Nie jesteś zalogowany.
W dniach 22-25 sierpnia w Toruniu odbędzie się czwarta już edycja konwentu miłośników kultury japońskiej PierniCON.
Konwencją tegorocznej edycji konwentu będą święta i wierzenia japońskie.
Liczba wejściówek: nieograniczona!
Jeśli jest ktoś jeszcze zainteresowany rezerwacją miejsca na konwencie, do 15 sierpnia można dokonywać przedpłaty na konwent.
Źródło: Oficjalna strona konwentu PierniCON 4
No i na koniec dość standardowe pytanie: wybiera się może ktoś z Was? ;-)
Tym razem odpuszcze... Liczę na relacje i fotki. Zeszłoroczny Piernik był najlepszym konwentem na jakim byłam, mam nadzieje, że ten będzie taki sam, a może i lepszy
Też może się wybiorę, jak tylko w przyszłym tygodniu urlop załatwię, to pojadę, no chyba, że wyskoczy coś nieoczekiwanego, mam nadzieję że znajdą się jacyś fani z okolic Katowic, którzy pojadą pociągiem o 7.14;), no chyba, że ktoś lubi luksusy za 130 zeta w jedną stronę.
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Ja jadę na piernicon z Sashimim. Mam nadzieje, że będzie niezła zabawa ^^
Mam zarezerwowane miejsce więc na 100% będę
Ja też na 100%.
Jeszcze ktoś z Olsztyna?
A jedzie ktoś na 100% z Poznania? Supprzem?
czyżby tak mało ludzi z anfo wybierało się na to konwenciwo ?
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
Możliwe, ale to jest ansi
"Skazany na zajebistość"
czyżby tak mało ludzi z anfo wybierało się na to konwenciwo ?
A czy kiedykolwiek na jakiś konwent wybrało się dużo osób z tego forum ^^?
Ostatnio edytowany przez Hayate (2008-08-21 13:41:35)
No i już po konwencie. Czas, by trochę opisać swoje wrażenia
Mówiąc krótko: doskonale się bawiłem! PierniCON 4 dorównał swojej poprzedniej edycji i był jeszcze lepszy! Bardzo miło spędziłem na nim czas, a atrakcji po raz kolejny było co nie miara. W tym roku PierniCON odbył się w Zespole Szkół nr 14 w Toruniu. Należy wspomnieć, że do dyspozycji organizatorów została oddana cała placówka, w której skład wchodziły dwa budynki oraz boisko (chociaż nie jestem do końca pewien, czy to boisko również było na wyłączność). Jednakże dzięki takiemu przedsięwzięciu, main room, w którym odbywały się największe atrakcje, znajdował się w osobnym budynku w auli.
Na samym początku muszę bardzo pochwalić organizatorów oraz ochronę za bardzo dobrą organizację konwentu. Dla przykładu, przed odbyciem się cosplayu, na którego praktycznie zawsze przychodzi największa ilość konwentowiczów, został ogłoszony drobny komunikat od ochrony odnośnie zachowania się w razie wystąpienia jakiegoś zagrożenia. Na szczęście nic takiego nie miało miejsca.
Co do atrakcji, jak już wcześniej wspomniałem, było ich co nie miara i na każdej, w której uczestniczyłem, doskonale się bawiłem. Pragnę też serdecznie pogratulować grupie WTF Productions za doskonałą scenkę cosplayową, czyli "Kopciuszka" w wersji Final Fantasy VII: Advent Children! Wielkie gratulacje należą się także grupie XDLOL za fandomową wersję utworu "W aucie" oraz fandomową wersję programu Whose Line Is It Anyway!
Gdy zapadła już późna noc, odbył się Hentaiowy Konkurs Dubbingowy, na którym naprawdę mocno się uśmiałem! XD Właśnie na tym konkursie pojawił się tekst roku, ale jest on niecenzuralny, dlatego go tutaj nie przytoczę
Sam już nie wiem, co więcej dodać. Zabawa była naprawdę przednia i już nie mogę się doczekać kolejnego Piernika!
To ja napiszę o wadach, których było znacznie mniej, ale jednak były. Po pierwsze po przyjściu na teren konwentu nikt nie wiedział co i gdzie się odbywa, bo informatory pojawiły się chyba dopiero po godzinie, wcześniej były rozpiski na drzwiach sal, to też co mądrzejsi robili ich zdjęcia.;)
Drugie, co dawało się we znaki, to tłum przy stoiskach umiejscowionych blisko wejść do sali, co też utrudniało dostanie się na panel, konkurs czy też event.:(
To specjalne rozmieszczenie sal, o którym wspomniał Deshi sprawiło, że do końca konwentu nie wiedziałem gdzie znajduje sie second room, choć to i tak zbytnio potrzebne mi nie było, bo tam głównie anime leciało, a ostatnio jakoś nie oglądam anime na konwentach^^.
A teraz o tym czego było najwięcej, czyli o atrakcjach. Na cosplayu byłem całym, ale dostałem się tam gdy już miejsca do stania na "czymś wyższym" nie było, nie wspominając już o siedzeniu, na szczęście, gdy już zaczęły się scenki cosplayowiczów nie było już po jednej stronie i mogłem się znacznie zbliżyć do sceny, czego efektem były nagrania 4 pierwszych scenek (narutardzi i ostatnia grupa się już nie zmieścili).
Hentajowy contest dubbingowy też wymiatał, a szczególnie ostatnia, czwarta grupka, która już praktycznie wierszowała zdania. Pomysł odgrywanych scenek przez uczestników, był bardzo trafny, w porównaniu do Porytkonu 2, gdzie było słychać braki w dubbingu podkładanego pod gotowe wideo. Tematy scenek były zróżnicowane, jak to mówią dla każdego coś dobrego. I ten super tekst tego konkursu: Koniec ru ania, minął Piernicon, szykuj ci
czkę na Magnificon. [roftl]
Tak poza tym, to po skończeniu konkursu amv-ałkowego jak dla mnie nie było już co robić, więc wbiłem z Hayate i Sashimim do games roomu, gdzie pograliśmy w Jungle Speeda i blokera przez jakieś 5 godzin, później byliśmy jeszcze na DDRach, udało mi się, bo znalazłem nooba do pary i "poskakaliśmy" sobie wspólnie na 1 lv, tak sobie myślę, że po załapaniu o co w tym chodzi mógłbym nieco podnieść lv, ale jakoś nie miałem już później okazji, by to sprawdzić.
To było takie małe podsumowanie, szkoda mi tylko, że nie było z nami Zjadacza, któremu wydał się za drogo przejazd do Torunia, choć jakby poszukał, to znalazłby znacznie tańsze połączenie.
No i na koniec wstawiam jeszcze linki do zdjęć:
Paczka1
Paczka2
w każdej jest ok 50 zdjęć, pojawią się jeszcze dwie takie paczki no i filmiki.
Ostatnio edytowany przez Bakura (2008-08-27 16:07:15)
Kainote link
Umu umu
To może i ja coś naskrobię.
Po odczekaniu swojego w kolejce udało mi się dostać. Oczywiście ludzie bez rezerwacji dostali się trzy razy szybciej - jakby inaczej? Większość sleepów była już zajęta, więc musiałem sam sobie znaleźć miejsce. Tak czy inaczej na parapecie nie było tak źle.
Chyba najbardziej zapadły mi w pamięci koncerty. Opening z Higurashi w wykonaniu Tamiko był naprawdę świetny, a dla Blackie (Black Geishy?) plus natomiast za próbę zaśpiewania kultowego Ike Ike.
Worms LARP - no czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Prawie dorośli ludzie posklejani taśmą, wijący się po ziemi i strzelający z wyimaginowanych broni - takiego widoku się nie zapomina.
Cosplay. Oooo, cięzko było się dostać. Niby udało mi się załapać na miejsce siedzące, ale tłum stojących i tak mi skutecznie wszystko zasłonił. Cosplayerzy na medal, a zwłasza scenka z kopciuszekiem al'a Final Fanstasy. Tylko te wrzaski krejzolek siedzących obok mnie (a może to były te słynne yaoistki?)...
Sala konsolowa i DDR dopisały. Maniacy mieli się gdzie wyszaleć.
Bym zapomniał o sklepach. Również dopisały. Gadżety, koszulki, przypinki, mangi, koszulki i czego jeszcze dusza zapragnie. Tylko ceny trochę zaporowe. Teraz żałuję, że nie kupiłem sobie tej koszulki z pedobearem.
No i projekcje. Większość puszczanych anime była wszystkim dobrze znana (m.in. Mnemosyne czy Bamboo Blade). Niestety niektóre emisje opóźniały się lub w ogóle nie odbyły. I dlaczego w pokoju, gdzie miało być yuri night, było zupełnie coś innego?
EDIT: Jeszcze coś. Też żałuję, że nie było Zjadacza. To byłaby dopiero konfrontacja.
<żart>
Ostatnio edytowany przez kiczowatykoles (2008-08-26 23:27:30)
Kurde, nie wiedziałem, że jestem aż tak popularny ^^''
"Skazany na zajebistość"
To ja kontynuuję wstawianie zdjęć:
Paczka3
Paczka4
Zjadacz, jesteś popularny, szczególnie w tej twojej niebieskiej konwentowej koszulce nie można cię przegapić.:D
Ostatnio edytowany przez Bakura (2008-08-27 18:21:53)
Kainote link
Umu umu
KKnD, nie wiedziałem, że tam byłeś, pewnie pół konu w mainie albo secondzie spędziłeś, co?;)
Chyba mnie z kimś pomyliłeś...
No racja, sorry, masz taki awek i sygna, że na resztę nie patrzyłem.
Ostatnio edytowany przez Bakura (2008-08-27 18:21:30)
Kainote link
Umu umu