Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
no dobra to znowu ja..nie wiem czy to jzu bylo gdzies na forum..wiec wybaczcie ale nie potrafie takiego watku znalezc..chodzi o to ze widze obraz i napisy i wszystko sie zgadza czasowo z akcja ale dzwiek to co innego bo czesto sie slyszy lektora zanim postac cos powie..mozecie mi pomoc?..HELp mam AC3filter ver 0,70 sprawdzaoem tez wersje 1,01 i jest to samo.to chbya chodzi o jakeis ustawienia ale nie wiem gdzie one sa:(
A jaki masz procek? Może to być przyczyna, bo film leci wolniej niż powinien a dzwięk w normalnym tempie. Jak będziesz odtwarzał i stracisz synchro, to przesuń pare sekund w przód i zobacz czy odzyskasz synchro.
procek to jest amd 2100 wiec to napewno nie to
To jeszcze powiedź jaki to film. Format, kodeki (dzwięk i audio). No i czy odzyskuje to synchro przy przewijaniu, czy nie.
to tak:
codek video :
xvid(29.02.2004) , divx 5.1 , intel indeo (1263) , indeo video 5 , dvd mpeg2
codek audio:
ac3 dolby V1.01 RC5
film to "Kryjówka Diabła" - HIDEAWAY
od samego poczatku to jest dobrze ale tak po 20 minutach sie rozłazi..
jak przewijam czym blizej poczatku filmu tym lepiej jest dopasowany..czym dalej wtedy calkowicie sie rozłazi
"xvid(29.02.2004) , divx 5.1 , intel indeo (1263) , indeo video 5 , dvd mpeg2" - wow.. co to za nowy kodek? Rozumiem, że łączy wszyskie plusy tutaj wymienionych?
A tak na poważnie:
Nawet procki 1 i pare dziesiątych Giga,mogą dostać "czkawki" przy nieumiejętnie skompresowanym filmie i włączonym pełnym deringeringu i deblockingu..
Możliwe, że film jest skompresowany któymś z tych kodeków, a do dekompresji używany jest jakiś inny (też któryś z tu wymienionych)...
http://www.headbands.com/gspot/download.html
Ściągnij sobie ten programik, zainstaluj go, odpal i załaduj w nim ten film. On poda ci jaki to jest kodek i w czym jest odtwarzany. Dodatkowo sprawdzi czy przypadkiem nie jest jakoś zrąbany.
Strony 1