Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
szalony twórca anime postanowił stworzyć coś bardzo dziwnego.
Próbował on zmieszać tematykę NHK ni Youkoso z szalona komedią szkoloną taką jak School Rumble, dodatkowo zaaplikować humor tak szalony jak w FLCL. NA koniec wszystko podał w szaro czarnym depresyjnym klimacie. Co powstało?
Anime które się albo pokocha albo znienawidzi. Początek anime rodem z jakieś szkolnego romansu ale szybko to mija bo główny bohater sie próbuje zabić (nie pierwszy i ostatni raz) co widza zaciekawia i zmusza do oglądania. Jednak po 4 odcinkach wychodzi smutna prawda na jaw niema tu fabuły. Nawet reguła jeden odcinek = jedna historia, tu nie obowiązuje z czego zostaje chaos. I jeszcze nie można zapomnieć że anime można zaliczyć do haremówki. Mi osobiście anime sie podobało, rzadko kiedy tak często klikałem pauzę żeby wszytko ogarnąć. Odmienna tematyka czy też inny fan serwis(który okazuje się mocno perwersyjny patrz np. 1 OP)
jak i poruszenie wielu kwestii, mnogość informacji bardzo mi się podobała. Również bohaterowie są ciekawi, a graficznie anime jest dobrze zrobione ,schludnie i bez przesady.(Muza też dobra 1 op wymiata). Jednak chaotyczność i złą konstrukcja fabularna odcinków kaleczy widza. Np. odcinek gdzie na końcu Itoshiki zostaje walnięty przez ciężarówkę (kit ze przed chwilą chciał się zabić), na końcu (po ED) mamy pokazane jak wszyscy stoją pod salą operacyjną i czekają. W następnym odcinku jak gdyby nigdy nic historia toczy się dalej jak by złego wydarzenia nie było .
Tak czy inaczej anime inne i dlatego powinno się zobaczyć.
Znając moją opinie (dość chaotyczną[zezik]), co wy powiecie na temat tego anime? I co o nim sądzicie?
Kolejność oglądania jest taka (od góry do dołu){podany przez KieR'a]:
---> Sayonara Zetsubou Sensei (1 seria, 12 epków, rok wydania: 2007)
---> Sayonara Zetsubou Sensei Jo: Zetsubou Shoujo Senshuu (50 min specjal do 1 serii)
---> Zoku Sayonara Zetsubou Sensei (2 seria, 13 odcinków, rok wydania: 2008)
---> Goku Sayonara Zetsubou Sensei (3 OAVki, rok wdydania 2008/2009)
---> Zan Sayonara Zetsubou Sensei (3 seriia, aktualnie wychodząca seria, 6/13 epków jak na razie jest, rok wydania: 2009)
---> Zan Sayonara Zetsubou Sensei Bangaichi (seria 2 oavek, która ma zostać dopiero wydana, data premiery: 17 listopad 2009)
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2009-08-23 15:51:54)
Jak dla mnie super, zeschizowana, pokrecona komedia, uwypuklajaca negatywne zjawiska wystepujace w wspolczesnym japonskim (i nie tylko) spoleczenstwie. Kazdy odcinek to analiza jakiegos innego zjawiska. Jestem pelen podziwu dla autora mangi - sprawia ze smieszne staja sie rzeczy ktore normalnie takie nie sa czyli "rape can be funny" ("japonczycy to na prawde dobry narod - bardzo kochaja dzieci"). A ten opening w klimatach SM mnie zniszczyl, fajnie buduje nie do konca grzeczny klimat serii. W odbiorze przeszkadza jedynie wszechobecny chaos wiec najlepiej nie ogladac zbyt duzo epow na raz. Aktualnie jestem na drugim epie Zoku, nie skonczylem go ogladac bo bylem juz zbyt spiacy zeby ogarnac tyle linii dialogowych.
Jestem prostym człowiekiem więc wyrażę się bardzo prosto. Anime super. Seria jest tak pokręcona, że to trzeba zobaczyć na własne oczy i tak jak napisał Zgrzyt, albo sie pokocha, albo znienawidzi.
Anime mi się spodobało. Seria faktycznie jest pokręcona, dlatego mi się podobała Z niecierpliwością czekam aż pojawi się tłumaczenie specjala i aż ktoś zacznie tłumaczyć drugą serię (Zoku Sayonara Zetsubou Sensei) xD.
ma ktos inny timing do odcinka 6 i 7 ? bo mnie zaraz szlag trafi, bo nei ptorafie zmienic im synchra
Jestem właśnie na szóstym epku i stwierdzam, że... REWELKA Już dawno nie uchachałem się tak przy żadnym animcu. Pełną ocenę podam po obejrzeniu całości, ale wątpię, by spadła
"Skazany na zajebistość"
Mi sie anime podoba,ale ma troszeczke dziwny styl rysowania i kolory.
Anime szalone i dobrze wyrywa sie z schematyczności ostatnich produkcji i tak naprawdę nie można obok tej produkcji przejść obojętnie dla mnie w skali od 1/10 = 8 nic nie może być idealne
Ostatnio edytowany przez Zwierz (2008-03-16 21:59:04)
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
Jestem właśnie na szóstym epku i stwierdzam, że... REWELKA
jestem dokładnie w tym samym momencie i mam podobne zdanie każde "I'm in despair!" wgniata mnie w ziemię
pełna ocena po obejrzeniu serii, jak na razie 8,5/10
KDE4 ssie
Osobiście niedawno obejrzałem tą serie i jestem pod wrażeniem.
Anime było bardzo śmieszne, nieraz poprostu padłem na ziemie ze śmiechu.
Kreska na początku wydawałą mi się jakaś nie specialna, ale zmieniłem zdanie podaczas oglądania.
Jest chyba druga seria i mam nadzje, że weźmie się za nią ten sam tłumacz, bo napisy były świetne.
Zasłużona ocena 9/10
Seria REWELACYJNA... Mimo, że jej kretynizm przkroczył wszelkie granice miło się ogląda... Rysunki też rewelacyjne... dokładnie takie jak lubię...
Co tam jeszcze? Wiem! Opening też REWELACYJNY! (huh? nadużywam słowa rewelacyja!? NIE! Nigdy!)
A teraz mała prośba... Jakby ktoś miał jakieś namiary na wersję DVD to będę dozgonnie wdzięczny za podzielenie się nimi...
Bo całą przyjemnosc oglądania psuje ta paskudna morda... cenzurę moge ścierpieć ale nie w takim wydaniu... litości ten tłusty japon powoduje u mnie odruchy wymiotne...
to nic nie da, w wersji dvd tez jest ten 'tłusty japon'
edit.
mnie też się podobał, dodaje klimatu :]
\/
Ostatnio edytowany przez skubii (2008-04-06 08:54:27)
to nic nie da, w wersji dvd tez jest ten 'tłusty japon'
Z ANIDB:
"The DVD content differs from the DTV content in terms of censoring. DTV content has black circles and images of Maeda's face(an assistant to Koji Kumeta, the original manga creator) covering areas that could otherwise be revealing. The DVD version has these areas revealed, however, you still won't see any nipples."
Więc i tak źle i tak niedobrze. (chociaż mi się ten tłusty japon podobał)[los]
Ostatnio edytowany przez ivelios (2008-04-06 08:23:29)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
[cytuj=anidb]
The DVD version has these areas revealed, however, you still won't see any nipples.
[/quote]
I o to mi właśnie chodzi... też to przeczytałem i dlatego szukam wersji bez tej japy xD
Kolejność oglądania jest taka (od góry do dołu){podany przez KieR'a]:
---> Sayonara Zetsubou Sensei (1 seria, 12 epków, rok wydania: 2007)
---> Sayonara Zetsubou Sensei Jo: Zetsubou Shoujo Senshuu (50 min specjal do 1 serii)
---> Zoku Sayonara Zetsubou Sensei (2 seria, 13 odcinków, rok wydania: 2008)
---> Goku Sayonara Zetsubou Sensei (3 OAVki, rok wdydania 2008/2009)
---> Zan Sayonara Zetsubou Sensei (3 seriia, aktualnie wychodząca seria, 6/13 epków jak na razie jest, rok wydania: 2009)
---> Zan Sayonara Zetsubou Sensei Bangaichi (seria 2 oavek, która ma zostać dopiero wydana, data premiery: 17 listopad 2009)
witam! widziałem tylko pierwsza serie czyli Sayonara Zetsubou Sensei, dla mnie geniusz normalnie Ucieszyłem się że jest jeszcze co oglądać po pierwszej serii, tylko mam pytanie czy ktoś mogłby zarzucić linkami do np. torrentów albo rapid'a do wersji do której są dostępne polskie napisy? Najlepiej jakby cały 2 sezon był razem by nie ściągać pojedyńczych odcinków. No i nie moge znaleźć oavki Sayonara Zetsubou Sensei Jo: Zetsubou Shoujo Senshuu do której by były polskie napisy. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam!
Polskich subków do tej oavki nie znajdziesz bo ich nie ma. Napisy polskie jedynie są do skróconej wersji tej OAVki, która była emitowana w TV i miała coś koło 20 min.
szkoda ze nikt nie pokusił się o tłumaczenie, w każdym razie dzięki za odpowiedź
Strony 1