Nie jesteś zalogowany.
Witajcie. Jesteśmy nowi ale zaczęliśmy swoją przygodą z Gilgameshem
Napisy robione na przykładzie (B-A). Kodowanie: h264. Odcinki będą na bieżąco uploadowane.
Życzę miłego oglądania
Anime: Gilgamesh
Napisy: 5/26
Zapraszam na: Shinden-Anime.
Ostatnio edytowany przez LEOkun (2009-01-27 22:30:12)
@ghostpl22 - w ogóle nie kodują. Wymuxowują z relka B-A wszystko co nie potrzeba (audio and, napisy ang) i wmuxowuja swoje. Czyli to DVD rip. Nie żeby mi to przeszkadzało. Po prostu pytasz.
Z tego co widzę po odcinkach 1-2 to jest bardzo przykro.
Zdania czasem nie mają sensu, błędów jest mnóstwo (Dołaczyć, walczyc, troche, Disiaj itd), tm jest lekko przesuniety (choc to akurat maly problem). W 1 odcinku wmuxowany jest srt. W 2 już ass, ale tak jak w 1 epku jest na przykład tekst polski do endingu, tak w 2 odcinku tekst jest już tylko japoński (pl brak) i kazda linia piosenki pojawia się dokładnie 3.20 sekundy.
Ogólnie misz masz i pomieszanie z poplątaniem.
@ghostpl22 - w ogóle nie kodują. Wymuxowują z relka B-A wszystko co nie potrzeba (audio and, napisy ang) i wmuxowuja swoje. Czyli to DVD rip. Nie żeby mi to przeszkadzało. Po prostu pytasz.
Zdania czasem nie mają sensu, błędów jest mnóstwo (Dołaczyć, walczyc, troche, Disiaj itd), tm jest lekko przesuniety (choc to akurat maly problem). W 1 odcinku wmuxowany jest srt. W 2 już ass, ale tak jak w 1 epku jest na przykład tekst polski do endingu, tak w 2 odcinku tekst jest już tylko japoński (pl brak) i kazda linia piosenki pojawia się dokładnie 3.20 sekundy.Ogólnie misz masz i pomieszanie z poplątaniem.
^^Spróbuje wszystko wytłumaczyć
A więc tak. Napisy zostały wymixowane z B-A czyli jak napisałeś audio itp i wmuxowaliśmy swoje. W odc. 1 zostały wmuxowane tylko .srt dlatego że .ass się nie dało, tak jak z .ssa :/.
A z tym endingiem itp. to już lepiej nie wspominać Już od 6 odc. będą robione hardusby i będą w kontenerze .mkv gdzie z plikiem video będzie plik audio .
Shinden-Anime napisał:gdzie z plikiem video będzie plik audio .
Co za wytłumaczenie.
Heh Nowy jestem. Sorki?
Chodzi mu o twoją wiedze o hardsubach
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-01-22 18:27:00)
zobaczymy co wam wyjdzie od 6 epka bo póki co to lipa ;D
Chodzi mu o twoją wiedze o hardsubach
Może źle mnie zrozumieliście albo ja was. Ja do kontenera daje 2 pliki, czyli video i audio. Te audio to już jest hardsub ale bez audio, nie ma w tym hardusubie głosu, muzyki itp. dlatego audio daje razem z video do kontenera. Dlaczego tak robię? Bo za bardzo nie chce konwertować, bawić się z biratte itp. bo to może zniszczyć krechę lub co innego. Ale, ma racje, bo mam słabą wiedzę o hardusbach. A w ep6 was zaskoczymy
Lepiej jeszcze poddajcie swoje napisy do Gilgamesh wtórnej korekcie, bo widziałem wiele błędów i to takich, że pożal się Boże
Tak. Już to zrobiłem rzecz jasna.
No, trochę w dziwny sposób to piszesz. Jeżeli muksujesz razem audio i video do mkv, to nie nazwałbym tego, że audio dajesz oddzielnie. Po prostu audio, video jak napisy działają jak ścieżki w danym pliku. Tak samo było i w plikach avi, tak samo jest na dvd i tak samo jest w mkv .
Ja miałbym chyba tylko jedna sugestie. Nie bawcie się w tak duża liczne tłumaczy i korektorów. Po pierwsze - wiąże się to z możliwymi rozbieżnościami tłumaczenia - różnie przetłumaczone zwroty, miejsca, nazwy w odcinkach. Po drugie - różne style tłumaczenia w poszczególnych epach. Po za tym, tłumacz musi czuć serie którą tłumaczy. Musi znać jej fabułę. Te wszystkie 3 argumenty przemawiają na nie. IMO powinniście to zmienić.
Jak i zapewne ponowna korekta i sumienne przejrzenie wcześniejszych epów nie zaszkodzi
"Te audio to już jest hardsub ale bez audio, nie ma w tym hardusubie głosu, muzyki itp. dlatego audio daje razem z video do kontenera."
Nie mam pojęcia o co chodzi w tym zdaniu...
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Chodzi o to że to hardsub bez dźwięku, czyli jak sam plik .avi włączysz nie będzie żadnego dźwięku, i dlatego wcześniej "wyciągnięte" mp3 (głos, dźwięku, audio, zależy kto jak to nazywa) i daje do 1 kontenera a następnie zapisuję w formacie .mkv. Zrozumiałeś?
Axel_D napisał:@ghostpl22 - w ogóle nie kodują. Wymuxowują z relka B-A wszystko co nie potrzeba (audio and, napisy ang) i wmuxowuja swoje. Czyli to DVD rip. Nie żeby mi to przeszkadzało. Po prostu pytasz.
Zdania czasem nie mają sensu, błędów jest mnóstwo (Dołaczyć, walczyc, troche, Disiaj itd), tm jest lekko przesuniety (choc to akurat maly problem). W 1 odcinku wmuxowany jest srt. W 2 już ass, ale tak jak w 1 epku jest na przykład tekst polski do endingu, tak w 2 odcinku tekst jest już tylko japoński (pl brak) i kazda linia piosenki pojawia się dokładnie 3.20 sekundy.Ogólnie misz masz i pomieszanie z poplątaniem.
^^Spróbuje wszystko wytłumaczyć
A więc tak. Napisy zostały wymixowane z B-A czyli jak napisałeś audio itp i wmuxowaliśmy swoje. W odc. 1 zostały wmuxowane tylko .srt dlatego że .ass się nie dało, tak jak z .ssa :/.
A z tym endingiem itp. to już lepiej nie wspominać Już od 6 odc. będą robione hardusby i będą w kontenerze .mkv gdzie z plikiem video będzie plik audio .
To w 1 ep się ass nie dało a w 2 już tak Oo xD Lepiej troszkę jeszcze projekt poprawcie, tu się nawet v2 nie opłaca robić, lepiej wszystko zrobić od nowa ^^ Korekta naturalnie potrzebna, (nie wiem, bo nie ściągałem) jeśli teksty piosenek od B-A były softowane to zróbcie to ładnie (góra kanji i romaji, dół pl), może jakieś karaoke? Po prostu zróbcie coś, żeby inni wybrali waszą wersję ^^
zróbcie to ładnie (góra kanji i romaji, dół pl)
po co kanji?
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Ściągnąłem pierwszy epizod wyciągąłem z pliku tekst w formacie srt, który tam był poprawiłem timing, błędy potem go przekonwertowałem na format ass. Następnie wmuksowałem z powrotem programem mkvmerge do kontenera i wszystko chodzi dobrze, nie rozumiem więc dlaczego nie mogliście dodać napisów w formacie ass do pierwszego epizodu.
Ściągnąłem pierwszy epizod wyciągąłem z pliku tekst w formacie srt, który tam był poprawiłem timing, błędy potem go przekonwertowałem na format ass. Następnie wmuksowałem z powrotem programem mkvmerge do kontenera i wszystko chodzi dobrze, nie rozumiem więc dlaczego nie mogliście dodać napisów w formacie ass do pierwszego epizodu.
Mi się zawsze pojawiał jakiś błąd :/
A co do karaoke, to mamy karaoke. W 1 ep nie ma bo to srt. A w reszcie jest. Czy może od razu mamy zaczynać od nowa? Nie Postaram jak najszybciej się zająć timingiem i korektą.