Nie jesteś zalogowany.
tornadoretkinia jakby trochę nad tym pomyśleć to dałoby sie za pomocą skryptu, tylko problem w tym, jak drugi plik wloadujesz. Musiałbyś go dołożyć chyba na końcu pliku, a całe zadanie polegałoby na tym by stworzyć tabelę z tekstem i włożyć później do timingu, ale gdyby ilość linijek jednego i drugiego pliku się nie zgadzała, to mogłyby powstać przesunięcia.
Ostatnio edytowany przez Bakura (2008-12-01 20:49:23)
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Czy mi się wydaję czy po eksporcie napisów i zmianie kodowania "znika" połowa dialogów? Po skonwertowaniu z mdvd do ass z SW, po czym uruchomieniu w aegisub miałem 357 linijek. Po eksporcie zostało mi 119, o co w tym chodzi? Jak zmienić aby mi eksportowało całe napisy?
Spróbuj wyeksportować je z inną nazwą aniżeli oryginał powinno być ok...
...aegi właśnie ma problemy z tym eksportem pod tą samą nazwą przez co znikają linie dialogowe O_O
czy to w ogole ma sens? Zrobienie tego to 20 sekund roboty, JESLI:\
obydwa teksty sa tlumaczone z tego samego zrodla, chodzi oczywiscie o podzial zdan i te sprawy, bo 2 grupy moga roznie dzielic zdania i jakiekolwiek dopasowywanie szlag trafia. Wtedy pozostaje tylko reczne dopasowywanie.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Wg mnie to nie ma sensu, to też jeśli jest skąd wziąć timing, to się go bierze i w tym pliku się tłumaczy, jeśli nie ma skąd, to wiadomo, trzeba zrobić samemu, takie coś, co podesłał mi kiedyś Wing dziś wywaliłbym, a był to oczywiście sam tekst zapisany w wordzie bez timingu.
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Witam.
Mam pewien problem...
Wszystko robię tak jak na tym tutku i nie wychodzi mi jedna rzecz. Mianowicie PL znaki. Gdy przerobię sobie napisy na ass, przerabiam sobie na PL znaki, a gdy kilikne export napisy zapiszą mi się na dysk i są PL znaki, ale brakuje prawie połowy tłumaczenia...
(sorka, ze tak zaplątałem, ale dopiero wstałem xD)
Próbowałem tego co juz omawialiście i dalej to samo :/
Wie ktos o co chodzi ?
pzdr.
Ostatnio edytowany przez bunio11 (2008-12-16 11:52:33)
W powyzszych opstam masz podanych pare mozliwosc.. ja robie to troche inaczej - za pomoca subedita. Tutaj masz napisane jak to zrobic:
W powyzszych opstam masz podanych pare mozliwosc.. ja robie to troche inaczej - za pomoca subedita. Tutaj masz napisane jak to zrobic:
Dzięki, pomogło.