Nie jesteś zalogowany.
Witam otóż mam problem ripowałem napisy z dvd do microdvd i napisów nie da się odtworzyć w subedicie piszę że niepoprawny format napisów to jest. Ponoć nie jest to plik tekstowy tylko format binarny. Dlaczego mi tak dziwnie zapisuje Subrip mimo iż porównując te napisy z innymi napisami które działają to są takie same i niczym się od siebie nie różnią.
PROSZĘ O POMOC PLS !!!!!
Ostatnio edytowany przez pelonbb (2008-03-21 21:47:10)
Przeslij mi je na maila to sprawdze, bo tak to ciezko powiedziec ;]
Ostatnio edytowany przez songoku (2008-03-21 22:18:51)
Nie wiem czym ripowałeś, to co piszesz to trochę za mało danych, jeżeli ripowałeś napisy "subripem" to przy zapisywaniu napisów trzeba sobie wybrać odpowiedni format napisów. Jeżeli masz napisy w formacie bitmapowym powinieneś mieć dwa pliki z napisami z taka sama nazwa, wczytaj je do subripa i przekonwertuj do srt lub microdvd.
Zapisałem je w Micro DVD na końcu przy zapisywaniu w subripie
~songoku wyslalem ci na maila
Ostatnio edytowany przez pelonbb (2008-03-21 22:32:06)
Nic do mnie jeszcze nie dotarło.
Ok., wiec rzeczywiscie cos pokielbasiles przy zapisywaniu. Zripowalo ok, ale nie playery nie rozpoznawaly pliku. Vobsub natomiast nie ma zadnego problemu i dziala ;]
Ja, aby dzialalo zalatwilem to w ten sposob: otworzylem nowy dokument notatnkia -> w tym zrobionym przez ciebie zrobilem zaznacz wszystko i kopiuj -> w tym nowo utworzonym, otwartym - wklej -> zatwierdzilem zmiany i wszystko dziala
Nastepnym razem przy zapisywaniu formatu klatkowego sprobuj zapisac jako .sub i ewentualnie wtedy konwertuj na .txt
BTW Niektore znaki (jak to ocr) zle ci zeskanowalo, na pierwszy rzut oka znalazlem zle odwzorowane "li" musisz to sobie poprawic recznie. Byc moze jeszcze klika znakow skladowych jeszcze sie znajdzie, dopoki nie utworzysz sobie matrycy moze ci takie rzeczy robic (tez tak mialem).
Pozdro
Dzięki za pomoc jak je potem do txt ręcznie konwertuje to mi działa bez problemu.
Mam utworzoną matrycę i błędy mi robi jak edytować matryce bo nie mogę do tego jakoś dojść. A nowej od początku nie chce mi się za bardzo robić.
Zawsze w matrycy robi ten sam blad, czy po prostu dochodza inne?
Tak
tylko ten jeden błąd zauważyłem że czasem zamiast spacji jest | ale bezsens nie wiem jak go zlikwidować żeby normalnie spacje wyświetlał ale tylko w niektórych zdaniach tak jest inne są dobrze
Ostatnio edytowany przez pelonbb (2008-03-23 14:29:59)