Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Po obejrzeniu zarówno serialu jak i filmu szczególną moją uwagę zwróciło zakończenie. Końcówka serii tv jest jeszcze sensowna, ale jeśli chodzi o film to nie rozumiem zakończenia. Może ktoś to wyjaśnić jeśli to zrozumiał ?
Również co sądzicie o zmianach w filmie w stosunku do serialu ? Według mnie są to zmiany lepsze oprócz tej końcówki filmu, której nie rozumiem.
a kończy się sceną z dwojgiem dzieci na wysepce pośród czerwonego morza?
a kończy się sceną z dwojgiem dzieci na wysepce pośród czerwonego morza?
yyy to rahXephon czy evangelion?
Film choć ma swoje + , to gdy go zobaczyłem na końcu myślałem raczej o zlinczowaniu scenarzysty
almisael napisał:a kończy się sceną z dwojgiem dzieci na wysepce pośród czerwonego morza?
Film choć ma swoje + , to gdy go zobaczyłem na końcu myślałem raczej o zlinczowaniu scenarzysty
Własnie zastanawiam się na ile ten film jest podobny do EoE, bo seria to kompletny plagiat. ;]
Atem napisał:almisael napisał:a kończy się sceną z dwojgiem dzieci na wysepce pośród czerwonego morza?
Własnie zastanawiam się na ile ten film jest podobny do EoE, bo seria to kompletny plagiat. ;]
Na pewno oglądałeś Rahxephona, czy tylko naczytałeś się bzdurnych opinii z neta?
"Skazany na zajebistość"
almisael nie wypowiadaj się jak nie oglądałeś. Rahxephon całkiem inny od NGE , nawet nie są podobne ..... i co ważne Rahxephon jest świetnym anime
Ładne kółko wzajemnej adoracji. Jeden napisał, że Rah~ to świetne anime, a drugi się z nim w pełni zgodził i dodał, że to NAPRAWDĘ świetne anime.
Panowie, naprawdę nie wiem od czego zacząć polemikę z tak rozbudowaną i rozpasaną argumentacją, ze jakoby Rah~ jest świetnym anime, bo cytuję "skończyło się w 100% dobrze" i jest inny od NGE, bo znów cytuję "nawet nie są podobne".
p.s. Jeśli piszę, że jedno anime jest podróbką innego, to nie trudno wywnioskować, że oglądałem oba? Czy może przeprowadzenie logicznego wywodu jest też poza waszym zasięgiem? Jak wy, dzieci, sobie w życiu radzicie?
Ostatnio edytowany przez almisael (2008-05-19 02:14:37)
Wybaczcie tutaj to szybkie pytanie. Kiedyś widziałem kilka epków jakiegoś anime z mechami sterowanymi przez dzieciaki. Chłopiec i dziewczynka. Chłopiec był pół sierotą i matka - związana z wojskową organizacją - "zmuszała" go do sterowania tym mechem, i była bardzo szorstka i nieuprzejma dla niego. Mówiła, że "jak chce to może sobie płakać i ją nienawidzieć, że goowno ją to obchodzi". Pamiętam jak raz dziewczynka walczyła z tym chłopcem na takim skalistym, szarym pustkowiu, które "nie było Japonią", lecz żadne (przynjamniej chłopiec) nie wiedziało, gdzie dokładnie się znajdują. Moje pytanie brzmi, czy to był właśnie Rahxephon?
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2008-05-19 06:17:37)
Ładne kółko wzajemnej adoracji. Jeden napisał, że Rah~ to świetne anime, a drugi się z nim w pełni zgodził i dodał, że to NAPRAWDĘ świetne anime.
Skoro się zgadza, to co ma jeszcze spłodzić w poście Twoim zdaniem?
Panowie, naprawdę nie wiem od czego zacząć polemikę z tak rozbudowaną i rozpasaną argumentacją, ze jakoby Rah~ jest świetnym anime, bo cytuję "skończyło się w 100% dobrze" i jest inny od NGE, bo znów cytuję "nawet nie są podobne".
Jeśli możesz, a zgaduję, że ktoś, kto poucza innych o logicznych wywodach, jest w stanie to zrobić, to znajdź mi w swoim poście jakąkolwiek argumentację, że Rah to podróbka.
p.s. Jeśli piszę, że jedno anime jest podróbką innego, to nie trudno wywnioskować, że oglądałem oba? Czy może przeprowadzenie logicznego wywodu jest też poza waszym zasięgiem? Jak wy, dzieci, sobie w życiu radzicie?
Całkiem dobrze.
"Skazany na zajebistość"
Wybaczcie tutaj to szybkie pytanie. Kiedyś widziałem kilka epków jakiegoś anime z mechami sterowanymi przez dzieciaki. Chłopiec i dziewczynka. Chłopiec był pół sierotą i matka - związana z wojskową organizacją - "zmuszała" go do sterowania tym mechem, i była bardzo szorstka i nieuprzejma dla niego. Mówiła, że "jak chce to może sobie płakać i ją nienawidzieć, że goowno ją to obchodzi". Pamiętam jak raz dziewczynka walczyła z tym chłopcem na takim skalistym, szarym pustkowiu, które "nie było Japonią", lecz żadne (przynjamniej chłopiec) nie wiedziało, gdzie dokładnie się znajdują. Moje pytanie brzmi, czy to był właśnie Rahxephon?
Ty chyba opisałeś trzy anime na raz. dwie rzeczy by basowały jednak też nie do końca. Albo co pomieszałeś lun mowa o innym anime.
Zacznijmy od tego ze sam niczego nie z argumentowałeś, a ja zapodałem dwa jasne stwierdzenia.
Wyobraź sobie ze nie jestem wstanie sobie wyobrazić by ktoś kto widział Rahxephon'a obarcza go mianem plagiatu. Rozumie gdyby to był Fafner in the Azure.
A i kontynuując prowadzenie przyzwoitej dyskusji z tobą jest niemożliwe, będzie sie trudno dostoswać do twojej wypaczonej wizji logiki. NIE mamo gimnazjalista mówi ze jestem dzieckiem buuuuuuuuuu
RahXephon mi się bardzo podobał, oczywiście dużo elementów i postaci początkowo wygląda jak "zrzynka" z NGE. Jednak po obejrzeniu RahXephon'a uznałem, że jest tak samo dobry jak NGE a miejscami nawet lepszy (muzyka, która w serii odgrywa ważną rolę fabularną).
Filmu nie oglądałem bo ponoć był skróconą wersją TV, czy może się mylę i było inne zakończenie?;)
Jak chcecie to uzasadnie dlaczego RahXephon jest podróbką NGE.
RahXephon jest zrzynką z Evy, bo tam dużo podobnych rzeczy jest, a poza tym, Rah jest głupi, bo wcale nie jest mądry.
I jak? Wystarczająco zbliżyłem się do waszego stylu komunikacji? No kto podważy tak solidnie wyprowadzoną tezę? ;]
a poważnie...
Jak naprawdę chcecie podyskutować to musicie się trochę bardziej wysilić i napisać jakąś konkretną recenzję, w której uzasadnicie jakim cudem Rah nie ma nic wspólnego z Evą. Ja, nauczony doświadczeniem, nie mam zamiaru się rozpisywać, dopóki nie pokażecie jakiejkolwiek zdolności prawidłowego rozumowania i wyciągania wniosków.
RahXephon jest zrzynką z Evy, bo tam dużo podobnych rzeczy jest, a poza tym, Rah jest głupi, bo wcale nie jest mądry.
Ale dałeś czadu:o
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
I jak? Wystarczająco zbliżyłem się do waszego stylu komunikacji? No kto podważy tak solidnie wyprowadzoną tezę? ;]
Jeżeli jedyną rzeczą, jaką potrafisz, jest pultanie się na wszystkie strony i "zniżanie się do naszego poziomu", bo ktoś się z Tobą nie zgadza, a ty nie umiesz się obronić argumentami, to jesteś najzwyczajniej żałosny i ja, jak pewnie także inni userzy lubiący Rahxephona, nie mam zamiaru tracić czasu na próbę rozmowy z Tobą, bo jestem "nauczony doświadczeniem" i wiem, że nic dobrego z tego nie wyniknie.
a poważnie...
Jak naprawdę chcecie podyskutować to musicie się trochę bardziej wysilić i napisać jakąś konkretną recenzję, w której uzasadnicie jakim cudem Rah nie ma nic wspólnego z Evą.
Bo w końcu ty się wysiliłeś i napisałeś coś więcej niż tylko "seria to kompletny plagiat". Poza tym uważasz, że np. Zero no Tsukaima jest zerżnięte z Shany? Przecież tyle jest podobieństw...
Ja, nauczony doświadczeniem, nie mam zamiaru się rozpisywać, dopóki nie pokażecie jakiejkolwiek zdolności prawidłowego rozumowania i wyciągania wniosków.
A ta "zdolność prawidłowego rozumowania i wyciągania wniosków" musi się oczywiście pokrywać z Twoimi "przemyśleniami", bo jak ktoś ma inne zdanie, to znaczy, że prezentuje niższy poziom, nie? Szkoda słów, człowieku. Ja chyba pasuję.
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-05-19 15:56:45)
"Skazany na zajebistość"
Coś chyba wam się wszystkim pokręciło. Tytuł tematu to nie NGE vs Rahxephon tylko Rahxephon TV vs Raxhephon Movie. Proszę niech ktoś mi wyjaśni samą końcówkę Rahxephon Movie w porównaniu do serialu ?
A poza tym proszę o rozmowę tylko na temat Rahxephona zarówno filmu jak i serialu.
Sorry za spama ale nie moglem sie powstrzymac
almisael napisał:Ja, nauczony doświadczeniem, nie mam zamiaru się rozpisywać, dopóki nie pokażecie jakiejkolwiek zdolności prawidłowego rozumowania i wyciągania wniosków.
A ta "zdolność prawidłowego rozumowania i wyciągania wniosków" musi się oczywiście pokrywać z Twoimi "przemyśleniami", bo jak ktoś ma inne zdanie, to znaczy, że prezentuje niższy poziom, nie? Szkoda słów, człowieku. Ja chyba pasuję.
Zupelnie jak bym slyszal giertycha wszystko co jest sprzeczne z jego ideologi i pkt widzenia jest zle
Ostatnio edytowany przez wizard2000 (2008-05-19 19:22:46)
Strony 1