Nie jesteś zalogowany.
Jea jedziecie panowie z Gintamą z tego japońskiego z,że ktoś tłumaczy to rispekt normalnie z ciekawości zapytam jak można nauczyć się tego języka ja podczas oglądania Anime nauczyłem się paru słów ale bez przesady przy okazji małego oftopa zapytam od czego warto się zabrać gdy chce się wziąć za napisy od 0 tzn z ka macie gotowy timing? a teraz się dowiedziałem ,ze to programem da się stworzyć wow itd niech ktoś mi wyślę rade na pw od czego nożna zacząć uczyć sie robić napisy bo naprawdę was podziwiam jesteście niewiarygodni!!!
W cholerę sposobów na timing jest Jeśli to hard w .avi, to jak ktoś już pisał program avisubdetector się kłania, on w miare zautomatyzuje proces, ale możesz też zrobic go wtedy ręcznie (polecam aegisub, niektórzy też się w subedicie bawią) a jeśli anime jest w .mkv i jest to softsub, to dzięki mkv tool coś tam możesz wymuxowac z kontenera gotowy timing Taki wstępniak, na forum masz pełno o tym... Co do japońskiego 1 trymestr to około ~700 zł a szkół, w których możesz się go nauczyć jest co nie miara
Bedzie nawiązanie w subach do Polskich Realiów?
Coś się tak tych polskich realiów uczepił? Zawsze możesz oglądać po angielsku.
W ogóle to najlepiej uprzedzić się do czegoś, nim się to zobaczyło. ^^
Ja się tylko zastanawiam, panowie tłumacze, czy takie tłumaczenie na szybko i wyścigi wyjdzie serii na dobre...
Nie wiem, jak można tłumaczyć na szybko. Chyba że przekładać wyrażenia, których się znaczenia nie zna, bo szkoda czasu zaglądać do słownika. W każdym razie ja i tak w ten weekend zrobiłem juz 3 tłumaczenia (2x Gintama + Asu no Yoichi), więc mam dość. Może skończę w środę albo czwartek.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2009-02-01 21:53:37)
Na szybko? Moje Hyakko powstawało na zasadzie 1h 30 minut z tm na epek xD
Epki 140-142 wymiatają. Może 140 jutro rzucę. Jak mi się nie odechce rzecz jasna xD
Epek 88
Timing - Done!
Tłumaczenie - 20% ;D
Jutro powinny się pojawić subki do 88 no i szukam chętnego do korekty na jutro :3
Wow, ale się narobiło.
Załatane będzie chyba szybciej niż ktoś by przypuszczał xD
Czyli jak dziura będzie załatana, to będą 4 wersje napisów do każdego nowego odcinka? Ja bym sobie zamówił Itou Arc (epy 101-105). Ale nie chcę Wam blokować możliwości robienia napisów, bo może mi to trochę zająć. Jeśli będzie tak zajebisty, jak słyszałem, to i tak zrobię, choćby mnie ktoś wyprzedził.
hej ile tego tak właściwie jest? Wiki milczy po 137 ep.
Póki co wyszło 142.
Będzie 150 epów, chyba że, jak to mówi Gintoki, w sali konferencyjnej zadecydują, że będzie więcej i oni będą musieli świecić oczami.
Gintama na MU i RS
Czyli jak dziura będzie załatana, to będą 4 wersje napisów do każdego nowego odcinka? Ja bym sobie zamówił Itou Arc (epy 101-105). Ale nie chcę Wam blokować możliwości robienia napisów, bo może mi to trochę zająć. Jeśli będzie tak zajebisty, jak słyszałem, to i tak zrobię, choćby mnie ktoś wyprzedził.
Jest taki.
Ale powiem jedno - obejrzałem 142 odcinek, i to, co widziałem, i co będzie w epkach kolejnych, to przykład tego, że nawet teraz mogą pojawić się nowi bohaterowie i rzeźnia na potęgę.
kurde 60 % 88 epka ;D nie miałem dziś czasu :] jutro będzie na 100% ;D
Jak nikt się Gintamą zajmował to teraz się wszyscy rzucili jak na kiełbasę ) (zróbcie tak jak to pare postów wcześniej pisał lb333) podzielcie pomiędzy sobą party epków.
Sry za offtopa, ale Bodzio, z jakiego anime masz avka?:D
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-02-02 23:41:53)
lb333 jak posuwają się prace nad 47 epkiem pytam z ciekawości żeby znowu nie zostało tam tak pusto.
Nie sądzę, żeby ten leń(xD) coś z tą serią na razie zrobił.
czyli wątpliwa jest wizja tych napisów xD więc się za nie wezmę.
Mówię, jak to widzę. Niech się sam Lbuś wypowie.:D
Robią się, ale baaardzo powoli. Mało czasu mam ostatnio. Znowu naobiecywałem i nie dotrzymałem słowa. :/ Postaram się je skończyć jakoś w tym tygodniu.
ok, to się wstrzymam ;D i żeby nie było, że cię pośpieszam czy coś ;] rób spokojnie. chciałem tylko wiedzieć czy nadal się tym zajmujesz
Ostatnio edytowany przez Lawliet (2009-02-09 23:37:48)