Nie jesteś zalogowany.
Powiedzcie mi Zjadaczu i Ibie ilu ludzi straszonych różnego rodzaju warnami i banami zachowuje się tak jak się zachowuje właśnie w odruchu obronnym?
To czekaj, ugryźmy to z innej strony: proponujesz nic im nie mówić, bo może obruszą się i zaczną trollować już bez żadnych zahamowań?
"Skazany na zajebistość"
luki , w zasadzie to nie różni się od za bardzo od bana prawda?:)
Tak ale do bana musi być Freeman online, a tak każdy se może banować osobę, której nie lubi (koło avatara ikonka [ignore] i po sprawie )
Tak ale do bana musi być Freeman online, a tak każdy se może banować osobę, której nie lubi (koło avatara ikonka [ignore] i po sprawie )
Wyobraź sobie jak wyglądałaby wtedy jakaś większa dyskusja kiedy połowa użytkowników nie widzi nawzajem swoich wypowiedzi
A co do Freemana to jak zobaczyłem jak facet się czepia ludzi którzy sobie za coś tam dziękowali, motywując to tym że to nie jest czat , to uznałem że cokolwiek przesadza.
Zwykły savoir vivre nadaje charakter komunikacji międzyludzkiej , a jeżeli reszta modów zacznie brać przykład z imć Freemana, to forum ANSI stanie się forum dla robotów nie wykraczających poza określony program :/
To czekaj, ugryźmy to z innej strony: proponujesz nic im nie mówić, bo może obruszą się i zaczną trollować już bez żadnych zahamowań?
Proponuję tylko aby traktować ich uprzejmie i z szacunkiem a wtedy i oni zaczną się inaczej zachowywać , a jak już wszystko zawiedzie to wtedy banować
Ostatnio edytowany przez Aizen (2008-01-18 00:45:17)
To z ignore to nawet ciekawy pomysł, tylko żeby mógł go dać moderator, tak że nikt na forum nie widzi postów danej osoby. Taki mareczek mógłby sobie dalej wstawiać zdjęcia swojego przyrodzenia, ale nikt tego nie zobaczy. W końcu mu się znudzi, jak nikt mu nie będzie odpowiadał.
Proponuję tylko aby traktować ich uprzejmie i z szacunkiem a wtedy i oni zaczną się inaczej zachowywać , a jak już wszystko zawiedzie to wtedy banować
Bardzo mnie cieszy, że akurat to Freeman jest modem a nie ty
Zauważyłem ostatnio, że przeżywamy co chwila powrót naszych forumowych ulubieńców. Mareczek pojawiał się kilka razy i jest nadal, Tom pojawiał się kilka razy i jest nadal, Ambito1 pojawiał się i... itd. Jak to wreszcie z tymi banami jest? Czy nie można wprowadzić permbana? Czy naprawdę nie ma sposobu, żeby wywalić ich raz na zawsze?
Inna sprawa: czy osoby zbanowane powinny mieć możliwość wysyłania PW? Do założenia tego tematu popchnęła mnie kolejna wiadomość od Tomaxxx (z jego kolejnego, n-tego już konta). Najpierw wysyłał mi jakieś bluzgi, a gdy powiedziałem mu raczej "dosadnie", że osoby zbanowane nie powinny tworzyć nowych kont, naskrobał mi, że konta zbanowane się nie liczą.
Wiecie, na początku to było zabawne, ale jak codziennie rzucamy w siebie bluzgami, to to powoli staje się nudne. Czy da się coś z tym zrobić?
Jak to się mawia: " Nie tykaj gów*a, nie będzie śmierdziało"
Olej kolesia sam zniknie...
Cieszę się że sie cieszysz i cieszę się że nie jestem modem
luki349 napisał:Tak ale do bana musi być Freeman online, a tak każdy se może banować osobę, której nie lubi (koło avatara ikonka [ignore] i po sprawie )
Wyobraź sobie jak wyglądałaby wtedy jakaś większa dyskusja kiedy połowa użytkowników nie widzi nawzajem swoich wypowiedzi
Zjadacz napisał:To czekaj, ugryźmy to z innej strony: proponujesz nic im nie mówić, bo może obruszą się i zaczną trollować już bez żadnych zahamowań?
1. No nie każe aby wszyscy z tego korzystali, poprostu uważasz, że wypowiedzi usera X są beznadziejnie durne to dajesz mu ignora. Zresztą i tak to by dużo nie zmieniło w temacie bo Ci "recydywiści" tylko robią offtopy.
2. System nakłaniania, jest do bani ! Bo wiara robi się za cfana, najlepiej ban na 7dni na rozgrzewke i koniec, a jak się modek kapnie, że on przed 7dniami zrobił 2 konto to bez ostrzeżenia ban na 2 konto, a potem na 3,4,5,6,7 konto i mu się (może) znudzi
Aizen napisał:Proponuję tylko aby traktować ich uprzejmie i z szacunkiem a wtedy i oni zaczną się inaczej zachowywać , a jak już wszystko zawiedzie to wtedy banować
No właśnie, ciekaw jestem, czy jak Ci ktoś plunie w twarz, to też udajesz, że deszcz pada. Wątpię. Dałbyś takiemu w mordę i po sprawie. Dlaczego z dziećmi neo obchodzić się delikatniej?
No właśnie, ciekaw jestem, czy jak Ci ktoś plunie w twarz, to też udajesz, że deszcz pada. Wątpię. Dałbyś takiemu w mordę i po sprawie. Dlaczego z dziećmi neo obchodzić się delikatniej?
Chyba za bardzo Ci się myli świat online ze światem offline
A ja nie mówię, żeby za głupotę internetową komuś dać w mordę (choć mareczkowi by się należało, nie tylko moim zdaniem). Można mu dać bana, niestety nie zawsze skutecznego.
BTW. Czy tylko ja, podpisując umowę na Internet, zgodziłem się na przestrzeganie netykiety?
Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-01-18 01:03:27)
A ja nie mówię, żeby za głupotę internetową komuś dać w mordę (choć mareczkowi by się należało, nie tylko moim zdaniem). Można mu dać bana, niestety nie zawsze skutecznego.
No to zobacz tą "determinacje" ze strony modów (czytać od dołu)
Ostatnio edytowany przez luki349 (2008-01-18 01:05:41)
Z tego co opisujesz wynika że ten cały mareczek to przypadek ekstremalny ale jak już mówiłem tacy to mniejszość (czasowo niereformowalni;) ) , chociaż niewiem jak to sie wszystko zaczęło.
BTW. Czy tylko ja, podpisując umowę na Internet, zgodziłem się na przestrzeganie netykiety?
Hmm , ja w umowie nie miałem niczego na temat netykiety , pewne zachowania wynikają poprostu z wyznawanych poglądów
lb333 napisał:A ja nie mówię, żeby za głupotę internetową komuś dać w mordę (choć mareczkowi by się należało, nie tylko moim zdaniem). Można mu dać bana, niestety nie zawsze skutecznego.
Z tego co opisujesz wynika że ten cały mareczek to przypadek ekstremalny ale jak już mówiłem tacy to mniejszość (czasowo niereformowalni;) ) , chociaż niewiem jak to sie wszystko zaczęło.
No dobrze, a kto powiedział, że bana ma dostać większość? On jest właśnie po to, żeby wyeliminować te wyjątki.
I nie wiem też, po co dawać tym wyjątkom szansę poprawy? Może w dłuższej perspektywie, rok, pół.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-01-18 01:10:54)
Hmm , ja w umowie nie miałem niczego na temat netykiety , pewne zachowania wynikają poprostu z wyznawanych poglądów
Oj Aizen strasznie naiwne te zasady. Przecież forum to nie przedszkole ani żadna szkoła dobrego wychowania. Każdy kto tu pisze musi przestrzegać regulaminu i zasad. Jak nie to kara. Co to ma za znaczenie, że ktoś się uczy zachowywać. Są ostrzeżenia a dopiero potem kara.
Owszem , ale pamiętajmy że określone akcje tworzą określone reakcje (o nakręcaniu sięco poniektórych pisałem wcześniej)
Ostatnio edytowany przez Aizen (2008-01-18 01:14:56)
ty ale 3 nie musisz już pisać (zgłoś te 2 posty do kasacji)
wiecie dobrym sposobem na poprawę jest ban na IP na 4 lata !
To nie szkółka niedzielna. My tu nie uczymy tylko trochę wymagamy. To jest wcale nie tak wiele. A Każda akcja powoduje reakcję. To powiedz To ludzią którzy zaczynają nie nam. Tym co łamią regulamin i netykietę. Oni zaczynają a my odpowiadamy. W sposób nie brutalny a zgodny z zasadami.
I nie wiem też, po co dawać tym wyjątkom szansę poprawy? Może w dłuższej perspektywie, rok, pół.
Po to aby uniknąć syfu powstałego na skutek mnogich kont tworzonych przez wkurzonego kolesia
ty ale 3 nie musisz już pisać (zgłoś te 2 posty do kasacji)
Wiem mea culpa , zaraz zgłoszę
Owszem , ale pamiętajmy że określone akcje tworzą określone reakcje
Powiedz to rodzicom, którzy zakupili takiemu dziecko Internet. xD
lb333 napisał:I nie wiem też, po co dawać tym wyjątkom szansę poprawy? Może w dłuższej perspektywie, rok, pół.
Po to aby uniknąć syfu powstałego na skutek mnogich kont tworzonych przez wkurzonego kolesia
No i wracamy do punktu wyjścia. Nie przekonam Cię. Idę spać.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-01-18 01:19:47)