Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3
No widzisz. Jednak jest oko.
almisael napisał:Od 13 lat trwa dysputa nad NGE. Każdy nawet najmniejszy szczegół został omówiony do szpiku kości, włącznie z najdrobniejszą terminologią i wielostronicowymi opisami pojedyńczych klatek. Innymi słowy, jesteście 3000 lat za murzynami, układając kolejność aniołów, kiedy inni omawiają teorie gwałtu Ritsuko, symboliki słońca i księżyca w relacji Asuka - Rei, próby samobójczej Asuki, czy wykorzystania podstaw mechaniki kwantowej przez Rei do przemieszczania się.
Czyli bełkot do potęgi drugiej
Tu jest dobra stronka o tych teoriach, odkryciach i zwykłych informacjach http://evageeks.org/FGP/Encyclopedia:Main (biada Ci jak nie znasz w dzisiejszych czasach angielskiego młody człowieku.)
Akurat próba samobójcza Asuki nie wymaga żadnych teorii, oglądając uważnie każdy chyba na to wpadł (jeśli miał wersję bez cenzury rzecz jasna.)
Z forum evageeks właśnie przybywam, aby oświecić was - niewiernych. ;]
A co do Asuki, to jej próba samobójcza nie jest taka oczywista.
a1)
wersja pierwsza, emitowana w telewizji. Woda nie jest czerwona.
a2)
Wersja z wydania Platinum. Zmieniono kolor wody, jednak nie jest pewne, czy to woda jest czerwona, czy to rdza w wannie tworzy taki efekt.
b)
Scena z EoE. Asuka ma na nadgarstku bandaż. Ale...
c)
Ale ten bandaż tylko mocuje kroplówkę.
d)
Druga ręka Asuki jest czysta. Jednak te sceny dzieją się jakiś czas po fakcie w wannie, więc nacięcia mogły się zagoić. Wracając do pierwszego obrazka to należy jeszcze zauważyć, że kompletnie załamana Asuka poskładała dokładnie ubrania w kostkę i połozyła je na krześle. Wiele prób samobójczych cechuje się właśnie taką niezrozumiałą pedantycznością.
A wiedzieliście, że Adam to kobieta? :>
Ostatnio edytowany przez almisael (2008-08-29 11:59:31)
czego to mozna sie dowiedziec:D a test dla gejów bardzo mi sie podobal bez kitu Ciekawe zmiany zaszly w Platinum, a swoja droga to niezle sie dopatrujecie szczególów:D
ps. wydaje sie to nie krew w wannie tylko rdza bo patrzac na jej stopy nie widac by byly zanurzone w krwi tylko oparte na rdzawej wannie
Ostatnio edytowany przez Rudyy (2008-08-29 13:23:31)
no to faktycznie takimi przypuszczeniami to nie da sie jednoznacznie fabuly filmu okreslic:D
To jeszcze jest nic Spróbujcie się dowiedzieć czyja dusza jest zamknięta w rdzeniu Evy 00. Ładnych parę lat temu były 3 główne teorie: a) Niczyja, Eva 00 nie ma duszy b) Naoko Akagi c) Pierwszej Rei. Prawdziwa wojna się toczyła pomiędzy wyznawcami poszczególnych teorii Również nie brakowało w niej wielu logicznych argumentów, masy screenów, cytatów etc. Przy okazji wyniknął kolejny problem: czy "duszę" w Evangelionie mamy traktować w myśl nauk chrześcijańskich, czy też po prostu jako stan umysłu, a może jeszcze coś pomiędzy. Oczywiście jasnego rozwiązania wciąż nie ma, ale każdy ma swoje zdanie na ten temat.
i dlatego to anime bedzie wiecznie zywe:D swoja droga Rei w koncu pokochala Shinji?
i dlatego to anime bedzie wiecznie zywe:D swoja droga Rei w koncu pokochala Shinji?
ale która ??
(Rei 2 oddała za niego życie więc chyba tak)
(a co do duszy 1 Rei zamkniętej w eva 00 to czy Rei nie miała tylko 1 duszy którą przenosili do kolejnych ciał (coś takiego mi się kojarzy że w mandze było wyjaśnione, że to tylko "kontenery dla duszy"))
/
też prawda przecież 1 była dzieckiem a później wszystkie były nastolatkami
Ostatnio edytowany przez skam123 (2008-08-29 22:21:00)
Rudyy napisał:i dlatego to anime bedzie wiecznie zywe:D swoja droga Rei w koncu pokochala Shinji?
ale która ??
(Rei 2 oddała za niego życie więc chyba tak)
(a co do duszy 1 Rei zamkniętej w eva 00 to czy Rei nie miała tylko 1 duszy którą przenosili do kolejnych ciał (coś takiego mi się kojarzy że w mandze było wyjaśnione, że to tylko "kontenery dla duszy"))
Tak, ale według niektórych dusza pierwszej Rei została zamknięta w Evie, zaś druga zrodziła się od nowa z nowym ciałem i duszą. Według tych spekulacji od tego momentu dla Rei produkowano 'ciała zamienne'.
Jeszcze inni twierdzili, że Evie zemknięto fragment duszy Rei (analogicznie do matki Asuki, która po teście zbliżeniowym z Evą utraciła tylko część duszy). Ten brak fragmentu duszy miałby tłumaczyć jej trudność w nawiązywaniu kontaktów i wyrażaniu emocji.
Zostawiam wam to do przemyślenia, sam nie mam pewności gdzie tkwi prawda, ale druga wersja teorii jest moim zdaniem dyskusyjna.
Co do Rei, to na pewno żywi do Shinjiego jakieś uczucie. Może to coś w rodzaju platonicznej miłości. Ciekawa pod tym względem jest manga, która jeszcze odrobinę zbliża ich do siebie. Przyznam, że chciałbym, żeby w nowych filmach ten wątek toczył się bardziej na wzór mangowy.
Ostatnio edytowany przez groozin (2008-08-29 22:09:46)
Najlepiej to gdyby nie ukatrupiali Rei, tylko Asukę (jakoś jej nie lubię). Manga jest rewelacyjna, a filmy kinowe równie dobre... ciekawe kiedy druga część.
temat rzeka widac:D myslalem wlasnie ze manga jest identyczna jak anime:D ale wychodzi na to ze nie, wiec jak wejda jeszcze te filmy pewnie na forach znow zaczna sie tematy od nowa , bo filmy rzuca nowe swiatlo
Najlepiej to gdyby nie ukatrupiali Rei, tylko Asukę (jakoś jej nie lubię). Manga jest rewelacyjna, a filmy kinowe równie dobre... ciekawe kiedy druga część.
Asuka zginęła ale Rei ja wskrzesiła
miałem czekać aż wyjdą wszystkie filmy ale chyba jutro po robocie załączam ściąganie
Gdyby manga = anime, to albo jedno, albo drugie byłoby nudne. Manga jest bardziej rozbudowana i ma w cholerę ciekawych wątków, których w anime nie ma.
miałem czekać aż wyjdą wszystkie filmy ale chyba jutro po robocie załączam ściąganie smile_big
Oj to byś sobie poczekał i to sporo.
imo Rei i Asuka powinny obie przeżyć xD Obie są FAJNEEEEE (^@^) poco uśmiercać trójkąty ciekawsze xD I co do mangi jest bardziej zrozumiała niż anime, dla niektórych za bardzo. jednak mi się bardzo podoba bo jest obszerna i ten alternatywny ciąg fabularny jest naprawdę super nie mogę się doczekać ostatniego tomu ^^ (i ta kreska w mandze miodzio)
Strony Poprzednia 1 2 3