Nie jesteś zalogowany.
Saga GitS: SAC dobiegła końca, czas na nowości I tak, już w grudniu, otrzymamy pierwszy film Satoshiego Kona, doskonale znanego wszystkim fanom anime z takich tytułów, jak "Millennium Actress" czy "Paprika" - "Perfect Blue". Doskonały thriller i jeszcze lepszy dramat, opowieść o tym, jak pogoń za sławą sprawia, że zapominamy, kim naprawdę jesteśmy... Jeden z nielicznych filmów anime, przy których naprawdę można zapomnieć, że to animacja.
[URL=http://imageshack.us][/URL]
Oto kilka szczegółów dotyczących wydania, jakie przygotowuje dla nas znany już nam wszystkim pan Maciej Obuchowicz, wydawca Kina Domowego - Magazynu DVD:
[cytuj]Film "Perfect Blue" ukaże się z grudniowym numerem miesięcznika Kino Domowe - Magazyn DVD.
Będzie to remasterowana kopia panoramiczna, anamorficzna z DD 5.1 i DTS oryginalnym japońskim, DD 5.1 polskim lektorem i napisami oraz fansubami autorstwa Freemana :-)
Cena - jak zwykle, 19,90 zł.
Film ten jest prezentem gwiazdkowym dla fanów anime i koneserów dobrego kina w Polsce od p. Takeshiego Obuchi. [/quote]
Po raz kolejny IDG zdobywa dla nas materiały najlepszej możliwej jakości (to jest remasterowana wersja i co najważniejsza, panoramiczna).
Mima Kirigoe, piosenkarka, pop idolka. Miała wszystko: młodość, urodę i sławę. I fanów. Oddanych, wiernych, gotowych zrobić dla niej wszystko...
Mima Kirigoe, aktorka, gwiazda filmowa. Miała mieć wszystko, a przede wszystkim sławę. Miała fanów. Oddanych, wiernych, gotowych zrobić wszystko... by nadal była piosenkarką.
Mima Kirigoe, młoda dziewczyna. Ambitna, utalentowana osóbka, być może zbyt wrażliwa i delikatna, by wypłynąć na głębokie wody showbiznesu, gdzie liczy się tylko produkt i zysk, gdzie sukces ma zawsze wielu ojców, a porażki nikt ci nie daruje. Tam, jeśli chcesz utrzymać się na powierzchni, musisz być gotowym na wszystko... To życie w przyspieszonym tempie, w którym nie ma czasu na oglądanie się za siebie.
Która Mima jest tą prawdziwą?
A już wkrótce IDG wyda kolejne dzieło Satoshiego Kona, wspomniany już rewelacyjny "Millennium Actress", i w związku z tym pan Takeshi Obuchi, również znany nam konsultant IDG Poland ds. filmów anime i azjatyckich, chciałby zapytać polskich fanów, jaki byłby dobry polski tytuł dla tego filmu? Trzymajcie pomysły dla siebie, bo mogą okazać się coś warte Więcej szczegółów... już wkrótce
Poza tym IDG przygotowuje się do wydania innego, kultowego, choć mało znanego w Polsce anime - "Summer with Kuro". Film ten powstał na podstawie mangi Keijiego Nakazawy, autora m.in. "Barefoot gen". Stay tuned
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-11-29 11:52:37)
Fajo Jak tylko spotkam w empiku czy gdziekolwiek indziej od razu kupuje Jeszcze tego nie oglądałem więc prezent jak znalazł
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-11-29 02:22:27)
Trzeba się będzie przejść do sklepu. I chociaż raz w życiu coś kupić
Jedne z najlepszych anime jakie oglądałem, nie mogę tego przegapić
Super, kolejne Anime od IDG. No to czekamy aż pojawi się na półkach sklepowych .
Kurcze, kolejny wydatek :/ ;]
jak miło, kolejne anime do kolekcji:) już się nie mogę doczekać
Chleb drożeje, prąd drożeje, a płyty od IDG jak zawsze za 19,90. Muszę nadrobić zaległości z tego wydawnictwa. PB na liście wydatków.:)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Halleluyah!
EDIT, BTW:
Ktoś wie czy można jeszcze jakimś cudem dostać GITS(Movie I) - wydanie dwu-płytowe?
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2007-11-29 10:56:00)
Halleluyah!
EDIT, BTW:
Ktoś wie czy można jeszcze jakimś cudem dostać GITS(Movie I) - wydanie dwu-płytowe?
Nawet nie wiedziałem, że mają taką stronę x-D
Dzięki wielkie.
EDIT1:
NIe chciałbym zaśmiecać tematu, ale mam kłopoty z rejestracją. Nie może znaleźć strony, gdy klikam na rejestrację.
Cóż... pozostaje mi jedynie mieć nadzieję, że naprawią to niebawem.
BTW. Miałem przeczucie, że coś niedługo wydadzą.
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2007-11-29 11:25:00)
Wspaniałe wieści, jednak co z Innocence? Długo każą na niego czekać...
O, MeS bez bana Już nie prosisz o usunięcie konta?
Co wydania, to kupię na bank, nie ma bata
"Skazany na zajebistość"
Czytałem że świetne, trzeba będzie kupić:D.
Perfect Blue już kilka razy widziałem więc na zakup się nie nastawiam, ale na MA chętnie wydam trochę grosza .
Pamiętam jak na Dojiconie 4 leciało o 5 rano. Pod koniec myślałem ze padnę z głodu ale tak mnie wciągnęło że nie chciałem wyjść na chwile do sklepiku po jedzenie żeby nic nie przegapić. Naprawdę kto nie widział powinien obejrzeć.
On żyje OMG ...
O, MeS bez bana Już nie prosisz o usunięcie konta?
Jestem jak Gundamy i zawsze tu będę.
Poza tym słyszałem, że nie ma was kto wkurzać i że tęskniliście.
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2007-11-30 00:32:13)
A tak drobna dygresja: Czy są w planach filmy GITS:SAC czyli Laughing Man i Individual Eleven czy też Solid State Society ? Nie mówiąc już o Innocence A Perfect Blue zakupię, choć mam eng DVD na półce