#1 2005-11-07 23:50:39

biszkopt
Użytkownik
Skąd: Bielsko
Dołączył: 2005-08-28

problem z dungeon siege 2 pl pomocy!! :)

Hej:)
Wiem ze to trochu nie tutaj, ale mam problem z gra dungeon siege 2 pl a niestety nigdzie indziej nie znajduje na to rady:/ wiec moze wspaniali czytelnicy animesub.info pomoga:)
problem nastepujacy: gram w gre gram gram i po pewnym czasie czasem 2 minuty czasem 5 minut wylacza mi sie monitor:/ i koniec musze zresetowac kompa:/ probowalem na wersji 1.0 i 2.2 ale nic to nie daje:/
Moj sprzet to 3,0GHz athlon 1024MB Ramu DDR , grafika ATI Radeon 9800Pro, plyte glowna jakas wesja MSI KT8 czy jakos tak nie pamietam:)
gra cudna bo lubie takie gry ale nic nie moge zrobic:( aha na wersji english tez sie tak dzieje:/
na jakims forum mi napisali abym sobie oryginala kupil, ale po co mam wydawac 130zl i to samo mi sie bedzie dzialo i nic nie zrobie bo wydawca gry powie ze to wina mojego sprzetu a nie jego:/ aha probowalem roznych crackow i tez nic:/
pozdrawiam
papa

Offline

#2 2005-11-08 00:00:19

zarek
Użytkownik
Skąd: ddz
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: problem z dungeon siege 2 pl pomocy!! :)

moze masz slabo kompa chlodzonego dlatego ci sie wiesza . Sprawdz temperatury. Moze to wlasnie w tym tkwi twoj problem.

Offline

#3 2005-11-08 00:02:17

biszkopt
Użytkownik
Skąd: Bielsko
Dołączył: 2005-08-28

Odp: problem z dungeon siege 2 pl pomocy!! :)

temperatury sa ok:/

Offline

#4 2005-11-08 00:11:02

Qbi@k
Użytkownik
Dołączył: 2005-10-09

Odp: problem z dungeon siege 2 pl pomocy!! :)

mozliwe ze zasilacz niewytrzymuje

Offline

#5 2005-11-08 00:13:24

takeo
Użytkownik
Skąd: Kielce
Dołączył: 2005-04-12

Odp: problem z dungeon siege 2 pl pomocy!! :)

A próbowałeś może zmienić sterowniki do karty graficznej? Jaki chipset posiada płyta główna?

Offline

#6 2005-11-08 00:47:00

fef212
Użytkownik
Skąd: Agropolis
Dołączył: 2005-03-03

Odp: problem z dungeon siege 2 pl pomocy!! :)

Co do zasilki to watpie, bo by wsio sie walilo, a dokladniej obciazanie kompa poprzez inne gry czy aplikacje. Stawiam na stery i directx. Gra jest, widzac na wygoglowanych stronach, nieco 'niedopracowana'. Tutaj nieco info, mam nadzieje, ze pomoze smile

Offline

#7 2005-11-08 00:50:35

Yang
Użytkownik
Skąd: Chełmno
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: problem z dungeon siege 2 pl pomocy!! :)

Kup orginał. Pewnie masz walniętego cracka jezor.

BTW To forum jest nastawione na swoistą legalność. Więc prosił bym nie dyskutować na nim na temat piracenia gierek. To naprawde nie jest forum do tego.

Offline

#8 2005-11-08 04:30:09

Kilgur
Użytkownik
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: problem z dungeon siege 2 pl pomocy!! :)

To niekoniecznie wina cracka smile_big stawiam na stery do grafy, jak jeszcze uzywasz niestandardowych sterownikow do radka to tak moze sie dziac. Moj koles mial niezly walek ma radeona i znajomy przyniosl mu lepszego radeona do przetestowania, wszytsko gralo pieknie bez zmiany sterownikow, wsadzil swojego starego i lipa gry nie chodza, reinstal sterownikow i po klopocie smile_big


ara ara...

Offline

#9 2005-11-08 09:26:14

biszkopt
Użytkownik
Skąd: Bielsko
Dołączył: 2005-08-28

Odp: problem z dungeon siege 2 pl pomocy!! :)

Sorki Yang:) tylko wiesz tu pojawia sie kwestia ktora od zawsze jest drazliwa... piractwo swoja droga... ale mam prawo przetestowac gre... mialem kiedys problem z inna gra kupionym oryginalem za 150zl (wtedy to byla kupa szmalu:) ) no i niestety gra nie dzialala... dzwonilem pisalem listy do wydawcy polskiego a on napisal ze to na pewno wina mojego sprzetu ustawien windowsa itp a oni za to nie odpowiadaja:/ i kasa poszla sie pasc... sciagnalem wtedy pirata tej gry i wszystko bylo ok... tylko w jaki sposob dac na to dowod i co isc do sadu po zwrot kasy?? ale ok nie bede juz na forum poruszal o pirackich grach:)
a tak btw. instalowalem rozne sterowniki z najnowszymi wlacznie i nic
dziekuje za rozne propozycje:) moze jednak sprawdze czy z zasilaczem jest ok smile
pozdrawiam

Offline

#10 2005-11-08 17:10:14

Yang
Użytkownik
Skąd: Chełmno
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: problem z dungeon siege 2 pl pomocy!! :)

Sprawdź czy oficjalne demo chodzi. A jak demo chodzi a pełna gra by nie chodziła, to pewnie patch by załatwiał problem. Tak czy siak można powołać się na prawo rękojmi i starać się o zwrot gierki do sklepu z jakiego się ją kupiło (potrzebny paragon). Tak więc możliwości jest sporo, wystarczy z nich skorzystać.

Offline

#11 2005-11-08 17:59:24

Kilgur
Użytkownik
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: problem z dungeon siege 2 pl pomocy!! :)

Jesli nie sterowniki to moze byc zasilacz smile czasem tak jest ze w normalnym trybie grafika nie jest mocno obciazona i nie pobiera duzo pradu, ale w bardziej wymagajacych grach, rosnie zapotrzebowanie grafy na prad no i czasem zasilacz nie daje rady. Mozesz sobie zrobic bilans energetyczny, jak znajde linka to go podam, lub poszukac na www.benchmark.pl tam byly artykuly odnosnie zasilania smile_big i jak to zrobic smile


ara ara...

Offline

Stopka forum

© Animesub.info 2020