#101 2016-11-25 20:35:07

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

Offline

#102 2016-11-26 00:36:14

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

Tylko, że nie ja mam aegi sub master a nie ma tam mochy do ściągnięcia oraz jak ściągnęłam sobie motion, to nie mam motion data config,  tylko trim i revert ;c

Offline

#103 2016-11-26 00:55:08

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

Mocha (podziękuj potem Devilkanowi za upload).
Potrzebujesz Quick Time, kodek x264 i Aegi Mastera. Sam tracking tak jak w poradniku – równie proste, co włączanie ręcznego.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-11-26 00:55:25)

Offline

#104 2016-11-26 12:37:23

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

Quick time mam, kodek x264 zainstalowałam, moche też, ale dalej nie mam tej mochy w aegi i ciągle nie mam aegi motion config ;/

Offline

#105 2016-11-26 12:46:08

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

To jest ten motion script, który instalujesz przez DC.

Offline

#106 2016-11-26 17:46:44

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

Nie mam tam czegoś takiego.
Miałam tylko aegisub motion. Ściągnęłam i w zakładce automation mam tylko to aegisub motion. Najadę na to i mam tam tylko: zastosuj, revert, trim, trim each i trim settings. Nie mam żadnego motion config.

Ostatnio edytowany przez Lancelota (2016-11-26 17:47:29)

Offline

#107 2016-11-26 17:55:59

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

Nie potrzebujesz czegoś takiego.
Trim (w trim settings musisz najpierw wskazać swój x264) -> wrzucasz do Mochy -> track -> zapisujesz tracking -> Aegi motion -> Apply/Zastosuj.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-11-26 17:56:05)

Offline

#108 2016-11-26 19:15:30

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

Tylko kompletnie nie wiem jak działa mocha...
A poradnik z yt nic mi nie daje, bo zaznaczanie się nie przesuwa.

Offline

#109 2016-11-26 20:28:23

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

Poradnik masz w pierwszym linku. Przecież tam jest wszystko dokładnie pokazane. Wytnij sobie trimem video, zaznacz znak tym krzyżykiem i wytrackuj strzałką.

Offline

#110 2016-11-26 22:48:55

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

No dobra. A co zrobić z licencją? Wyskakuje mi, że mogę tylko robić do 10 klatek... :/
W dodatku zaznaczenie mi się źle przesuwa. Zaznaczanie przy powiększeniu nic nie daje.
I czy jest możliwość, by napis też tak ładnie się zamazywał? XD

Ostatnio edytowany przez Lancelota (2016-11-26 23:28:03)

Offline

#111 2016-11-26 23:25:09

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

No tam pewnie jest jakaś instrukcja, jak to spiracić. A przy przesuwaniu musisz patrzeć na opcje. Jak ruch leci tylko w bok, to dajesz X, bez żadnych y/scale.

Offline

#112 2016-11-27 00:13:02

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

Nie rozumiem. Gdzie to znajdę?

Offline

#113 2016-11-27 01:01:55

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

Jak skończysz trackować i dasz "Apply", to wyskoczy ci okienko z ustawieniami. Serio, wszystko jest w tych linkach. Czytaj uważnie.

Offline

#114 2016-11-27 03:52:04

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

A da się użyć 1 motionu do wszystkich napisów czy nie? Mają inne klatki i robienie każdego z osobna zajmie wieki...

Offline

#115 2016-11-27 14:16:46

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

Niet. Jak wystarczy ci mniejsza dokładność, to możesz podzielić tekst na 2-3 movy. Tak czy owak, toporna robota. Prościej byłoby zrobić coś innego, bo nikt ci nie każe tego kopiować 1:1.

Offline

#116 2016-11-27 18:48:34

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

Jakoś się pomęczyłam i zrobiłam do każdego z osobna. Teraz tylko jak to w megui scalić, by napisy się nie trzęsły czy nie rozjeżdżały.

Offline

#117 2016-11-27 19:21:55

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

O takie rzeczy to pytaj np. MasaGratoRa, bo ja nie mam zielonego pojęcia o skryptach do kodowania.

Offline

#118 2016-11-28 22:35:36

DeathNote83
Użytkownik
Skąd: Bolków
Dołączył: 2011-05-11

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

A ja mam takie pytanie. Potrzebuję zrobić duży napis z białym tłem aby zakryć hiszpański tytuł, na poniższym SCREENIE. Jest to w jakiś prosty sposób do zrobienia? Rozdzielczość wideo to 1432x1080

Offline

#119 2016-11-28 22:49:20

Kamiyan3991
Użytkownik
Skąd: Katowice
Dołączył: 2014-01-18

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

{\an5\bord0\shad0\blur1\pos(640,360)\p1}m 0 0 l 100 0 100 100 0 100

Tagi fscx/fscxy (np. \fscx130\fscy110) zmieniają ci rozmiar tej figury. Oprócz tego dajesz odpowiedni kolor i ustawiasz to na ekranie, gdzie tam chcesz.

Offline

#120 2016-12-15 12:59:53

Akan69
Użytkownik
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Dołączył: 2013-03-04

Odp: ASS i AegiSub - pare pytań

Witam
Nie wiem, czy to dobry dział, jeśli nie to przepraszam.
Szukam skryptu .lua, aby można było wstawić tag {\alpha&H60&} w miejscu położenia kursora.
Szukałem wszędzie i wszystkie wstawiają tag na początku, wiem, że Hydra coś takiego ma.
Mnie nie potrzeba takiego kombajnu i bawieniem się nim.
Chodzi o to, żeby za pomocą odpalenia skryptu wstawiał tag w miejscu kursora.
Czy jest taki skrypt?

Offline

Stopka forum

© Animesub.info 2019