/stars

może niedługo założysz temat pt. ile lat ma goku. Zastanów się jakie tematy zqkładzasz
Pożatym mogłeś się o to zapytać w jakimś istniejączym już wątku o sailor moon.

a tak ogółem to oczywiste że są to kobiety.

Ostatnio edytowany przez Shinuta (2007-11-05 00:07:12)

722396467d834906med.jpg
We will continue to exist, we haven't finished what we have to do yet.

#3 2007-11-05 00:26:37

sadakot
Użytkownik

tia... tylko dla kamuflazu na ziemi sobie płec zmieniły i w cywilu były facetami >_< temat oklepany i wałkowany chyba każdym forum poswięconym sailor moon. radze tam poszukać.

猫が大好き!!!

#4 2007-11-05 00:30:33

Tulix
Użytkownik

Ja bym ich nazwał obojniakami, (w końcu z innego świata pochodzą;) Ogłądałem to anime juz więcej jak 10 lat temu, i pewnie nieprędko go sobie odświerzę, ale na taki temat zawsze pogadać można, powspomminać:) Jedno mogę powiedzieć. Nie podobali mi się ani jako kobiety, ani w ogóle[blee]
Gdzieś tam, ze względu na ich raczej "ponuracki" charakter, określił bym ich jako osobniki męskie.

Jubei napisał:

może niedługo założysz temat pt. ile lat ma goku. Zastanów się jakie tematy zqkładzasz

((Tak zaglądam czasem na to forum, popatrzeć co tu się dzieje, i widzę że coraz więcej przybywa moderatorów. Każdy wie lepiej, po co powstało to forum, a coraz mniej jest tu wzajemnej życzliwości...))

sadakot napisał:

temat oklepany i wałkowany chyba każdym forum poswięconym sailor moon. radze tam poszukać.

No. Jak chcesz sobie z kimś pogadać, to lepiej weź do ręki kompendium kawaii i poczytaj.:p

Ostatnio edytowany przez Tulix (2007-11-05 00:34:22)

#5 2007-11-05 01:03:16

nehem
Użytkownik

[cytuj]coraz mniej jest tu wzajemnej życzliwości[/quote]  no to jest niestety prawda :/ ... ściganie sie z innymi użytkownikami kto dogryzie innemu bardziej, żałosne :/
[cytuj]tylko dla kamuflazu na ziemi sobie płeć zmieniły i w cywilu były facetami[/quote]thx za pomoc :/ btw. forum jest po to żeby sie pytać :/
[cytuj]Ja bym ich nazwał obojniakami, (w końcu z innego świata pochodzą...)[/quote]... chyba jedyna realna odpowiedź

@Jubei a o jakiego goku Ci chodzi (z jakiej części) bo jak dla Ciebie to jest ważne to Ci mogę znaleźć, a ostatnia wypowiedz o sailor moon była z maja wiec jakbym tam to napisał to byś marudził że odświeżam stare wątki (tak źle i tak niedobrze)

#6 2007-11-05 01:23:59

Shinuta
Użytkownik

nehem napisał:

[cytuj]
a ostatnia wypowiedz o sailor moon była z maja wiec jakbym tam to napisał to byś marudził że odświeżam stare wątki (tak źle i tak niedobrze)

A jak sądzisz po co są stare wątki? Czemu nie zostały usuniete? Dlatego żeby nie zakładać nowych takich samych wątków a ewentualnie zapytać się o coś w jakimś z już istniejących.

722396467d834906med.jpg
We will continue to exist, we haven't finished what we have to do yet.

#7 2007-11-05 10:48:53

DaBiDo
Użytkownik

A czy w Mandze nie było tak, iż Sailor Stars były kobietami a dla kamuflaży na Ziemi przebierały się za facetów? Tylko przebierały bez zmiany płci.

Swoją drogą oglądając jakiś rok-dwa lata temu Sailor Moon zrozumiałem iż w dzieciństwie inaczej odbierałem to anime.
Może nie byłem tak doświadczony by zrozumieć że Ryba (z tria Ryba, Sokół i Tygrys) to nie jest kobieta a mężczyzna, który woli chłopców oraz lubi nosić damskie ciuszki.
Także nie rozumiałem za bardzo miłości Zoisite i Kunzite.
Nie zwracałem również zbytnio uwagi na różnicę wieku Usagi i Mamoru a tym bardziej Naru i Nephrite (śmierć Naphurite, bardzo ładny odcinek).

W Sailor Moon zostały wplecione różne wątki, pokazując różnych ludzi. Łamanie tabu (przynajmniej w naszym kraju)
Choć nie wiem, gdyż nie pamiętam, jak czasz lektor (to była pani) tłumaczył niektóre tzw. odchylenia, choć chyba pomijał, w końcu tłumaczenie było naprawdę naszpikowane błędami.

Po latach Sailor Moon ogląda się naprawdę niesamowicie.

Stopka forum

© Animesub.info 2024