Nie jesteś zalogowany.
Myślicie, że polacy i francuzi zrobili krzywdę "SAINT SEIYA"? To mało widzieliście... ale ja wam pokaże...
<największy szok przeżyłem gdy kupiłem oryginalne płyty SS i zobaczyłem dodatki> Teraz juz nie skacze mi ciśnienie...
Opening SAINT SEIYA PEGASUS FANTASY jeden z najsłynniejszych openingów anime wszech czasów.
SAINT SEIYA 2 opening Hironobu Kageyama zasłynął z DB.
Oryginalny Opening HADESU jest wspaniały...powala na kolana.
Oryginalny Opening HADESU2 strasznie go lubie
A TERAZ gdy widzieliście to na górze...zobaczcie to...
Nowy opening Hiszpański [okej] ale beka xD lol
Hiszpanski pierwszy [cholera][cholera]ale beka xD CI DEBILI zrobili opening na podstawie kinówki xDD v co za tłuki xD
aa to znalazłem przy okazji... i nie można było zrobić tego tak ?
Pegasus Fantasy latina oryginalny opening tylkozaśpiewany po hiszpansku.
[cenzura][cenzura][cenzura][cenzura]
Noi co ? Francuzi nadal wydają wam sie tacy źli ? xDDD
AMERYKANSKI OPENING xDDDD BUAHAHAHAHA
Hiszpanski pierwszy
[cholera][cholera]ale beka xD CI DEBILI zrobili opening na podstawie kinówki xDD v co za tłuki xD
Ten OP jest boski brzmi jak Hiszpańskie Disko Polo [roftl][szalony] albo jakaś przed wojenna pieśńiczka [roftl] czyli podsumowując jak
aa to znalazłem przy okazji... i nie można było zrobić tego tak ?
Pegasus Fantasy latina oryginalny opening tylkozaśpiewany po hiszpansku.
lol ten mi się bardziej spodobał niż oryginalny
lol
ten mi się bardziej spodobał niż oryginalny
może jeszcze dasz radę się wyleczyć
Ja piernicze... piosenka która zyskała miano "Legendarnej" która doczekała sie dziesiątek coverów. Piosenka którą zna każdy muzyk biorący się za anime... xD jedna z moich ulubionych piosenek która popchneła mnie do obejrzenia SS.... a wy mi mówicie, że wersja hiszpańska jest lepsza... ? Łapcie za bron...ta zniewaga krwi wymaga!
mi się ta japońska po prostu nie podoba i tyle, i poza tym nigdy o niej nie słyszałem wcześniej więc nie jest aż taka popularna.
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2007-11-23 22:21:05)
Ten hiszpański jest super:D
Les kawalerios es zodiakoz:P
Zachciało mi się oglądać rycerzy:)
Ja piernicze... piosenka która zyskała miano "Legendarnej" która doczekała sie dziesiątek coverów. Piosenka którą zna każdy muzyk biorący się za anime... xD jedna z moich ulubionych piosenek która popchneła mnie do obejrzenia SS.... a wy mi mówicie, że wersja hiszpańska jest lepsza... ? Łapcie za bron...ta zniewaga krwi wymaga!
Zalatuje fanatyzmem...
Ostatnio edytowany przez m_jay (2007-11-23 22:35:08)
popieram w 100% dla mnie samo myślenie o zmianie jakiejkolwiek części "udźwiękowienia" jest grzechem śmiertelnym
po to ludzie umieją czytać, żeby oglądać sobie anime z napisami i rozkoszować się oryginalną ścieżką dźwiękową od openingu poprzez głosy postaci,a na endingu kończąc
powiedziałem HAWK i zdania nie zmienię
Przygody krążą wokół nas na wyciągnięcie dłoni,
Do dzieła bierzcie się rycerze przygody ktoś dogoni,
Do dzieła bierzcie tak brzmi rycerska pieśń
ps. kto woli to od Pegasus Fantasy?
mi się ta japońska po prostu nie podoba i tyle, i poza tym nigdy o niej nie słyszałem wcześniej więc nie jest aż taka popularna.
Najwidoczniej mało siedzisz w tym temacie
A co do epsaniol openingów to po prostu śmiechu warte Jak można niszczyć takiegho klasyka z tak świetnym openingiem :/
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Prawdę mówiąc to w porównaniu do openingu hiszpańskiego i amerykańskiego "nasz" francuski jest zajebiaszczy:)
http://pl.youtube.com/watch?v=UFCrnc_tm … re=related łłłłłłłłłłłaaaaaaaaaaa posłuchajcie tego!!!!!!! Gość w openingu piszczy jakby go kastrowali...
Francuski nie był taki zły:
omanoł omanoł chevbaliers xD
właśnie przed chwilą przypomniałem sobie polsko- francuski openig http://youtube.com/watch?v=cTPlDgJOSQE
i szczerze mówiąc teraz już nie wiem co gorsze
ale trzeba przyznać, że nasz lektor miażdży, taki Szpakowski od anime- teksty ma beznadziejne, ale z jakiegoś niewiadomego powodu i tak go kochamy XD
lol xD poza DVD jap+sub mam też r rmvb z RTL7 xD nie no...to się da jeszcze oglądać. DB był dużo gorszy. xD ale lektor karaoke to mistrzostwo świata
znalazłem http://www.youtube.com/watch?v=0tM-djmOL6s koreański xDD
Ostatnio edytowany przez kalamir (2008-01-24 22:11:33)
Oryginalny Opening HADESU jest wspaniały...powala na kolana.
W rzeczy samej. Mam ochotę w kółko słuchać tej pioseneczki. Aż mnie wzięłko na zrewatchowanie Saint Seiya.
Mimo, że wychowałem się na francuskiej wersji Saint Seiya z tv (nie pamiętam czy to był rtl7, tvn7 czy co innego:P), to ostatnio ściągnąłem wersję jap (tę paczkę), będę rewatchował całą serię i w końcu obejrzę sobie filmy, których dotychczas nigdzie nie mogłem dorwać;). Mogę tylko powiedzieć, że nic mi nie zastąpi oryginalnego japońskiego openingu/endingu.
ale lektor karaoke to mistrzostwo świata
XD Dokładnie .
Ostatnio edytowany przez gorczak (2008-02-29 18:43:05)
Ja nie cierpie dubingów.Tylko orginalna ścieżka dźwiękowa!Precz z Dub.!