#1 2008-04-23 00:57:59

UcheJ
Użytkownik

True Tears

Właśnie skończyłem oglądać to anime jestem zauroczony pięknem tego dzieła... Oraz ukazaniem miłości w inny sposób niż w dotychczasowych tytułach... Co myślicie na temat tego anime?? Jestem ciekaw czy istnieje manga albo czy możliwe będzie kontynuacja, jeśli wiecie coś więcej na temat tego anime to proszę o podzieleniem sie informacji na jego temat. oczkod)

Pozdro UcheJ ;D

#2 2008-04-23 02:11:46

dariusz666
Użytkownik

Odp: True Tears

Z tego co posiada w swej ogromnej bazie Zone-Anime wynika, że mangi nie ma. Z tego co widzę jest 13 odcinków + video promujące.

The_Breaker_logo_by_TehInspector.png

#3 2008-04-23 08:57:57

Zgrzyt
Użytkownik

Anime nawet nawet, ma odpowiedni klimat,zero dynamizmu i sensownych bohaterów. I co ważne dokonano wyboru dzięki czemu na końcu niema 3 lasek na około bohatera..Gdyby nie wiosna powiedział bym że seria idealna na zimowe wieczory (jednak zimy w Polsce niema i nie będzie)jedynie motyw brat-siostra trochę mnie zniesmaczyły ale sprostowali to za co chwała im.

#4 2008-04-23 11:42:56

gu4rd
Użytkownik

Jestem świeżo po seansie i muszę przyznać, że anime bardzo mi się spodobało. Ma w sobie to coś. Od siebie dodam, że nie spotkałem jeszcze anime z tak świetną muzyką. Są 3-4 melodie przewodnie, ale każda jest wykonana na różnych instrumentach, przez co nie nudzi się i bardzo przyjemnie się słucha. Dla mnie bomba ;d Kreska też ładna, bardzo podobały mi się projekty postaci, a w szczególności oczy, miały w sobie tę głębię, można było z nich wyczytać co w danym momencie czuje bohater smile_big
Polecam ^^

Ostatnio edytowany przez gu4rd (2008-04-23 11:43:35)

#5 2008-05-03 10:06:13

radzio
Użytkownik

Niedawno skończyłem oglądać to anime i muszę stwierdzić że to bubel jakich mało.
Anime kompletnie nieudane, nierealistyczne a na domiar złego nawet zakończenia fajnego nie było(choć buźki dziewczynek ładne).
Oglądałem wcześniej również Kanon i stwierdzam że to dużo wyższa klasa anime do którego True Tears się nie umywa.

#6 2008-05-03 10:17:24

kappuchu
Użytkownik

radzio napisał:

Niedawno skończyłem oglądać to anime i muszę stwierdzić że to bubel jakich mało.
Anime kompletnie nieudane, nierealistyczne a na domiar złego nawet zakończenia fajnego nie było(choć buźki dziewczynek ładne).
Oglądałem wcześniej również Kanon i stwierdzam że to dużo wyższa klasa anime do którego True Tears się nie umywa.

to ty chyba chlopie malo widziales. TT to z pewnoscia jedno z lepszych anime poprzedniego sezonu i osoba taka jak ty, niestety nie wypaczy obrazu innym na jej temat. Kanon nie byl rewelacyjny i z pewnoscia nie lepszy od TT. Jesli nie umiesz ogladac anime z grupy gatunkowej TT to sie za nie nie bierz. Nie porownuj tez 2 roznych anime, ktore nie maja ze soba nic wspolnego, jedyna cecha wspolna jest to, ze wystepuja elementy dramatu. Az mi sie  nie chce dalej pisac, bo to i tak beznadziejne w takich sytuacjach...

Dzień dobry. Kocham cię. Ten zapyziały świat niech o tym wie.

#7 2008-05-03 10:23:56

bodzio
Użytkownik

kappuchu napisał:
radzio napisał:

to ty chyba chlopie malo widziales. TT to z pewnoscia jedno z lepszych anime poprzedniego sezonu i osoba taka jak ty, niestety nie wypaczy obrazu innym na jej temat. Kanon nie byl rewelacyjny i z pewnoscia nie lepszy od TT. Jesli nie umiesz ogladac anime z grupy gatunkowej TT to sie za nie nie bierz. Nie porownuj tez 2 roznych anime, ktore nie maja ze soba nic wspolnego, jedyna cecha wspolna jest to, ze wystepuja elementy dramatu. Az mi sie  nie chce dalej pisac, bo to i tak beznadziejne w takich sytuacjach...

TT to gniot. I mówię to na poważnie. Robiłem korektę dls SLF do tej serii i tylko to mnie zmuszało do oglądania. Dialogi, czy nawet sama fabuła - nic nie warte. Ot z nudów można obejrzeć całość serii jednym rzutem. Obejrzeć i zapomnieć.

Proszę nie zapominać, że każdy ma tu prawo do własnej oceny i nie wolno go za to krytykować.

wladza1.png

#8 2008-05-03 10:24:21

radziocd
Użytkownik

Ja mam zupełnie inne odczucie (w stosunku do radzia;), przede wszystkim anime było strawne, gdy oglądam jakiś romans to gdy jest jakaś typowo "babska" scena to zamykam oczy bo nie mogę... a tutaj nic takiego nie miało miejsca... fajne wątki romansowe, trochę inaczej ukazane uczucie niż w innych seriach... nawet ścierpiałem "zniewieściałość" głównego bohatera. Dziwne było istnienie dwóch punktów kulminacyjnych (jej wyprowadzka i końcówka serialu) i bardzo mi się podobał wątek jego kumpla i przyjaciółki z dzieciństwa ze sklepu. Fajny jest dynamizm bohaterów, zmienia się postrzeganie ukochanej bohatera - najpierw taki typowy chodzący ideał z anime a potem, że ma swoje kompleksy, problemy - współczułem jej, zmiana podejścia mamy Shinichiro do Hiromi,i wątek "sister incest" którego ukazanie w tak oczywisty sposób  akurat w anime jest rzadkością. Ładna kreska, muzyka bez wyrazu ale w niczym to nie przeszkadza. Polecam

Ostatnio edytowany przez radziocd (2008-05-03 10:25:12)

#9 2008-05-03 10:36:23

kappuchu
Użytkownik

bodzio napisał:

Proszę nie zapominać, że każdy ma tu prawo do własnej oceny i nie wolno go za to krytykować.

A jest jakiś sens w porównywaniu 2 anime, zupełnie niepodobnych i niepowiązanych ze sobą?

#10 2008-05-03 10:49:45

bodzio
Użytkownik

kappuchu napisał:
bodzio napisał:

A jest jakiś sens w porównywaniu 2 anime, zupełnie niepodobnych i niepowiązanych ze sobą?

Ale co Cię to obchodzi? Równie dobrze mógłby próbować doszukać się połączenia np. między Gintamą a Spice and Wolf. I pewnie coś by tam znalazł. Powtarzam, każdy ma prawo sądzić co mu się podoba, póki innym nie próbuje narzucać swoich racji, bo wtedy mamy dyktaturę. ~kappuchu, daj sobie spokój. Lepiej wypiszę tę litanię pozytywów, które powinny zachęcić człowieka nie zorientowanego w temacie do obejrzenia serii.

wladza1.png

#11 2008-05-03 10:52:26

damian2075
Użytkownik

radzio napisał:

a żeś sie wypowiedział może jeszcze powiedz że naruto nie dorównuje albo że ef to coś gównianego

#12 2008-05-03 12:40:59

gu4rd
Użytkownik

radzio napisał:

Anime kompletnie nieudane, nierealistyczne...

TT jest nierealistyczne? To może Kanon, który zresztą oglądałeś, i w którym dziewczyna zamienia się w lisa (a raczej odwrotnie) czy uczennica walczy ze zjawami jest serią normalną i realistyczną?

Ostatnio edytowany przez gu4rd (2008-05-03 12:41:48)

#13 2008-05-03 12:59:44

m_jay
Użytkownik

True Tears jak dla mnie zadna rewelacja nie bylo. Seria troche monotonna bez "pazura". Typowy sredniak, mozna obejrzec gdy nie ma nic ciekawszego pod reka smile.

WoodenJesus.png

#14 2008-05-03 14:14:42

Hatake
Użytkownik

kappuchu napisał:
bodzio napisał:

A jest. Ja po pierwszym epie TT od razu tak pomyślałem, z tym że Kanona postawiłem na około dwóch półkach wyżej, którego widziałem wcześniej. Obejrzeć obejrze, bo pierwszy ep aż tak bardzo mnie nie odstraszył, ale wszystko się może zdarzyć.
Aha, na pewno widziałem więcej od ciebie, bo z czystym sercem twierdzę, że TT nie jest jednym z najlepszych anime ostatniego sezonu. Ale nawet jeśli by było, to nie ma się ono czym chwalić bo taki sezon jak zbieranie zboża w zimę.

Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-05-03 14:17:23)

#15 2008-05-03 14:39:43

filippiarz
Użytkownik

Zawsze mnie rozwala jak ludzie jebią na marchewkę, że nie jest pietruszką jezor
Nie rozumiem o co tu biega - zwykły, porządny animec obyczajowy, a wy koty o coś drzecie jezor
Bardzo ładnie zrobiony - grafika, animacja, muzyka, scenariusz, reżyseria - wszystko jest tu porządne i obejrzałem z przyjemnością, choć faktycznie, sporo osób może szlag trafić z powodu braku "napięcia". Tyle, że tu nie chodzi o żadne "napięcie" czy "pazury" i dla ludzi, którzy lubią normalne obyczajówki i romanse to jest bardzo dobra, ponadprzeciętna pozycja, wyzbyta magii, elementów nadprzyrodzonych itp. dodatków. Życie panie, życie...

#16 2008-05-03 14:50:06

Hatake
Użytkownik

Ta, ale obyczajówka według japońców, bo nie widziałem jeszcze, żeby koleś, w sensie facet wykazywał swoje uczucia jak kobieta (co chwila, ach, och, oczy rozszerza, ło ło) i kogoś płakającego za zjedzoną kurą (to jeszcze może być, bo się z nimi zaprzyjaźniła), a potem mówiącego, że jest się silnym, bo się nie płacze:D
Może jako całokształt jest niezłe, ale takie szczegóły wprowadzające coś do fabuły mnie bardzo drażnią.
Dla mnie to po prostu jest bez wyrazu i wyglądu tytuł i tyle.

A co mnie rozwaliło - skoczyła z drzewa, może 3 metry, i dyszy ze zmęczenia, jakby przebiegła 2 kilometry sprintem. xD

#17 2008-05-03 14:53:04

kappuchu
Użytkownik

płaczącego się pisze

#18 2008-07-09 00:28:30

lukaszplpl
Użytkownik

A ja właśnie oglądam[kończe raczej xD] True Tears i muszę przyznać że nie spodziewałem się że tak mi się to anime spodoba jezor widziałem wiele romansów już i dlatego do tego anime podchodziłem raczej ze zdaniem że "to kolejne monotonne romansidło" i o dziwo się zdziwiłem gdyż seria naprawdę jak dla mnie jest bardzo dobra i nie spodziewałem się że mi tak przypadnie do gustu i spodoba jezor Kreska jak dla mnie w porządku niby rewelacja nie jest ale jak dla mnie dobra a oczy wykonane są chyba najlepiej i mają w sobie to coś czego w innym anime się nie znajdzie smile_big Fabuła jak dla mnie ok i rozwój akcji mi się bardzo podobał smile_big No i oczywiście bez wątpienia najlepszym w tym anime jest muzyka która jak dla mnie naprawdę jest super mimo że mało jest jej bo pewnie coś koło 5-6 i powtarza się to jednak naprawdę jest super[powtarzam jak dla mnie xD] a opening to po prostu miód dlatego że mi się od razu spodobał ;D no i co tam można jeszcze napisać wady jak dla mnie to wiadomo za krótkie ;p taki harem już mnie zaczyna trochę wkurzać bo niektórzy w anime nie mogą jednej wyrwać a inni mają 4-5 no w tym anime jest ich 3 akurat^^ no i na razie nic innego mnie nie denerwuje w nim bo do tego anime mam raczej same pozytywne wrażenia^^

#19 2008-07-09 01:06:26

Pisak
Użytkownik

[cytuj]taki harem już mnie zaczyna trochę wkurzać bo niektórzy w anime nie mogą jednej wyrwać a inni mają 4-5 no w tym anime jest ich 3 akurat^^ no i na razie nic innego mnie nie denerwuje w nim bo do tego anime mam raczej same pozytywne wrażenia^^[/quote]
Akurat w tym anime wybrał tą jedną i to jest wielki plus.
Osobiście mi seria bardzo przypadła do gustu i przyjemnie mi się oglądało.

Pisak.png

#20 2008-11-20 21:23:49

dragon-way
Użytkownik

A mi się bardzo to anime podobało. Szkoda tylko, że on nie wybrał Noe, to była taka słodziutka dziewczynka....... Ta którą wybrał, wcale mi się nie podobała, była nudna i taka jakaś nijaka.... A Noe to nawet mi się spodobała =) sam bym chciał mieć taką dziewczynę jak ona =)

Stopka forum

© Animesub.info 2024