Nie jesteś zalogowany.
WITAM! WITAM!
Założyłem ten watek byśmy tutaj zgromadzili cała wiedzę na temat NGE Rebuild. Dla tych co nie wiedza są to nowe wydania NGE + lepsza jakość + nowe sceny + nowe zakończenie (z tego co zrozumiałem)
Wyjdą 4 nowe epizody :
EVANGELION:1.0
japoński tytuł to : Evangelion shin gekijōban: Jo
polski tytuł to : Nowy kinowy film Evangelion: Prolog
data premiery w Japoni przypadła na 1 września 2007 r.
A co za tym idzie jest już na necie.
EVANGELION:2.0
japoński tytuł to : Evangelion shin gekijōban: Ha
polski tytuł to : Nowy kinowy film Evangelion: Przełamując lody
data premiery w Japoni przypadła na styczeń 2008 r.
Niestety nie spotkałem sie z nim na necie lecz jakoś dogłębnie nie szukałem.
EVANGELION:3.0
japoński tytuł to : Evangelion shin gekijōban: Kyū
polski tytuł to : Nowy kinowy film Evangelion: Pośpiech
data premiery w Japonii przypada na lato 2008 r.
EVANGELION:FINAŁ
japoński tytuł to : Evangelion shin gekijōban: ?
polski tytuł to : Nowy film kinowy Evangelion: ?
data premiery w Japonii przypada na lato 2008 r.
Jeżeli macie jakieś nowsze informacje zapraszam do dyskusji :-)
Swoja droga te filmy chyba w HD już będą ;-) i kolejna sprawa czy ktoś już ma w dobrej jakości któraś z części wraz z pasującymi napisami?
Pozdrawiam! i Zapraszam do dyskusji ;-)
Wersja od TV-Japan, nie pamiętam czy są napisy, ale jak nie ma to, któreś z ANSI będą pasowały.
W HD nie widziałem, tzn. widziałem, ale upscale przez co jakość średnia.
Ostatnio edytowany przez berith14 (2008-08-27 13:00:18)
@Rudyy
Tutaj masz wersje DVDRip:
http://www.nnh.na7.pl/forum/viewtopic.php?t=1246
Screeny sa wiec jakosc mozesz potwierdzic, plik wazy 1,1 GB. Dopasowane polskie napisy są na ansi.
o jaka odpowiedz ! dzieki wielkie:D troche za szybko daliscie jak ja mam sie teraz uczyc na poprawki!
czyli wszystkie filmy juz wyszly? Chyba nie do konca w dobrych jakosciach co? bo podobno dvd wychodzi ok. 8-9 miesiecy po wejsciu do kin. No w HD przydalaby sie cala seria NGE Tak dla upamiętnienia dzieła:D
Moim zdaniem najlepszą jakość z dotąd wydanych ma [XPbI4] (waży też niestety najwięcej). Tuż za nimi bym ulokował Eien-acg oraz Zero-Raws. Oczywiście są na NASI odpowiednie napisy Swoją drogą za czas jakiś spodziewajcie się hardka.
Teraz pytanie: skąd wziąłeś te daty wydania oraz polskie tytuły? Z tego co wiem, część druga ma być wypuszczona we wrześniu tego roku. Niestety AniDB mi w tym momencie nie pomaga, bo wg nich części 2 i 3 zostały wydane wcześniej niż 1
Ostatnio edytowany przez groozin (2008-08-27 13:32:32)
Drugi film wyjdzie w okolicach początku 2009 roku, ewentualnie pod koniec 2008. Anno pracuje nad szczegółami. Reszta jest tajemnicą.
Ostatnio edytowany przez almisael (2008-08-27 13:58:46)
daty wziolem z tej strony : http://pl.wikipedia.org/wiki/Rebuild_of_Evangelion
czyli jeszcze raz bo sie pogubilem, narazie wyszedl tylko pierwszy film ale nie jest on w HD tak? Lecz jest to coś ale DVDRip?
natomiast na drugi z czterech filmow trza czekac albo do konca 2008 albo poczatku 2009? ale bedzie to dopiero wchodzilo do kin w Japonii tak?
a warto oglądać w ogóle 1 film? czy jest to wszystko z serii tv?
Dokładnie, na razie nie ma jeszcze drugiego filmu a pierwszy jest, ale tylko DVD-rip. Prawdziwego HD na razie nie ma, ale pewnie kiedyś będzie
Na Wiki ktoś się pewnie pomylił i wpisał 2008 zamiast 2009.
Co do pierwszego filmu, to jest on niemal wiernym przerobieniem pierwszych 6 odcinków na film, ale jest też kilka istotnych zmian np odnośnie Lilith. Poza tym jest świetnie wykonany, moim zdaniem warto zobaczyć
Pojedynek z Ramielem to istne epickie arcydzieło. Poza tym, cała animacja jest stworzona od nowa. Usunięto większość komicznych sytuacji i dodano kilka zupełnie nowych scen. Największym minusem jest to, że nie pojawia się jeszcze Asuka.
P.S. NGE zawsze warto oglądać.
Ostatnio edytowany przez almisael (2008-08-27 17:41:03)
Moim zdaniem najlepszą jakość z dotąd wydanych ma [XPbI4] (waży też niestety najwięcej).
Zarzuć screenem jak ją posiadasz, chciałem porównać jakość, bo moja wersja jest jakaś wyblakła i nie ma żywych kolorów.
tymek88 jest maly problem ta wersja co na rapidzie podales link nie dziala gdyz drugi plik nie istnieje juz:/ wiec jak mozesz wrzuc ponownie i ja sciagne:) najlepiej dzis bo kupilem wejscie na rapida na 24 h ;-)
Proszę bardzo, oto przykładowe screeny z [XPbI4]:
Różnice pomiędzy nią, a przykładowo Zero-Raws nie są wielkie, ale gdybyśmy porównywali screeny, było by je widać.
BTW ta wersja z wyblakłymi kolorami też chyba się kiedyś przetoczyła przez mój dysk.
Przy okazji dorzucę mały product placement: dekoder wideo w nowych kartach ATI jest rewelacyjny! Na moim dotychczasowym GF6 niektóre sceny w filmie były zbyt ciemne i mało widoczne, a teraz wszystko jest piękne! Poza podbiciem kolorków karta rozjaśnia zbyt ciemne ujęcia nie robiąc przy tym wrażenia sztuczności. Jeśli zmieniacie grafę, polecam Radki, bo na wydajność też nie można narzekać (GRID i Assassins Creed śmigają jak złoto).
Ostatnio edytowany przez groozin (2008-08-27 21:09:38)
Że tak powiem porównywanie zdjęć w .jpg jest lekko ujmując, nietrafione.
Dałbym w bmp, ale imageshack by mi tego nie przyjął A do oddania kolorów jpg w zupełności wystarczy, z resztą w ruchu i tak się nie widzi najdrobniejszych szczegułów.
Dzięki groozin, rzeczywiście trochę lepsze kolory niż moja wersja, jednak dalej kolorystyka nie jest najwyższych lotów. Niech wydadzą lepiej wersję na BD.
Warto czekać ;] a nawiasem mówiąc..
To zrobić zrobią, a dostać Grę Girlfriend of steel 2 po ang nie dostaniesz nigdzie ;p
tak swoja droga mam pytanko:-) Bo po raz kolejny obejrzalem sobie serie NGE TV ale pierwszy raz End of Evangelion i moge prosic kogos by mi wytlumaczyl zakonczenie?:D bo ogladalem dwa razy i nie qmam w koncu go sorry jak to moze taka trywialna rzecz ale ja mam problem
ps. czy cala ta nowa seria to bedzie tylko streszczanie odcinkow + nowe sceny? czy powstanie cos nowego?
A którego elementu konkretnie nie rozumiesz? Bo musisz wiedzieć, że zażarte dyskusje się toczyły na ten temat, a i tak wiele kwestii nie zostało do końca wyjaśnionych Jeśli chcesz wiedzieć kto został na Ziemi, to prawdopodobnie wszyscy posiadający wolę życia, chociaż niektórzy propagowali tezę, że tylko Shinji i Asuka jako nowi Adam i Ewa. Co do ostatnich słów Asuki, to teorii są dziesiątki i wszystkie całkiem logiczne. Być może wyrażają pogardę dla braku konsekwencji Shinjiego, który próbował ją zabić a jednak w ostatniej chwili się rozkleił i rozpłakał.
Co do nowych filmów, to obejrzyj zapowiedź następnej części na końcu pierwszego. Będzie MASA nowości. Brakuje tylko żeby pojawiła się Mana (Kimże jest Mana? Wiedza dla wybranych )
Ostatnio edytowany przez groozin (2008-08-28 10:53:13)
Oj będzie się działo. Co do Many to mogę powiedzieć, że była wspominana także w wersji TV.