Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Nie oceniłem co prawda zbyt wysoko serii 1, ale postanowiłem pójść dalej i zobaczyć film.
Fakt, to pewnego rodzaju wyzwanie, bo skoro serial nie wbił mnie w ziemie, to po co sięgać po film?Zwłaszcza, że o tym samym jest.
Graficznie i muzycznie nie odbiega od pierwowzoru. Razem 7/10.
Co do treści, to miłe zaskoczenie.
Film zaczyna się trochę inaczej niż seria i choć potem leci prawie tym samym torem, to jednak jest lepszy. Zacznijmy od faktu, że od pierwszych sekund mamy akcję, a potem jest kilka słów wyjaśnień "o co w tym wszystkim chodzi". Lecz nie podają nam wszystkiego na tacy. Tych informacji jest tyle ile ma być. Następnie znowu fabułka i porcja informacji.
Bardzo dobry zabieg. Jeśli widziało się S1 to ciągle oczekuje się momentu, w którym będzie to lub tamto. Twórcy jednak postanowili skupić się na trochę innych aspektach niż w pierwowzorze.
Tematem głównym jest oczywiście Yuuji (a nie Shana) oraz Władca Lalek.
Wg mnie w serii odcinki o Shanie były za długie i za nudne, a WM "niedorobiony".
Może wybiegnę w czasie, ale film inaczej się też kończy. I bardzo dobrze. Miły akcent.
Mało tego, w filmie nie ma nudy. No chyba, że sceny w szkole...ale niech tam...
Dla kogo jest film?
Moim zdaniem dla kogoś kto nie zna tematu i nie zna serii.
W ciągu 90 minut dowiaduje się wszystkiego czego trzeba.
Natomiast gdy chce się pogłębić tę wiedzę, to zapraszam do 24+1 odcinkowego sezonu 1.
Ocena filmu 7,5-8/10.
PS. Coś źle dziś widzę i jeśli jest już ten temat to proszę o przesunięcie. Dziękuję.
Dla kogo jest film?
Moim zdaniem dla kogoś kto nie zna tematu i nie zna serii.
W ciągu 90 minut dowiaduje się wszystkiego czego trzeba.
Natomiast gdy chce się pogłębić tę wiedzę, to zapraszam do 24+1 odcinkowego sezonu 1.
Jeszcze do osób, które serie oglądały jakiś czas temu i chcą ją sobie przypomnieć. Oglądanie zaraz po serii nie ma większego sensu (wiem z autopsji). Macie może jakieś informacje o filmie (bądź OAV) do II serii??
Oglądałem ten film po I sezonie anime. Jednak nie było to zwykłe streszczenie części I sezonu. Było trochę zmian lecz co najważniejsze dało się zauważyć wyraźnie lepszą jakość graficzną/animację. Na pewno warto obejrzeć film między I, a II sezonem.
8/10.
Strony 1