Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
mam lite - on sohw 1653s ( nagrywarka dvd ) dodam ze na gwarancjii
i mam problem gdyz od dzisiaj nie chce mi nagrywac plyt ( przypuscmy firmy x dodam ze chodzi o plusy ) ale wczesniej nagrywala je z tym iz one byly X4 a teraz wyszly x8 ( tych pierwszych juz nie ma ) i tych x8 juz nie nagrywa pisze iinlegal disc w czym problem mam jeszcze gwarancje wiec moge odmienic ale czy przypadkiem nie wystarczy bios uaktalnic , i czy w lodzi w galerii centrum w medai markt maja serwis i czy tam bym mogl to zrobic ( w mm kupilem ja )
a i jeszcze jesli to bios moze podal by ktos linka do ja znalesc nie moglem
2 sprawa to kumpel ma taki sam mogdel i podobny problem ale u niego nagle wszystkie plyty sa inleagal
o co w tym wszystkiem chodzi
czy moze byc to wina zle podpietej nagrywarki do kompa ??
wgraj TO jesli problem nadal wystepuje to sprawdz na innym nosniku, jesli nadal wystepuje to oddaj na gwarancje... Napisz dokladnie na jakich plytkach nagrywasz, moze masz pecha i akurat trafila sie lipna partia.
Media Markt - nie dla idiotow
Ale najpierw:
1) przeczytaj warunki gwarancji (często tracisz ją jeżeli sam dokonujesz zmian firmware)
2) Zrób kopię starego biosu. Co i jak znajdziesz pod linkiem, który został wyżej podany
wszystko juz lux dziala wystarczylo bios zmienic nawet te plytki ktore kiedys nie chcial ( dvd-r hawks za 0,80 gr ) ale najczesciej nacinam na verbatium i tdt ( the best ) wszystkim wielkie dzieki uratowaliscie mi zycie bo juz miejsca nie mialem na hdd miejsca i musialbym jakies anime wyzucic ale wszystko sie dobrze skonczylo pozdro
Strony 1