Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
No właśnie mam mały problem...
Ściągłem niedawno kilka singli z różnych anime zapisanych w APE.
Otworzyć to umiem ale mi chodzi o coś takiego, że jest jeden utwór mający np. 120MB,
i w nim są połączone wszystkie utwory na płycie (oczywiście trwa tyle ile powinien) :/
I pytanie brzmi: Jak to rozłożyć na pojedyńcze pliki *.APE?
Do tych ostów są dodane pliki *.CUE tak jak przy obrazach płyt, NERO otworzy to, ale wyskakuje jakiś błąd...
Ktoś wie jak to "rozbić" ?
CUE to jest plik z informacja o dzieleniu tego APE właśnie.
Spróbuj to przetrawić NeroWaveEditor albo GoldWave.
Audacity chyba też to potrafił podzielić wg CUE.
Działają tylko pliczki .flac, .ape - nie działa.
Nero Wave Editor tego nie otrwiera
GoldWave po wgraniu plugina otworzył, ale wystąpił błąd (napewno w przerwie między utworem)
Audacity nie umiem się posługiwać...
Jakieś pomysły? A może jest coś co nagrywa jako audio te .ape czy .flac poprzez pliki .cue ?
Cóż na linuksie robie tak że podmontowuje cue+wav (wczesniej dekoduje apa) jako wirtualna płyte audio a następnie zgrywam ją jakimś programem do ripowania , rozdziela mi ścieżki oraz je taguje + enoduje do jakiegoś innego formatu np mpc
ja poprostu dekoduje APE do WAV i nagrywam CUE....
Tylko, że tego APE'a nie da się na wav przekonwertować :/
Ściągłem jakiś APE2WAV i jak konwertuje to coś takiego się dzieje:
--- Monkey's Audio Console Front End (v 3.99) (c) Matthew T. Ashland ---
Decompressing...
Progress: 18.1% (56.5 seconds remaining, 12.5 seconds total)
Error: 1009
I przerywa...
A nie da się bezpośrednio APE nagrać (wykorzystując te CUE oczywiście) ?
EDIT:
Zapomniałem dodać, że jak winamp to odtwarza, to gdy skończy się pierwszy utwór to wyskakuje błąd....
A myślałeś o tym, że ten plik może być po prostu walnięty?
A i użyj foobar2000, powinien odtworzyć ten pliczek i powinien móc go skonwertować.
W foobarze tesh wyskakiwały błędy, ale on chociaż nie przerwał...
A tam gdzie był błąd tojest szum :/ Ale to da się wyciąć
Takie coś wyskoczyło:
INFO (CORE) : startup time: 562 ms
INFO (CORE) : opening file for playback :
INFO (CORE) : location: "file://E:Girls Bravo first season-OP_ED SingleOP single-going my way (ape+cue)goingmyway.ape" (0)
ERROR (foo_ape) : invalid checksum
Tak czy inaczej dzięki ^^
EDIT:
Kurde :/ nagralem to i przy odtwarzaniu jest szum na minute przed końcem utworu...
Chyba nic z tego nie?
ktos zwalil kompresje lub byl blad przy sciaganiu....
Ech, ale ci rady dali:)
Otwierasz plik CUE notatnikiem. Znajdujesz JEDNĄ LINIJKĘ!
Przykładowo: "FILE "Sousei no Aquarion.wave" WAVE". Łatwo ją znaleźć, jest 3-4 od góry.
I zmieniasz na "FILE "Sousei no Aquarion.ape" WAVE".
Od teraz informacja o "dzieleniu ape na pojedyńcze piosenki " będzie dobrze odczytywana przez playery.
Pozdrawiam.
Do ape używałem małego programu Monkey Audio. Wybierasz opcję "Decompress" i szybko masz wave. Jeżeli w trakcie coś się sypnie, to na 99% możesz wywalić plik.
Gdy masz problem z odtwarzaniem ape w playerach (ale plik nie jest uszkodzony!), to robisz to co napisałem wcześniej z plikiem CUE.
Pozdrawiam.
No mówiłem że pliczek jest walnięty. Ale jeśli ściągałeś torrentem, to spróbuj go nim naprawić. Kto wie, może wystarczy dociągnąć pare mega by mieć w pełni sprawny plik.
Tak to już jest, jak klient źle sprawdzi. Dlatego sugerowałem byś to jeszcze raz sprawdził torrentem . A bo i on ściągnął całość, ale widocznie jedną paczke źle ściągnął i dlatego to nie chciało działać.
Strony 1