Nie jesteś zalogowany.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki współczynnik FPS mają napki do LE niejakiego mr_sagat, które są na stronie lub, lepiej, jak je zsynchronizować do wersji Anime4Ever odcinki 17 i wyżej (te w MKV) bo mnie już cholera bierze... Siedzę nad tym już chyba godzine i nic Będę wdzięczny za każdą pomoc.
jak chcesz sprawdzic ile fps ma twoj plik to uzyj np GSPOTA
To jeszcze napisz w jakim programie próbujesz zsynchronizować? Bo jeżeli subedit, który ma skopane wykrywanie fps, to za cholere ci się nie uda, bo według niego to masz film z 1 fps.
Wiem że on ma skopane wykrywanie w ogm czy mkv, ale zwykle jak zacząłem kombinować z napisami, czyli przestawiać współczynnik fps w napisach to w końcu było w porządku a tu nie mogę dopasować za nic... Może ktoś pomoże?
Gspot nie wspomaga MKV
Zaczne może od tego, że do MAtroski (czyli MKV) jest baaardzo przyjemny dodatek zwany Matroska Shell Extension (lub MatroskaProp).. po zainstalowaniu tego, że w Właściwościach pliku MKV (czyli prawym na plik, a potem na właściwości) pojawia się zakładka z szegółowymi informacjami o pliku:
- wszystkie strumienie w pliku
- typy strumieni (audio, video, text)
- języki strumieni
- parametry strumieni (rozdziałka, fps, bitrate itd.)
- szczegółowe informacje o strumieniach i bitrate
- edycja tagów
- osadzone obrazki (np okładki)
- i wieele innych cikawych informacji
A jeśli ten b. ciekawy dodatk Cię nie intresuje to zawsze możesz otworzyć taki MKV w VirtualDubMod i tam dać na File->Information
Napis z animeinfo ep 17 ma 23.976fps convert v subttitles Workshop convert format srt.(Save as..)
Więc tak: założyłem że napki mają FPS 23.976, z Matroska Shell dowiedziałem się że plik ma FPS 29.970 i jak konwertuję napisy w SubEdit z jednego współczynnika do drugiego to one nadal nie pasują.
Wspomne jeszcze że wcześniejsze odcinki tej grupy były w ogm FPS 23.976 i napki poasuję idealnie...