Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Czy ktoś z was wie może czy manga Kenshin będzie się dalej ukazywała, albo czy to wydawnictwo co je wydawało nadal istnieje. Ostatnio kupiłem sobie wydane 6 tomów Kenshina, ale coś od trzech miesięcy jak nawiedzam strone JPF nie mam tam żadnej informacji o następnych tomach. Jak ktoś wiec coś na temat wydania tego tytółu to proszę o informację.
A czy ktoś wie czy gdzieś w necie jest manga Kenshin z pl tłumaczeniem???
Na necie tego tytułu po polsku na pewno nie znajdziesz, ponieważ ta Manga jest u nas zlicencjonowana. Więc można ją sobie kupić w normalnej "Tomikowej" formie.
Na necie tego tytułu po polsku na pewno nie znajdziesz, ponieważ ta Manga jest u nas zlicencjonowana. Więc można ją sobie kupić w normalnej "Tomikowej" formie.
Ale raczej nie od 6 tomu w górę... : / Z tego co mi wiadomo ogólnie Kenshin`a jest 28, czy 26 tomów... Więc dlaczego w Posce jest tylko 6?. O_o'
Link do forum Egmontu. Przeszukaj w celu znalezienia odpowiedzi. Z tego, co kojarzę to chyba coś odnośnie tego było, jak nie to zapytaj.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Eee.. >_>
http://forum.nast.pl/viewtopic.php?t=44 … ht=kenshin
Pytanie nr. 34 . >_> Będą kontynuowane... [...]
I jeszcze dalej jest pytanie:
"1. Kiedy będzie nowy Kenshin?
Dziś nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy rozpoczniemy kontynuacje serii mangowych poza wymienionymi powyżej. Mamy intencję kontynuować wszystkie zaczęte wcześniej serie. "
Długo się zbierają na dalsze tłumaczenie KEnshina, oj długo. ;X
Ciesz się, że w ogóle mają zamiar i coś mówią. Egmont nie zawsze obdarza fanów taką łaską. Niestety wydawnictwo to nie organizacja charytatywna i zarabiać musi. Kenshin IMHO dobrze się nie sprzedawał, stąd taka zwłoka. Zresztą oni wydają mangi jakby cyklicznie. Na to, by znów ruszyli z BotI czekałem z pół roku. Wznowili parę seri, to zawiesili Ranmę i tak w kółko. Jeśli idzie o serie samurajske, to Miecz Nieśmiertelnego o wiele lepszy. Polecam. Życzę także cierpliwości odnośnie Kenshina.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
Przepraszam za post pod postem, ale doszukałem się na stronie Egmontu przy opisie Kenshina następującego zdania: "Seria czasowo wstrzymana, będzie kontynuowana. Informacje o dacie wznowienia zostaną podane w zapowiedziach."
Oto link
I następny news o tej serii:
"Kenshin - po Frankfurcie (październik) wyjaśni się, czy i kiedy będziemy kontynuować tę serię."
Czyli już niedługo wszystko będzie wiadomo.
~Winged, piękny nius... jedna z moich ulubionych serii, już się nie mogę doczekać(decyzji ofc), mam nadzieję, że ruszą dalej:)
I już wiadomo, albo dopiero:
"-Czy jest szansa na mangę Kenshin w 2008 roku?
-Jest."
Strony 1