Nie jesteś zalogowany.
Pewnie już nieraz w anime widzieliście bohatera, który ma gdzieś około 15-18 lat, nigdy nie miał dziewczyny, ma swoje dziwne hobby (zboczenia) i najlepiej jeszcze, żeby mieszkał samotnie. Wtedy pojawia się znikąd zawsze jakaś dziewczyna. Najczęściej jest to przyjaciółka z dzieciństwa, boginka, kosmitka, robot, pokojówka. W tym anime również pojawia się dziewczyna, ale co najbardziej dziwne nie jest przyjaciółką z dzieciństwa, boginką, kosmitką czy robotem-pokojówką. W tym anime mamy dziewczynę, która jest puszką po oranżadzie melonowej. Tak, tak, w końcu pojawiło się anime z najgłupszą fabułą i jak ktoś to kiedyś powiedział, "strącają z pierwszego miejsca laski ze śmigiełkami". Pomimo tej głupawej fabuły anime jest dość zabawne i nawet przyciąga do ekranu. Ciekawą postacią drugoplanową jest także pewien urzędnik z Ministerstwa Gospodarki, który ma nieco odmienne upodobania. Ja na pewno będę oglądać kolejne odcinki, bo robię korektę do napisów A co wy myślicie o Akikan?
Ostatnio edytowany przez ivelios (2009-01-01 17:21:17)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Pojawi się więcej odcinków wtedy zlookam i ocenię . .
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-01-01 17:25:05)
ファンのファンのために
Po 1 ep podobne do Midori no Hibi;p Grafika spoko reszta też jeśli ktoś lubi takie serie luzackie.
słuchawki: AKG 550 /superluxy mk2 EVO/pchełki od s2 samsunga [lepsze od aurora^^]
;] serie 1300+ na liczniku
Wszytko spoko, ale tylko przysparzacie sobie dodatkowej pracy robiąc napisy w mDvD :/ Grupa wydająca to anime robi softy (które ważą bardzo mało, przez co ucierpiała jakość, ale to pomińmy ) więc wymuxowanie napisów i zrobienie tłumaczenia na timingu z ass to nie problem :/ Teraz znowu więcej roboty jest bo dużo osób na pewno sobie wasze mDvD przerabia na ass :/ Zastanówcie się nad zmianą formatu ^^ Pozdrawiam (za błędy sorki, jestem wdrygnięty
)
Wszytko spoko, ale tylko przysparzacie sobie dodatkowej pracy robiąc napisy w mDvD :/ Grupa wydająca to anime robi softy (które ważą bardzo mało, przez co ucierpiała jakość, ale to pomińmy
) więc wymuxowanie napisów i zrobienie tłumaczenia na timingu z ass to nie problem :/ Teraz znowu więcej roboty jest bo dużo osób na pewno sobie wasze mDvD przerabia na ass :/ Zastanówcie się nad zmianą formatu ^^ Pozdrawiam (za błędy sorki, jestem wdrygnięty
)
Mylisz się. Żerujemy na angielskich grupach i wyciągamy napisy, tylko że wyciągnięty ass przerabiamy na mdvd, żeby dało się pracować w SubEdicie A czy potem potem mdvd zamieni się w inny format napisów, to zależy od tłumacza.
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
mnie ta seria sie podoba głównie ze względu na nietypowe podejscie co do postaci owej laseczki, czyli puszka z napojem, z czym wiąrze sie humor sytuacyjny jak np. jej zazdrosc o to, ze koles pije napój z innej puszki czy tez seksualne podniecenie, gdy pije z niej przez słomke , pozatym z charakteru spoko urocza. Główna postac meska tez ok - konkretny, nie dupowaty ;p
Anime sie ogląda przyjemnie, jest nawet smieszne, wiec pewnie bede kontynuował, choc wiadomo nie ma co oczekiwać wielkich zaskoczen, to tylko lekka komedia ecchi (aczkolwiek zapewne pojawią sie jakies wątki bardziej emocjonalne)
PS ivelios przyjaciółka z dziecinstwa tez występuje, tylko nie jest główną bohatrerką, ale jak przystalo, jest napalona na naszego bohatera ;p
Fajnie że przypomniałeś o tej serii, bo po usłyszeniu pierwszych szczegółów dotyczących fabuły, obiecywałem sobie, że muszę to zobaczyć Pomimo chyba najgłupszego pomysłu na historię w dziejach (puszka zmieniająca się w kawaii dziewuszkę, sic!), anime wydaje się nawet niczego sobie. Ładna kreska i całkiem śmieszny humor, chociaż nie ma co kryć, że niezbyt inteligentny. Zapowiada się nieźle, zobaczymy co będzie dalej.
Pomysł może i ciekawy ale realizacja kiepska. Jakoś się zmusiłem do obejrzenia drugiego epa i na tym koniec. Jeśli ktoś wytrwa do końca serii to wielki szacuneczek
Seryjka ciekawa sam pomysł powala hmm >czego to nasi mili skośnoocy bracia nie wymyślą< Oby tylko Melon panna miała werwę i jaja aby tresować tego swojego zboka:)
Ps:obejrzałem 2 ep eh niestety zanosi się na tzw romansidło
Ostatnio edytowany przez sasad (2009-01-14 13:44:17)
Pomysł może i ciekawy ale realizacja kiepska. Jakoś się zmusiłem do obejrzenia drugiego epa i na tym koniec. Jeśli ktoś wytrwa do końca serii to wielki szacuneczek
Tia tu się zgodzę, pierwszy odcinek obejrzałem i jakoś tak mi wypadło średniawo:P Cała seria to takie "ecchi na siłę"
Ostatnio edytowany przez Roval (2009-01-14 15:48:09)
mariodreamer napisał:Pomysł może i ciekawy ale realizacja kiepska. Jakoś się zmusiłem do obejrzenia drugiego epa i na tym koniec. Jeśli ktoś wytrwa do końca serii to wielki szacuneczek
Tia tu się zgodzę, pierwszy odcinek obejrzałem i jakoś tak mi wypadło średniawo:P Cała seria to takie "ecchi na siłę"
Ja bym to określił "anime na siłę"
Po obejrzeniu trzeciego odcinka jeszcze bardziej uważam, że to całkowicie średnio średnie anime:P Fabuła leży, kreska miejscami tak koślawa, że aż oko się łzawi;/ Plusem mogą być tylko te momenty, gdzie sytuacja była tak głupia, że aż śmieszna (chodź i tak brechtanie przy tym byłoby tylko jednorazowe:P)
fabuła badziewna, słaba krecha, postacie głupio zrobione, można tak jeszcze długo wymieniać, ale dało się jeszcze bardziej popsuć to anime. w 7 ep następuje "zmiana" op, a zmienia się wyłącznie muzyka (no dodali parę sekund obrazu, ale to nic), ed tak naprawdę NIGDY nie wysłuchałem, bo jest po prostu...
ocena: da się obejrzeć, ale to anime, które dosięgnęło dna i jeszcze wpadło po pas w muł...
Ostatnio edytowany przez Jar (2009-02-28 14:55:38)
Przynajmniej główny bohater odstaje od "typowego" ciamajdy-złamasa, który na widok dziewczyny traci 70% krwi przez nos ;]
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Anime świetne, bardzo mi się spodobało i chyba znajdzie się dla niego miejsce w moich top ulubionych. Wie ktoś gdzie mogę znaleźć odcinki od 8 do 12 w nie tak kosmicznej roździelczości z jaką wydaje grupa Chihiro, ale bez hardsubów.
Obejrzałem to anime i oceniam je POZYTYWNIE. Naprawdę bardzo mi się podobało szczególnie na początku bo potem mnie trochę zawiodło, a szczególnie końcówka. Pomysł z kotem beznadziejny.
W tym anime często humor był genialny i z łatwością potrafił mnie rozśmieszyć, ALE chwilami już przesadzali z błaznowaniem głównego bohatera. Ta jego tsundere Akikan była fajna lecz w kilku scenach robiła się irytująca. Co do innych postaci to raczej nic złego im zarzucić nie mogę. No jedynie ta szalenie zazdrosna wiedźma była mało śmieszna z jej agresją do głównego bohatera.
Co do kreski to była nierówna i na niektórych kadrach bardzo ładna, a na innych dużo gorsza, ale jeśli chodzi o sam styl to mi się podobał.
Muzyka była ładna, szczególnie pierwszy opening był świetny.
Jakby lepsze zakończenie i kilka fajniejszych walk to by było 8/10, a tak oceniam 7/10 bo jednak dobrze wspominam to anime.
Ja też oceniam je pozytywnie, chodź spotkałem się z krytyką na jej temat gdzieniegdzie
Średniak. Oglądnąłem, bo oglądnąłem, ale niczym ciekawym mnie nie zaskoczyło. Powinno być więcej ecchi, tak jak w mandze.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Zależy od gustu :]