Nie jesteś zalogowany.
Witam!
Chciałbym serdecznie zaprosić na Nowo powstałe forum T.A.S.E.E.
Forum zostało założone z myślą o wszystkich tych, którzy nieprofesjonalnie zajmują się rysunkiem, grafiką, malowaniem, obróbką cyfrową, grafiką 3D, pisaniem opowiadań, FanFiction, wierszy, przemyśleń, filozoficznych debat i ogólnie pojętego chaosu twórczego.
Jeśli chcecie publikować swoje prace, teksty, zdjęcia... Serdecznie zapraszamy.
Forum ma na celu zebranie pokrewnych dusz, a także pozwala każdemu wyrazić swoją opinię na temat zamieszczanych prac.
Ostatnio edytowany przez keroloth (2009-03-15 19:34:46)
Ja na waszym miejscu popracowałbym nad wyglądem tego forum, bo ten obecny już na starcie mnie odtrąca. Jak się startuje z nową stroną/portalem/forum etc. to na starcie trzeba coś ludziom pokazać/zaoferować żeby ich zainteresować i przyciągnąć. A u was nie ma nic co zainteresowałoby potencjalnych ludzi. Ani ciekawej treści (a właściwie prawie w ogóle jakiejkolwiek), ani to jakoś porządnie nie wygląda, ani nie ma tam prawie w ogóle ludzi.
Póki co to wole raczej porządne portale typu digart.pl / deviantart.com
Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?
Tyle że nasz nie ma być jak dev ani dig... to ma być forum na którym ludzie mają sobie pomagać, a nie tylko chwalić się tym co potrafią
dig i dev odrzuca mnie samym faktem że byle shit wstawisz i dostaniesz kilka komentarzy w stylu "fajnie" lub "zrób więcej"... nasze forum ma na celu zebranie ludzi którzy się tym interesują i potrafią wysłowić swoje opinie na temat cudzej pracy, prawdziwe opinie.
Co do zawartości... forum ruszyło oficjalnie dzisiaj o północy... ciężko żeby już coś na nim było
EDIT: Co do Lay'a strony... jesteś pierwszą osobą która go skrytykowała Ale dzięki... zobaczymy czy forum się rozkręci, jeśli tak to pomyślimy nad zmianą.
Ostatnio edytowany przez keroloth (2009-03-15 13:18:02)
Pomysł ciekawy ale:
1. Jak juz startujecie z czyms takim to jednak trzeba bylo kilka swoich prac przygotowac i na starcie dodac.
2. Wyglad mnie sie podoba.
Jak narazie to pozostaje mi tylko zyczyc wam powodzenia i zobaczyc jak sie rozwiniecie za jakis miesiac. W tedy bedzie mozna cokolwiek dalej ocenic a jak narazie to kiepsko ludziska.
Forum pracuje pełną parą i staramy się dodawać prace codziennie... Natomiast Głównym celem forum jest zabranie ludzi którzy chcą zamieszczać swoje prace i komentować prace innych... Natomiast nie ma to działać na zasadzie digarta czy devianta... w których masz milion obrazków a pod nimi komentarze zawierające 2-3 słowa...
Chcemy aby nasze forum było inne... i aby każdy mógł znaleźć też pomoc w interesującym go zakresie twórczości.
pozdrawiam
- keroloth
Pytanie, czy macie jakiś pomysł na ściągnięcie ludzi, bo samo założenie forum i zareklamowanie go w ten sosób, to jednak trochę za mało. Polecam wam rozejrzenie się za potencjalnymi userami forum (Czyli twórcami) i zaproponowanie udziału w tym projekcie... byle tylko nie nachalnie i nie masowo - do każdego trzeba podejść indywidualnie. Mało osób lubi spam. Życzę sukcesów w rozwoju ^^.
Do każdego indywidualnie można wysyłać zaproszenia przez gg o innej treści. A indywidualizacja odbędzie się poprzez weryfikację infa w wizytówce użytkownika z ANSI i dobranie do niego odpowiednich form zachęty xD Np. do mnie: "Ja też lubię Produkt, porozmawiajmy o tym u mnie na forum [tu link] "
keroloth, to, co wstawiłeś w opowiadaniach, to co najwyżej historyjki. Do opowiadań im kilkanaście stron dalej
Ostatnio edytowany przez Quithe (2009-03-15 22:37:40)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Bo to są ogólnie Short Story... takie... bardzo Short
Na razie jest jak jest... użytkownicy powoli się rejestrują... forum powoli się zapełnia
EDIT: Swoją drogą... z tego co pamiętam to Opowiadanie powinno mieć poniżej 10000 słów
W dodatku dokładna ilość i długość zależy od autora
Ostatnio edytowany przez keroloth (2009-03-15 23:08:16)
Quithe - a jak nie xD? Coś się gubisz xD... czym dla Ciebie jest opowiadanie, bo jak dla mnie to opowiadanie może mieć długość choćby i jednej strony o ile spełnia kryteria gatunku xD.
na operze 9.62 forum sie "rozlazi"
Tu fakt - nie tylko na operze zresztą ^^"...
Dziękuję za wytknięcie, już zostało naprawione. (Drugi Admin bawił się szerokością Layoutu i coś sknocił na FF tego nie widać, ale na Operze rzeczywiście Było.)
Short story, czyli historyjka Za dużo opowiadań przeczytałem, żeby taką długość brać za opowiadanie Ba, tej długości to kawały się nawet czytało. I nie spotkałem się z opowiadaniem poniżej 10 stron (a i z tym będzie ciężko).
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Dobrze... Prosze bardzo... napisz dłuższe i lepsze a te na forum zostaną przeniesione do Specjalnego działu Short Story. Pozdrawiam
Nie no, po co zaraz osobny dział, wystarczyłoby dać krótkie formy literackie i zaznaczać w topiku, co to jest np. [opowiadanie]
A pisać nic nie będę, bo mnie nie interesuje taka zabawa. Ja jestem z powołania tłumaczem i korektorem Poza tym nie wypowiadałem się o jakości tych tekstów. A długość opierałem o pisarzy wydających, ot choćby King, Masterton, Sapkowski.
Pytanie, czy macie jakiś pomysł na ściągnięcie ludz
Dodajcie dział download z linkami do anime . Do tej pory miało to 100% skuteczność.
Quithe - no właśnie, pisarze wydający to troszkę coś innego, a miniaturka też opowiadaniem może być xD.
Dżibril - taki jakiś zupełnie nie pasujący ten żarcik xD.