Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Cześć,
chciałem się spytać czy można z pliku .mp4 zrobić .avi ?? Jeżeli tak, to jak i w jakim programie.
ODP.
PS. Próbowałem odtworzyć plik w Virtual DubMod, ale wyskakuje jakiś BŁĄD
mp4 to plik muzyczny (sam dzwiek) a roszerzenie avi wskazuje na to iz jest to plik wideo (czyli dzwiek+obraz). co w ogole chcesz zrobic z tym mp4?
shinma nie prawda :-) obraz tez jest...
a racja zgadza sie
mp4 to niekoniecznie plik muzyczny. Ja mam w takim formacie pierwsza serie Transformerow. Mozesz sprobowac zmuksowac taki plik do mkv przy pomocy mkvtoolnix a potem normalnie otworzyc w VDubMod.
MP4 to ulubiony kontener firmy Nero (dawne Ahead)
Jest to kontener na MPEG 4, ale także na dźwięk Advanced Audio Coding.
amarthar - ściągnełem ten program, ale tylko mi dźwięk przerabia na MKV (jak możesz to napisz jak cały plik przerobić)
Suchy - Wogóle nie rozumiem o co chodzi, że mp4 to ulubione rozszerzenie - i co z tym związane ?!? Jak możesz to napisz (najlepiej w punktach) jak zrobic z mp4 rozszerzenie AVI lub przynajmniej MKV - to już sobie dalej poradzę.
ODP.
Pozdr.
Normalnie. Otwierasz mmg, wrzucasz tam plik mp4, jak ci w okienku tracks pokazuje ze sa dwie sciezki - audio i video - to zapisujesz jako mkv klikajac start muxing.
" Normalnie. Otwierasz mmg, wrzucasz tam plik mp4, jak ci w okienku tracks pokazuje ze sa dwie sciezki - audio i video - to zapisujesz jako mkv klikajac start muxing "
amarthar - słuchaj ROBIĘ TAK !!, ale tylko dźwięk robi na MKV, a jak się przetwarza to w WARNING pisze: Warning: Quicktime/MP4 reader: Unknown/unsupported FourCC 'avc1' for track 1.
" Normalnie. Otwierasz mmg, wrzucasz tam plik mp4, jak ci w okienku tracks pokazuje ze sa dwie sciezki - audio i video - to zapisujesz jako mkv klikajac start muxing "
amarthar - słuchaj ROBIĘ TAK !!, ale tylko dźwięk robi na MKV, a jak się przetwarza to w WARNING pisze: Warning: Quicktime/MP4 reader: Unknown/unsupported FourCC 'avc1' for track 1.
ODP !!!
No to masz cos zwalony plik. Mnie wszystko dziala normalnie. A wogole to po co to konwertowac, jak MPC bez problemu moze taki plik odtworzyc
Siemka, jak najbardziej da sie przekonwertować mp4 na avi:
ściągasz programik Total Video Converter 2.40 (wpisz w googach a znajdziesz go)
jest to 15-dniowy trial, a jak chcesz żeby działał dłużej to ściągnij witaminke
jest bardzo prosty w użytkowaniu i obsługuje wiele formatów konwersji, więc nie powinieneś mieć problemów
Po pierwsze nie krzycz. Po drugie nie dubluj, po trzecie poczekaj, a nie ponaglaj.
Po czwarte spróbuj uzyć MP4Boxa
Strony 1