Nie jesteś zalogowany.
Mam mały problem.. i właściwie to nei wime OCB.. nie wiem dlaczegoale w roznych programach mam rozną rozdziłkę tego (ef a tales of memories)anime :|
przykład.. w Aegisub, Subedit player... mam taką samą rozdziłkę jak Jupiter (rozmawialismy na ten temat na innym forum) (wersja od [P-Raws]),
720 x 480
a w Media Player Classic mam normalną rozdziłke.. standardową do DVDRipów..
852 x 480
Screeny:
Aegisub, Subedit (720 x 480):
MPC (852 x 480):
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2008-01-13 17:06:46)
zrób format C, wszystko powinno wrócić do normy
zrób format C, wszystko powinno wrócić do normy
jak masz pisać takie głupoty to w ogóle nie pisz [klnie]
Tymek, przydałoby się napisac jakie masz kodeki i filtry w kompie
...
hmm z tego co pamietma mam cccp oraz K-Lite Codec Pack ;>
hmm no wiem ze niby nie powinno sie instalowac paru packow.. ale wydaje mi sie ze te razcej nie bedą się tak "gryzły" a z tego co pamietma przy pojedynczym, jednym z tych dwoch nie działo mi poprawnie mkv czy cos jeszce..
to też się podłącze pod ten temat:
Mam K-Lite codec Pack.
I jak oglądam anime w AllPlayerze to rozdzielczość mam podaną 704x396 tak samo jest napisane jak wejdę w właściwości pliku, natomiast w subeditplayer mam podana rozdzielczość 920x660.
Wie ktoś może dlaczego i co trzeba zmienić aby rozdzielczość była podawana poprawnie bo sam nie wiem która jest poprawna.
W ustawieniach playera Poza tym, kto jeszcze korzysta z Allplayera, bleh xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
W ustawieniach playera Poza tym, kto jeszcze korzysta z Allplayera, bleh xD
Dużo mi to mówi. A tak pozatym to urzywam AllPlayera, MPC i Subedita no i ostatnio Quick Time Player, i mi to wystarcza.
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2008-01-13 18:03:43)
To jest anamorphic 16:9... Jeden wczyta ci to, drugi, gorszy, nie.
To jest avik, czy cos? Z tego co wiem, to SubEdit nie chciał gryźć anamorpha w avi mi. Jedynie w mkv działał.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-01-13 18:13:08)
Ta, to jest avi.
Tomusso to niby jaki odtwarzacz jest według ciebie taki dobry i niezawodny.
MPC?
Tez mam kilka takich plikow ale nie przejmuje sie tym, gdy wlaczysz wlasciwosci w MPC bedzie podawali informacje o obu rozdzialkach , w nawiasie bedzie ta wieksza , w niej tez bedzie odtwarzalo.
np w noein od KAA jest to samo:
Video: MPEG4 Video (H264) 704x480 (853:480) 23.98fps [Video]
MPC odtwarza w tej wyzszej rozdzialce.
Zauwaz ze 1 plik jest nienaturalny , obraz jest rozciagniety na pionowo, natomiast ten odtwarzany w MPC ma naturalne proporcje.
Ostatnio edytowany przez JoJo (2008-01-13 19:31:50)
JoJo - ale o czym ty piszesz? Zdeka bzdury... Mam na myśli ostatnią linijkę.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-01-13 23:54:35)
Co z tego, że AVI. Plik AVI też może mieć informacje o AR, co więcej przy kodowaniu XviDem można te informacje ustawić (ale właśnie nie wszystko to czyta).
hmm czyli to wina playera ta?
A mam pytanie.. czy po ponownym kodowaniu.. bo i tak bede musiał to jeszce raz podowac..
Da sie ustawić tak zeby w kazdym playerze czytał tą samą rozdziłke ? (tak jak wszystkei inne filmy/anime) (tą większą rozdziłkę 852x480)