Nie jesteś zalogowany.
Jeśli był tutaj na forum opisywany problem, to przepraszam. Szukałem, aczkolwiek nie znalazłem.
Wyskakuje mi podczas ładowania video taki oto błąd: "Error Setting video" --> avisynth factory: AviSynth Error FFmpeg source. Video source is unseekable" po czym nie chce załadować podglądu.
Przeinstalowałem kodeki CCP.
Sprawdziłem też film - ściągnięty w całości.
Wszedłem także w ustawienia Aegisuba w opcje video, zmiana ustawień nie przyniosła żadnych zmian.
Zajrzałem również do ffdshow i Vsfilter. Jednak nie wiem co tu się gryzie. Na pewno nie skrypt, bo u innych działa. Więc stawiam, że coś z kodekami, z mpg'iem. ;/
Ps: Aegisub, na którym pracuję to wersja: "Aegisub v2.1 relase svn 1847". Pierwszy raz mnie takie coś wyskoczyło...
Ostatnio edytowany przez Rein (2008-06-30 13:37:18)
Możesz spróbować pobrać i zainstalować najnowszą wersję AviSyntha.
Najpierw spróbuj wleżć w opcje Aegisub, potem wejdź w zakładkę Video i sprawdź czy w sekcji "ADVENCED - EXPERT USERS ONLY" masz zaznaczoną opcję "Avisynth renders its own subs" jeśli tak to odznacz ją. Zapisz ustawienia. I sprawdź czy coś się zmieniło. Kiedyś miałem chyba coś podobnego i to właśnie mi pomogło. A jak nie podziała to może ściągnij najnowszą wersję Aegisub v2.1.2 PREVIEW SVN r1987. A i jest jeszcze inna alternatywa ściągnij Vista Codec Package (niech nie zmyli cię nazwa jest wersja na XP i Viste) (MeSio mi nie dawno polecił te kodeki, bo dzięki nim otwiera się dużo formatów w aeigsub i nie tylko oraz podobno zmiata CCCP z powierzchni ziemi ).
Ostatnio edytowany przez ShAd0w (2008-06-30 14:08:13)
Też miałem coś takiego, ale udało mi się to naprawić wgrywając starszą wersje AviSyntha, i o dziwo to zadziałało.
Inna starsza/nowsza wersja Avisyntha nie dała rady.
Opcje video Aegisuba zmieniałem na samym początku.
Zestaw kodeków - namieszał jeszcze bardziej xD
Jak zwykle, gdy wydaje ci się, że problem jest trudny do rozwiązania - okazuje się banalnie prosty. xD
Wystarczyło zainstalować najnowszą wersję Aegisuba i po problemie. Nie wiedziałem, że jest nowsza wersja od tej co mam, Aegi mi nie wykrywał aktualizacji xD Nvm. Wszystkim niezmiernie za pomoc dziękuję. Temat (chyba) można zamknąć. xD
Masz czysty AviSynth czy dorzucałeś do niego jakieś filtry?
Masz najnowszy AVS i Aegi, czy wersje night itp.
Film daje sie odtwarzać i (ważne) normalnie przewijać w playerach?
Jaki to format? MKV, AVI?
Podepnę się pod stary temat, może ktoś pomoże bio już mnie szlag trafia. Agie (Aegisub-2.1 - 2.1.8) otwiera mnie jedynie stare rawy w avi-mp4.
Zainstalowane najnowsze na fabrycznych ustawieniach KLCodek bądź CCCP z doinstalowanym lub nie AviSynth 2.54-2.58, agie wywala mnie taki błąd:
---------------------------
Error setting video
ffmpegsource factory: FFmpegSource video provider: Failed to index: Can't create decompressor: Unsupported compression method.
avisynth factory: AviSynth error: FFVideoSource: Can't create decompressor: Unsupported compression method.
Error setting video
avisynth factory: AviSynth error: FFVideoSource: Can't create decompressor: Unsupported compression method.
ffmpegsource factory: FFmpegSource video provider: Failed to index: Can't create decompressor: Unsupported compression method.
podane powyżej porady przetestowane
Jeśli wywala Ci ten błąd na nowych plikach mkv, a nie starych, to przemuksuj te nowe jakimś starszym mkvmerge.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
qwig jesteś WIELKI rzeczywiście pomogło zejście z mkvtoolnix 4.40 na 3.0.... Dzięki za pomoc
Albo trzeba wyłączyć kompresję nagłówków (czy jakoś tak) - kolejny genialny pomysł*, który jedynie przeszkadza.
* Tak jak te zostawianie informacji o AR w strumieniu...
Szybciej będzie napisać, żeby zrobił downgrade (ew. upgrade aegi), niż kazać coś w opcjach zmieniać
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Mam to samo, co poprzednicy, tylko, że to się dzieje przy niektórych plikach, jakieś pomysły?
Jak przerobię plik mkv na Mp4 to śmiga.
Dzięki, normalnie ucałowałbym Cię
I dzięki za szybką odpowiedź :-).
Pozdrawiam .