Nie jesteś zalogowany.
Braliście już udział w ankiecie dotyczącej "Jak Powstaje Manga"? -> Waneko
I jak myślicie, czy nowa pozycja Waneko "Karin" będzie warta uwagi?
I jakoś brakowało mi tu tego tematu
Ostatnio edytowany przez Endru (2008-09-16 09:11:04)
W ankiecie udziału nie brałem, bo żadna z podanych pozycji mnie nie interesuje . Co do Karin - jeszcze nie miałem z tym tytułem do czynienia, ale czytając różne opinie o nim wydaje mi się, że powinno mi się spodobać (choć wciąż jestem wkurzony, że nie wydali Haruhi, ale skoro mają problemy od strony japońskiego wydawcy to rozumiem, że "na zaraz" niewiele da się zrobić).
Karin sprawdzę raczej, bo anime jak na ecchi wyszło w moich oczach jeszcze nie najgorzej (a to w tym gatunku rzadkość).
"Skazany na zajebistość"
Z mang Waneko jeszcze żaden tytuł mnie zainteresował xP Chciałem sprawić Hiki Paradisse Kiss, ale stwierdziła, że takiego kijowego wydania nie chce
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Z mang Waneko jeszcze żaden tytuł mnie zainteresował xP
Hiroshima i GTO plus pierwsze mangi Waneko. Imho warto.
Swoją drogą dawno żadnego komiksu nie kupowałem. Chyba najbliższy to "Lupus", którego drugi tom ma się w końcu pojawić.
"Karin" - szczerze wątpię, żebym zaczął. A gdy patrzę na zaległości na półkach jestem tego pewien.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
GTO szczerze nie cierpię Hiroshima zapewne dobra jest, ale kupić tego pewnie nie kupię. Za to Hanami bardzo dobrze trafia z tytułami. Mam już Suppli, niedługo zakupię Balsamistę i Dynię z Majonezem. 3/4 tytuły to niezły wynik Czwartym są Opowieści z Tundry, jakby ktoś się zastanawiał dlaczego jest 3/4
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
GTO szczerze nie cierpię Hiroshima zapewne dobra jest, ale kupić tego pewnie nie kupię. Za to Hanami bardzo dobrze trafia z tytułami. Mam już Suppli, niedługo zakupię Balsamistę i Dynię z Majonezem. 3/4 tytuły to niezły wynik Czwartym są Opowieści z Tundry, jakby ktoś się zastanawiał dlaczego jest 3/4
A "Duds Hunt" z Hanami? Myślałem, że to totalnie w Twoje gusta trafia.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
W moje gusta nieźle trafiają - powiem nawet, że trafiają lepiej niż JPF - Love Hina to najdłuższa manga jaką mam w całości , Saiyuki też prawie całe mam, z Uteny mam tylko pierwszy tom, ale pewnie nadrobię zaległości, GTO też mnie interesuje (choć w wersji mangowej nie widziałem, ale wielu mówi, że jest lepsza od serii TV, więc pewnie też kupię), Kindaichi też był ciekawy (szkoda, że przestali wydawać ), Karin też się zapowiada fajnie... teraz tylko czekać i mieć nadzieję, że w końcu tą Haruhi wydadzą (oby również light novels!)
Quithe napisał:GTO szczerze nie cierpię Hiroshima zapewne dobra jest, ale kupić tego pewnie nie kupię. Za to Hanami bardzo dobrze trafia z tytułami. Mam już Suppli, niedługo zakupię Balsamistę i Dynię z Majonezem. 3/4 tytuły to niezły wynik Czwartym są Opowieści z Tundry, jakby ktoś się zastanawiał dlaczego jest 3/4
A "Duds Hunt" z Hanami? Myślałem, że to totalnie w Twoje gusta trafia.
Jak ja mogłem o tym zapomnieć? Pewnie dlatego że ta jednotomówka leży już na półce od czasu wydania (zacny tytuł, zdecydowanie wart kupienia, dodatkowe opowiadanko na końcu też jest świetne) A teraz po głowie mi się tłucze nadrobienie zaległości
Zapomniałem, że wczoraj kupiłem Szpinak Yukiko wydany przez Kulturę Gniewu. Autor, Boliet, jest zafascynowany Japonią, zamieszkał nawet w Tokio. Styl jego kreski jest połączeniem europejskiej i japońskiej. Graficznie prezentuje się świetnie, opis treści też brzmi ciekawie. Przeczytamy, zobaczymy.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2008-09-16 14:05:18)
Zapomniałem, że wczoraj kupiłem Szpinak Yukiko wydany przez Kulturę Gniewu. Autor, Boliet, jest zafascynowany Japonią, zamieszkał nawet w Tokio. Styl jego kreski jest połączeniem europejskiej i japońskiej. Graficznie prezentuje się świetnie, opis treści też brzmi ciekawie. Przeczytamy, zobaczymy.
Na tę nouvel mangę - tak to się chyba nazywa, czaję się od roku. Swoją drogą skoro już spamujemy, to Hanami planuje wydać "Ikara" Moebiusa i Taniguchiego. Pierwszy delux z Hanami to ma być, że się tak wyrażę.
Ostatnio edytowany przez Winged (2008-09-16 14:34:44)
Hm, poszperałem i wygląda ciekawie. Dobrze, ze od razu jakiś recenzent napisał, że pierwsze czytanie może rozczarować Skoro delux, to pewnie upchną oba tomy w jeden i wydadzą za około 40 zł w niezłej oprawie. Zdaje się, że znowu trafią
Poszperam na forum, bo chyba nie ma tpiku o mangach Hanami i poproszę o wydzielenie do osobnego tematu naszego spamu
EDIT
Zgłoszenie już poszło
Do poniższego, oo, nieźle z tą ceną xP
Mówiłem Kane'owi, że można by na powrót dać tę funkcję z linkiem i podpisem do niego. Muszę przypomnieć mu o tym razem z byczkiem gramatycznym do poprawy.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2008-09-16 15:20:18)
Hm, poszperałem i wygląda ciekawie. Dobrze, ze od razu jakiś recenzent napisał, że pierwsze czytanie może rozczarować Skoro delux, to pewnie upchną oba tomy w jeden i wydadzą za około 40 zł w niezłej oprawie. Zdaje się, że znowu trafią
Dwa razy drożej - 79 zł. Sorry, że wcześnij nie dałem linka do newsa. Nie wiem o czym myślę ostatnio. Przepraszam za formę linka, ale od niedawno korzystam z nowego forum i się nie odnajduję: [url]http://serwis.komikslandia.pl/news.php?id=668 [/url]
Ostatnio edytowany przez Winged (2008-09-16 15:17:35)
Anime Karin nie było aż takie złe, myśle, że z mangą będzie podobnie.
Dobra, rozumiem, że można zrobić jakiś błąd, gdy się pisze, ale usprawiedliwia to tylko pisanie między sobą. Błędy w oficjalnych tekstach to już porażka. Widzę, że Hanami ma problem z nauką. Po wypisce około 30 byków z pierwszych 20 stron pierwszego tomu Suppli nadal z czymś wyskakują.
Jak tylko dorwę Balsamistę i coś tam znajdę, po raz kolejny zrobię burdę na ich forum
Edit, no dobra, teraz zauważyłem, że było "tak..., jak" xD
Ostatnio edytowany przez Quithe (2008-09-16 15:31:41)
Zbliżają się święta i nowy rok, więc pojawią się nowe tytuły Waneko. W grudniu ma pojawić się na półkach sklepowych Futari Ecchi (Miłość krok po kroku). Cholernie ciągnie mnie na kupno tej mangi, bo w sumie już od czasów Love Hina nie było w Polsce dobrego ecchi. W lutym natomiast będziemy mogli poczytać polskie wydanie Black Lagoon, co z pewnością uszczęśliwi wielu użytkowników ANSI.
Ostatnio edytowany przez ivelios (2008-11-22 19:12:34)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
(choć wciąż jestem wkurzony, że nie wydali Haruhi, ale skoro mają problemy od strony japońskiego wydawcy to rozumiem, że "na zaraz" niewiele da się zrobić).
Jak będzie coś się działo w związku z Haruhi to dajcie znać bo ja też ździebko jestem zawiedziony.
Futari Ecchi i Black Lagoon na bank sobie sprawie (mam nadzieje ze wydaca w oryginalnym formacie, a nie pomniejszonym, chii... a chcialem sobie z usa sprowadzic xD ).Jeszcze Karinka dochodzi to... miodzio.
Dobre wieści od Waneko - w zapowiedziach na maj pojawił się nowy tytuł High School of the Dead. Ponieważ kupuję teraz mało polskich mang (2 tytuły...), mają moje złocisze
Buu, a liczyłem na kolejną część albo gaidena Saiyuki. No szkoda. Nad Highschoolem może pomyślę, ale wpierw chyba zacznę kupować Black Lagoona.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan