#81 2011-11-20 01:47:22

Quithe
Użytkownik

Odp: Promocyjne ceny anime

Vision w swoim sklepie internetowym robi sporą wypż na kilka tytułów.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#82 2011-11-20 07:50:54

marcin2
Użytkownik

Last Exile 4dvd za 10 talarów @.@

#83 2011-11-20 11:25:49

sebek2501
Użytkownik

marcin2 napisał:

Last Exile 4dvd za 10 talarów @.@

W pierwszej chwili tak myślałem, ale jak się nie mylę to cena 9,99zł jest za 1 płytę DVD, czyli całość wyjdzie za 4 dychy.

#84 2011-11-20 11:41:29

MasterPLASTER
Użytkownik

A tam chrzanić Last Exile, czy ja dobrze uwidowuje, że tam jest kolekcjonerka Evy na błękitnej płycie za 10 polakos pesos?  slina

#85 2011-11-20 12:10:26

sokolb
Użytkownik

Źle widzisz smile_big Zwykła Blu-Ray jest za 29,99, a kolekcjonerka jest za 95,00 smile_big Na początku też się na to nabrałem, ale po chwili cena się zmieniłą i już mi się nie chciało kupować.

sokolb.jpg

#86 2011-11-20 12:35:36

MasterPLASTER
Użytkownik

To po kiego ciężkiego, sromotnikowego tam jest w opisie:

Dane techniczne
Rodzaj produkcji:     film
Rok wydania w Polsce:     2010
Gatunki:     Dramat, Science-fiction
Czas trwania:     110 min
Napisy PL     Tak
Dubbing PL     Nie
Lektor PL     Tak
= = = = = = = = = = = = >Płyta     BLU-RAY< = = = = = = = = = = = =

1318189614002.jpg?1318992465

#87 2011-11-20 12:43:29

coellus
Użytkownik

MasterPLASTER napisał:

To po kiego ciężkiego, sromotnikowego tam jest w opisie:

Dane techniczne
Rodzaj produkcji:     film
Rok wydania w Polsce:     2010
Gatunki:     Dramat, Science-fiction
Czas trwania:     110 min
Napisy PL     Tak
Dubbing PL     Nie
Lektor PL     Tak
= = = = = = = = = = = = >Płyta     BLU-RAY< = = = = = = = = = = = =

http://s3.amazonaws.com/kym-assets/phot … 1318992465

Żeby smaka ci zrobić ;p
Tylko DVD niekolekcjonerskie jest za 10 zeta.

Ty dulowaty userze!

#88 2011-12-03 19:15:40

Tomeis
Użytkownik

Ciąg dalszy wyprzedaży
http://www.vision-film.pl/pl/c/Wyprzeda … -od-999/41
Nawet do bannera dali logo AG.
Dorzucili anime w boxach,  są wycenione wg 5 zł za pudełko dvd czyli najdroższy box to 25.(wyróżniają się tym, że na obrazku jest box zamiast pojedynczego pudełka oraz nie ma wyboru numeru pudełka.) Anime z poprzedniego rzutu bez zmiany w cenach.

Na http://www.fabryka.pl/filmy/anime-1680/
anime od IDG po 6 zł, a gibhli sa tez taniej(chyba max 30)

#89 2011-12-03 19:57:02

MasterPLASTER
Użytkownik

Czyli że już bez żadnych ściem AQUARION, BLACK BLOOD BROTHERS, DAPHNE, DEVIL MAY CRY, KAWALER MIECZA i TRINITY BLOOD są w pudełkach, czyli płyty + box, a takie np LAST EXILE czy MOONLIGHT MILE to już same płyty, ja?

I takie pytanie, bo nie jestem za bardzo obeznany w sklepach internetowych: oni to pakują jako w miarę, żeby do mnie same wióry pocztą nie doszły, czy lepiej się szarpnąć na kuriera? A może wsio ryba? cojest

#90 2011-12-03 21:34:40

Mammoth
Użytkownik

Promocje na yatta.pl
http://yatta.pl/?v=show&id=9292

view?username=Mamut&style=normal

#91 2011-12-03 22:52:00

Tomeis
Użytkownik

MasterPLASTER
Na zdrowy rozum tak powinno być, zwykle to co jest na obrazku to się dostaje (i także oczekuje się tego w przesyłce;) ). Można się zapytać sklepu czy box też będzie(albo poczekać na kogoś kto tam kupił oraz w jakim stanie otrzymał przesyłkę). Jak dużo rzeczy kupujesz naraz to chyba lepiej kuriera? Trochę zależy od szczęścia jakiego listonosza czy kuriera się trafi;)
Przydałby się ktoś z pamięcią fotograficzną czy przed promocją były inne obrazki i czy był box czy tylko płyty do wyboru.;) 

Część tytułów jest też przeceniona na
http://manganime.pl/index.php?cPath=72_ … d=11321360
ale nie wszystkie i nie tak jak w vision czy yatta.pl

#92 2011-12-04 00:00:01

Quithe
Użytkownik

Nie powinienem czytać o promocjach... W Fabryce wziąłem trzy tytuły od IDG i dwa boksy Ghibli.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V

#93 2011-12-04 15:52:36

adi90a
Użytkownik

Quithe napisał:

Nie powinienem czytać o promocjach... W Fabryce wziąłem trzy tytuły od IDG i dwa boksy Ghibli.

Też mam problem z tymi promocjami, myślałem że ogarnę a tu vision zadaje cios w plecy. W fabryce jest chyba to samo co w amazonce. Niestety... bo szukam pozostałych boxów Ghibli, znaczy z Laputą i z Totoro. Pewnie kupie później oddzielnie i będzie misz-masz na półce.

Mam pytanie do osób kupujących tytuły IDG. Które tytuły dostaliście w kartonikach? Mi trafił się tylko do Ninja Scroll i fabularnego Opowieść o dwóch siostrach (zakup w amazonce). Czy inne tytuły też były wydane w takich kartonikach? Będzie gratka dla kolekcjonerów.

#94 2011-12-04 22:44:01

Quithe
Użytkownik

adi90a, ja mam największy z promocjami na komiksy. Przy animcach problem jest niewielki, bo zostało mi mało tytułów, które chcę postawić na półce (głównie Ghibli). Vision i Kaze zlewam, bo mnie tylko szlag trafia, gdy oglądam te wydania smile_big
Boks z Laputą widziałem chyba właśnie w Amazonce, gdy ktoś zarzucił tutaj linkiem. Z Totoro nie kojarzę. Co do IDG, nie wiem, do tej pory wszystko kupowałem w kiosku. Teraz wziąłem Pogodynkę, Perfect Blue oraz Vampire Hunter D, co będzie, zobaczę za jakieś dwa tygodnie, gdy przyjdzie paczka.

#95 2011-12-05 00:38:04

adi90a
Użytkownik

Quithe napisał:

Teraz wziąłem Pogodynkę, Perfect Blue oraz Vampire Hunter D, co będzie, zobaczę za jakieś dwa tygodnie, gdy przyjdzie paczka.

Mi doszło w 3 dni, także o ile mieszkasz w Polsce spodziewaj się wcześniej oczkod Ogólnie też część kupowałem w kiosku (plakaty fajna rzecz) a teraz chciałbym resztę zgarnąć (poza nieosiągalną Akirą i pełnymi wydaniami seriali GITS). Z tymi kartonikami podejrzewam, że traktują to jako ten sam produkt i wszystko zależy od szczęścia (Vampire Hunter D doszedł do mnie bez jakby co). Z wydań Anime Gate posiadam tylko Vexille i hentaje jezor Planowałem zakup Evangeliona i paru innych blu z vision ale przy takich cenach te boxy znikną zaraz z rynku, więc muszę zrewidować plany.
Totoro był w boxie z Spirited Away i Ruchomym zamkiem, więc dosyć szybko wyparował z rynku, a Laputę przeczekałem smutny Będę łapał oddzielnie ale to po nowym roku (Ruchomy zamek może wcześniej ze względu na dubbing).

Paprykę na blu-ray można kupić za 40 PLN w muve.pl (szału co prawda nie ma, GITS 2 na starcie miał taką cenę..).

No i trzeba się liczyć z funduszami bo jeden z wydawców szykuje jakiś serial anime (że serial wiem z maila) oczkod

Ostatnio edytowany przez adi90a (2011-12-05 00:41:04)

#96 2011-12-05 03:13:30

krzykr
Użytkownik

Quithe napisał:

adi90a, ja mam największy z promocjami na komiksy...

Może coś więcej na temat mangi w promocjach jeśli tak atrakcyjne jak promocje na anime... to nawet warto by było założyć nowy temat.

A odnośnie anime zamówiłem Hrabiego... Kawalera... i kilka pozycji box w ciemno z gatunku sf by mieć w visionie kuriera gratis, mam nadzieje, że się nie zawiodę tytuły niewiele mi powiedziały.

#97 2011-12-05 07:10:22

bodzio
Użytkownik

krzykr napisał:
Quithe napisał:

adi90a, ja mam największy z promocjami na komiksy...

Może coś więcej na temat mangi w promocjach jeśli tak atrakcyjne jak promocje na anime... to nawet warto by było założyć nowy temat.

A odnośnie anime zamówiłem Hrabiego... Kawalera... i kilka pozycji box w ciemno z gatunku sf by mieć w visionie kuriera gratis, mam nadzieje, że się nie zawiodę tytuły niewiele mi powiedziały.

Zawiedziesz się na samym wydaniu  szalony

wladza1.png

#98 2011-12-05 11:05:03

Hunter Killer
Moderator

Akirę można łatwo na allegro trafić smile - mam to wydanie od IDG i jest trochę kiepskawe - ponieważ w systemie 5.1 nie doświadczymy oryginalnej ścieżki dźwiękowej - takowa jest tylko w wersji DTS.
W ogóle to polskie wydania są w sumie dosyć często kiepskawe - głównie jakościowo (bo to upychają po 7 epków na DVD lub używają płyt 5GB). Wyjątkami są filmy Ghibli, film evangelion oraz filmy i seria GITS (z tych co znam wszystkiego nie brałem smile lub nie oglądałem). Dlatego ja osobiście biorę i polecam wydania zagraniczne - szczególnie wydania USA - bo z brytyjskimi też różnie smile.

155222.jpg zzsldjt.png

#99 2011-12-05 16:53:23

adi90a
Użytkownik

krzykr napisał:

JPF ma promocję na kilka tytułów.
Chyba zastosuję tą samą taktykę z Anime Gate, ale nie wiem czy w tym miesiącu...

Hunter Killer napisał:

Akirę można łatwo na allegro trafić smile - mam to wydanie od IDG i jest trochę kiepskawe - ponieważ w systemie 5.1 nie doświadczymy oryginalnej ścieżki dźwiękowej - takowa jest tylko w wersji DTS.

I tak mam tylko stereo jezor Ale patrząc przyszłościowo, DTS chyba też jest wielokanałowy?
IDG i tak prezentowało przyzwoity poziom. Szkoda, że przestrzelili z ostatnią serią.

Ostatnio edytowany przez adi90a (2011-12-05 16:55:20)

#100 2011-12-05 21:26:50

krzykr
Użytkownik

adi90a napisał:
krzykr napisał:

JPF ma promocję na kilka tytułów.
Chyba zastosuję tą samą taktykę z Anime Gate, ale nie wiem czy w tym miesiącu...

Chyba się wstrzymam z tymi mangami niby są obniżki, ale mangi kupowałem już taniej, co prawda nie ze sklepu. A ta promocja anime jest bezprecedensowa w życiu nie kupowałem tak tanich filmów nawet w wydaniach gazetowych.

Stopka forum

© Animesub.info 2024