Nie jesteś zalogowany.
Vision w swoim sklepie internetowym robi sporą wypż na kilka tytułów.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Last Exile 4dvd za 10 talarów @.@
Last Exile 4dvd za 10 talarów @.@
W pierwszej chwili tak myślałem, ale jak się nie mylę to cena 9,99zł jest za 1 płytę DVD, czyli całość wyjdzie za 4 dychy.
A tam chrzanić Last Exile, czy ja dobrze uwidowuje, że tam jest kolekcjonerka Evy na błękitnej płycie za 10 polakos pesos?
To po kiego ciężkiego, sromotnikowego tam jest w opisie:
Dane techniczne
Rodzaj produkcji: film
Rok wydania w Polsce: 2010
Gatunki: Dramat, Science-fiction
Czas trwania: 110 min
Napisy PL Tak
Dubbing PL Nie
Lektor PL Tak
= = = = = = = = = = = = >Płyta BLU-RAY< = = = = = = = = = = = =
To po kiego ciężkiego, sromotnikowego tam jest w opisie:
Dane techniczne
Rodzaj produkcji: film
Rok wydania w Polsce: 2010
Gatunki: Dramat, Science-fiction
Czas trwania: 110 min
Napisy PL Tak
Dubbing PL Nie
Lektor PL Tak
= = = = = = = = = = = = >Płyta BLU-RAY< = = = = = = = = = = = =
Żeby smaka ci zrobić ;p
Tylko DVD niekolekcjonerskie jest za 10 zeta.
Ty dulowaty userze!
Ciąg dalszy wyprzedaży
http://www.vision-film.pl/pl/c/Wyprzeda … -od-999/41
Nawet do bannera dali logo AG.
Dorzucili anime w boxach, są wycenione wg 5 zł za pudełko dvd czyli najdroższy box to 25.(wyróżniają się tym, że na obrazku jest box zamiast pojedynczego pudełka oraz nie ma wyboru numeru pudełka.) Anime z poprzedniego rzutu bez zmiany w cenach.
Na http://www.fabryka.pl/filmy/anime-1680/
anime od IDG po 6 zł, a gibhli sa tez taniej(chyba max 30)
Czyli że już bez żadnych ściem AQUARION, BLACK BLOOD BROTHERS, DAPHNE, DEVIL MAY CRY, KAWALER MIECZA i TRINITY BLOOD są w pudełkach, czyli płyty + box, a takie np LAST EXILE czy MOONLIGHT MILE to już same płyty, ja?
I takie pytanie, bo nie jestem za bardzo obeznany w sklepach internetowych: oni to pakują jako w miarę, żeby do mnie same wióry pocztą nie doszły, czy lepiej się szarpnąć na kuriera? A może wsio ryba?
MasterPLASTER
Na zdrowy rozum tak powinno być, zwykle to co jest na obrazku to się dostaje (i także oczekuje się tego w przesyłce;) ). Można się zapytać sklepu czy box też będzie(albo poczekać na kogoś kto tam kupił oraz w jakim stanie otrzymał przesyłkę). Jak dużo rzeczy kupujesz naraz to chyba lepiej kuriera? Trochę zależy od szczęścia jakiego listonosza czy kuriera się trafi;)
Przydałby się ktoś z pamięcią fotograficzną czy przed promocją były inne obrazki i czy był box czy tylko płyty do wyboru.;)
Część tytułów jest też przeceniona na
http://manganime.pl/index.php?cPath=72_ … d=11321360
ale nie wszystkie i nie tak jak w vision czy yatta.pl
Nie powinienem czytać o promocjach... W Fabryce wziąłem trzy tytuły od IDG i dwa boksy Ghibli.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Nie powinienem czytać o promocjach... W Fabryce wziąłem trzy tytuły od IDG i dwa boksy Ghibli.
Też mam problem z tymi promocjami, myślałem że ogarnę a tu vision zadaje cios w plecy. W fabryce jest chyba to samo co w amazonce. Niestety... bo szukam pozostałych boxów Ghibli, znaczy z Laputą i z Totoro. Pewnie kupie później oddzielnie i będzie misz-masz na półce.
Mam pytanie do osób kupujących tytuły IDG. Które tytuły dostaliście w kartonikach? Mi trafił się tylko do Ninja Scroll i fabularnego Opowieść o dwóch siostrach (zakup w amazonce). Czy inne tytuły też były wydane w takich kartonikach? Będzie gratka dla kolekcjonerów.
adi90a, ja mam największy z promocjami na komiksy. Przy animcach problem jest niewielki, bo zostało mi mało tytułów, które chcę postawić na półce (głównie Ghibli). Vision i Kaze zlewam, bo mnie tylko szlag trafia, gdy oglądam te wydania
Boks z Laputą widziałem chyba właśnie w Amazonce, gdy ktoś zarzucił tutaj linkiem. Z Totoro nie kojarzę. Co do IDG, nie wiem, do tej pory wszystko kupowałem w kiosku. Teraz wziąłem Pogodynkę, Perfect Blue oraz Vampire Hunter D, co będzie, zobaczę za jakieś dwa tygodnie, gdy przyjdzie paczka.
Teraz wziąłem Pogodynkę, Perfect Blue oraz Vampire Hunter D, co będzie, zobaczę za jakieś dwa tygodnie, gdy przyjdzie paczka.
Mi doszło w 3 dni, także o ile mieszkasz w Polsce spodziewaj się wcześniej Ogólnie też część kupowałem w kiosku (plakaty fajna rzecz) a teraz chciałbym resztę zgarnąć (poza nieosiągalną Akirą i pełnymi wydaniami seriali GITS). Z tymi kartonikami podejrzewam, że traktują to jako ten sam produkt i wszystko zależy od szczęścia (Vampire Hunter D doszedł do mnie bez jakby co). Z wydań Anime Gate posiadam tylko Vexille i hentaje Planowałem zakup Evangeliona i paru innych blu z vision ale przy takich cenach te boxy znikną zaraz z rynku, więc muszę zrewidować plany.
Totoro był w boxie z Spirited Away i Ruchomym zamkiem, więc dosyć szybko wyparował z rynku, a Laputę przeczekałem Będę łapał oddzielnie ale to po nowym roku (Ruchomy zamek może wcześniej ze względu na dubbing).
Paprykę na blu-ray można kupić za 40 PLN w muve.pl (szału co prawda nie ma, GITS 2 na starcie miał taką cenę..).
No i trzeba się liczyć z funduszami bo jeden z wydawców szykuje jakiś serial anime (że serial wiem z maila)
Ostatnio edytowany przez adi90a (2011-12-05 00:41:04)
adi90a, ja mam największy z promocjami na komiksy...
Może coś więcej na temat mangi w promocjach jeśli tak atrakcyjne jak promocje na anime... to nawet warto by było założyć nowy temat.
A odnośnie anime zamówiłem Hrabiego... Kawalera... i kilka pozycji box w ciemno z gatunku sf by mieć w visionie kuriera gratis, mam nadzieje, że się nie zawiodę tytuły niewiele mi powiedziały.
Quithe napisał:adi90a, ja mam największy z promocjami na komiksy...
Może coś więcej na temat mangi w promocjach jeśli tak atrakcyjne jak promocje na anime... to nawet warto by było założyć nowy temat.
A odnośnie anime zamówiłem Hrabiego... Kawalera... i kilka pozycji box w ciemno z gatunku sf by mieć w visionie kuriera gratis, mam nadzieje, że się nie zawiodę tytuły niewiele mi powiedziały.
Zawiedziesz się na samym wydaniu
Akirę można łatwo na allegro trafić - mam to wydanie od IDG i jest trochę kiepskawe - ponieważ w systemie 5.1 nie doświadczymy oryginalnej ścieżki dźwiękowej - takowa jest tylko w wersji DTS.
W ogóle to polskie wydania są w sumie dosyć często kiepskawe - głównie jakościowo (bo to upychają po 7 epków na DVD lub używają płyt 5GB). Wyjątkami są filmy Ghibli, film evangelion oraz filmy i seria GITS (z tych co znam wszystkiego nie brałem lub nie oglądałem). Dlatego ja osobiście biorę i polecam wydania zagraniczne - szczególnie wydania USA - bo z brytyjskimi też różnie .
JPF ma promocję na kilka tytułów.
Chyba zastosuję tą samą taktykę z Anime Gate, ale nie wiem czy w tym miesiącu...
Akirę można łatwo na allegro trafić smile - mam to wydanie od IDG i jest trochę kiepskawe - ponieważ w systemie 5.1 nie doświadczymy oryginalnej ścieżki dźwiękowej - takowa jest tylko w wersji DTS.
I tak mam tylko stereo Ale patrząc przyszłościowo, DTS chyba też jest wielokanałowy?
IDG i tak prezentowało przyzwoity poziom. Szkoda, że przestrzelili z ostatnią serią.
Ostatnio edytowany przez adi90a (2011-12-05 16:55:20)
krzykr napisał:Może coś więcej na temat mangi w promocjach jeśli tak atrakcyjne jak promocje na anime... to nawet warto by było założyć nowy temat.
JPF ma promocję na kilka tytułów.
Chyba zastosuję tą samą taktykę z Anime Gate, ale nie wiem czy w tym miesiącu...
Chyba się wstrzymam z tymi mangami niby są obniżki, ale mangi kupowałem już taniej, co prawda nie ze sklepu. A ta promocja anime jest bezprecedensowa w życiu nie kupowałem tak tanich filmów nawet w wydaniach gazetowych.