#1 2008-05-20 21:17:58

Warhad
Użytkownik

Norita

Witam... jestem administratorem nowo powstałej strony grupy skanlacyjnej "Norita". Strona jest nowa, młoda, świeża i inne przymiotniki określające nowość. Niedługo pojawią się takie mang i jak "Clannad" czy "D.Gray-man" czy może "Gintama"...

Zainteresowanych chętnie zapraszam

Link: http://www.norita.glt.pl/

pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez Warhad (2008-05-21 14:36:21)

#2 2008-05-20 21:23:38

Zjadacz
Użytkownik

Odp: Norita

Popraw link, zią smile

Standardowo powodzenia życzę, bo trochę za wcześnie, by oceniać. Jeśli potrzebowalibyście pomocy przy Gintamie (korekta na przykład), to dajcie cynk. Przy takim czymś mogę pomagać smile

EDIT: Na stronie popoprawiajcie linki w Projekty", bo co bym nie nacisnął, to pokazuje się ten sam zestaw (czy to w "Skończone", czy w "W toku").

Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-05-20 21:26:25)

"Skazany na zajebistość"

#3 2008-05-20 22:46:47

Sobol15x
Użytkownik

Życzę powodzenia. Pierwszym plusem dla was, jest już to, że wzięliście ciekawe tytuły na warsztat.
Czcionka nawet dobra, ale przydałaby się bardziej czytelniejsza(coś w stylu "manga pl")i troszkę większa.
Czekam niecierpliwie na pierwsze chaptery D.Gray-man i Bokurano.
No i rada:
Nie bierzcie naraz za dużo projektów, bo wam sie odechce. Proponuję mieć ze dwa sztandarowe, a te pozostałe, to okazjonalnie.

btw. Nie mogę się powstrzymać.
Zjadacz i korekta xD~ Byś ją szybko robił jezor.

Ostatnio edytowany przez Sobol15x (2008-05-20 22:49:14)

Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!

#4 2008-05-20 22:50:36

bodzio
Użytkownik

Zjadacz napisał:

Jeśli potrzebowalibyście pomocy przy Gintamie (korekta na przykład), to dajcie cynk. Przy takim czymś mogę pomagać smile

Ty mi popraw 5 pierwszych epów Gintamy, a nie pomagać chcesz innym jezor

Życzę powodzenia. Z tego wszystkiego, to sam bym chętnie właśnie Gintamę zobaczył. smile_lol

wladza1.png

#5 2008-05-20 23:48:29

Hero
Użytkownik

Życzę powodzenia w tłumaczeniu mang na nasz ojczysty język, co cieszy a jeszcze bardziej cieszy mnie fakt, że macie w planach tłumaczyć mangę Claymore. Więc jeszcze raz powodzenia, wytrwałości oraz przyjemności w tym co robicie.

PS. Jak by ktoś chciał piosenkę z strony głównej to napiszcie PM.

PS 2. Warhad z czego jest ta tapetka na stronie głównej, bo bardzo mi się podoba:)

Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?

#6 2008-05-21 00:04:05

Zjadacz
Użytkownik

Sobol15x napisał:

Ale opinię mam smile_big Wiem, cienki jestem, ale chcę pomóc. Przygarnie ktoś Kropka?... XDDDD

Bodzio - lajt, zrobię, jak będę miał choć odrobinę czasu smile_big

"Skazany na zajebistość"

#7 2008-05-21 10:08:10

Rekid
Użytkownik

Zjadacz napisał:
Sobol15x napisał:

Bodzio - lajt, zrobię, jak będę miał choć odrobinę czasu smile_big

To my poczekamy jeszcze troche psze pana smile

Dla grupki powodzenia i czekam na Gintame !!! smile_big

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#8 2008-05-21 10:43:55

hikikomori
Użytkownik

No super, chętnie poczytamy, ale radzę zatrudnić korektora, bo NIETRUDNO się domyślić, że pojawią się skargi na błędy. Nie używacie przecinków? Za to nadużywacie wielkich liter. chyba że to z szacunku dla "Szefa". Przydałyby się również rzetelne informacje nt. składu, kto tłumaczy, kto się zajmuje sprawami technicznymi itd. "kolejny miły pan" nie zajmuje się zapewne jedynie prawieniem komplementów. Tak tak, mam skrzywienie zawodowe:P Tak czy siak, życzę powodzenia.

#9 2008-05-21 14:39:28

Warhad
Użytkownik

dzieki za słowa otuchy ^^ Pierwsze chapy Gintamy pojawią się już wkrótce (zacząłem tłumaczyć)... a co do tapetki to nie wiem skąd  to ^^

Pozdrawiam

#10 2008-05-21 14:40:26

Aaron
Użytkownik

Większość mang, które macie w planach już ktoś robi. Nie widzę sensu w dublowaniu się. Polecam zapoznać się z tą stroną smile

#11 2008-05-21 15:10:10

Sobol15x
Użytkownik

Co do GantZ, to polecam zrobić go wspólnymi siłami z Yakusoku-Scans. Jakie plusy?
- reklama
- kolejny projekt na liście.

Ostatnio edytowany przez Sobol15x (2008-05-21 15:10:37)

Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!

#12 2008-05-21 15:35:06

ufix sama
Użytkownik

Warhad napisał:

dzieki za słowa otuchy ^^ Pierwsze chapy Gintamy pojawią się już wkrótce (zacząłem tłumaczyć)... a co do tapetki to nie wiem skąd  to ^^

Pozdrawiam

Możecie mi/Zjadaczowi podesłać teskt Gintamy do korekty jakby była taka potrzeba oczkod Lubimy to anime.

Tak, to ja, bodzio, tylko piszę nie ze swojego konta ^^ Ale brata xD

Ostatnio edytowany przez ufix sama (2008-05-21 15:35:42)

#13 2008-05-21 19:33:09

Aur0r
Użytkownik

Witam wszystkich ^^, czytając wasze wypowiedzi nie mogę ukryć zadowolenia, że projekt się podoba choć jeszcze wiele pracy przy nim. Mimo to cieszę się że nasza praca nie poszła na marne i miło się przyjęła..

Teraz parę wyjaśnień

Hero napisał:

PS 2. Warhad z czego jest ta tapetka na stronie głównej, bo bardzo mi się podoba:)

Z tego co pamiętam to znalazłem ową tapetę na "KrainaTapet" a dokładniej TU

Zjadacz napisał:

EDIT: Na stronie popoprawiajcie linki w Projekty", bo co bym nie nacisnął, to pokazuje się ten sam zestaw (czy to w "Skończone", czy w "W toku").

Skupiłem się na projektach trwających więc działy "skończone" i "porzucone" nie maja jeszcze swoich kategorii dlatego też pojawia się to samo. Zmienię to w najbliższym czasie tj. po dodaniu tego posta ^^,

hikikomori napisał:

Nie używacie przecinków? Za to nadużywacie wielkich liter. chyba że to z szacunku dla "Szefa". Przydałyby się również rzetelne informacje nt. składu, kto tłumaczy, kto się zajmuje sprawami technicznymi itd. "kolejny miły pan" nie zajmuje się zapewne jedynie prawieniem komplementów.

Mam manię dużych liter. Nie wiem skąd to się u mnie wzięło, ale odkąd pamiętam ciągle tak pisze.. postaram się tego unikać ^^, Co do newsa to info o ekipie miało być poprawione jednak zająłem się mangami forum i innymi pierdołami i jakoś tak zapomniałem o tym. Poprawię po napisaniu tego posta xD.

Aaron napisał:

Większość mang, które macie w planach już ktoś robi. Nie widzę sensu w dublowaniu się.

Razem z Warhadem przelecieliśmy wszystkie mangi (bez skojarzeń) i co prawda musimy zrezygnować z paru pozycji, ale już na ich miejsce wklepaliśmy nowe, których nie widziałem na stronie którą podałeś.

Stopka forum

© Animesub.info 2024